Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KAYBOLAN UÇAĞIN SIRRI DEVAM EDİYOR
KAYBOLAN UÇAĞIN SIRRI DEVAM EDİYOR
Kuala Lumpur-Pekin seferini yaparken 227 yolcu ve 12 mürettebatı ile geçen ay ortadan kaybolan Malezya Hava Yolları uçağını Güney Hint Okyanusu’nda arama çalışmaları sırasında deniz altından yeni sinyal alındığı bildirildi.
11 Nisan 2014, 07:56

 

Avustralya liderliğinde yapılan arama çalışmalarına başkanlık eden Avustralya Hava Kuvvetleri eski komutanı Angus Houston, Avustralya gemisi “Okyanus Kalkanı”nın daha önce sinyal aldığı bölgede P3 Orion uçağı tarafından yeni bir sinyal alındığını duyurdu.

Houston, alınan sinyalin analiz edilmesine ihtiyaç duyduklarını, sinyalin insan yapısı bir aletten gelebileceğini söyledi.

Avustralya’nın “Okyanus Kalkanı” isimli gemisinin deniz dibinde kayıp uçağa ait olma ihtimali bulunan sinyaller alması üzerine arama alanı önce 75 bin kilometrekareye, sinyallerin devam etmesinin ardından 58 bin kilometrekareye daraltıldı. Son sinyallerle beraber arama sahası 40 bin kilometrekareye indirildi.

Arama çalışmaları Batı Avustralya’nın Perth kentinin 2280 kilometre kuzeybatısında devam ediyor.

Öte yandan, dün Rusya medyası tarafından kayıp Malezya Havayolları’na ait yolcu uçağın kaçırıldığı ve rehinelerin Pakistan’da yerin altında tutulduğunu ileri sürülmüştü. Rus gazetesi Moskovskiy Komsomolets 8 Mart’ta kaybolan Malezya Havayolları’na ait uçakla ilgili ilginç iddialarda bulundu. Gazete, uçağın radikal İslamcılar tarafından kaçırıldığını ve Pakistan’da yer altındaki bir sığınakta tutulduğunu iddia etti.

Rus gazetesi Moskovskiy Komsomolets 8 Mart’ta kaybolan Malezya Havayolları’na ait uçakla ilgili ilginç iddialarda bulundu. Gazete, uçağın radikal İslamcılar tarafından kaçırıldığını ve Pakistan’da yer altındaki bir sığınakta tutulduğunu iddia etti.

İstihbarat servislerindeki adının açıklanmasını istemeyen bir kaynağa dayandırılan habere göre, birkaç ülkenin istihbarat kurumları da bu ihtimali destekliyor. İddiaya göre, 239 kişiyi taşıyan MH-370 sefer sayılı Boeing uçağının iniş yapmasında pilotların hiçbir suçu yok. İki pilotunun inmesi için talimatı uçağın kontrolünü ele geçiren “Hitch” lakaplı birisi verdi. Gazete, şimdilik “Hitch”in ortakları ile ilgili bir bilgi olmadığını yazıyor. Boeing 777 uçağındaki yolculardan 20’sinin Asyalı özel uzmanlar olduğunu iddia eden MK’nin iddiasına göre, rehin tutulan uzmanlardan birisi Japon.

Habere göre, “istihbarat servislerindeki nüfuzlu kaynak”, yolcuların tamamının yaşadığını ve Afganistan’ın Pakistan sınırındaki Kandahar kentinin güneydoğusundaki bir dağlık bölgede olduğunu bildirdi. MK’nin bildirdiğine göre, dar bölgeye sert iniş gerçekleştiren uçağın kanadı kırıldı. Yedi gruba ayrılan yolcular ise yarı aç vaziyette zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışıyor. Gazeteye bilgi veren kaynak yolcuların durumunun ağır olduğunu bildirdi. Kaynağın iddiasına göre, uçaktaki 20 Asyalı uzman Amerika veya Çin tarafı ile pazarlık için rehin alındı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR