Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
RÜŞVETTEN SUÇLU BULUNDU
RÜŞVETTEN SUÇLU BULUNDU
Kudüs’teki lüks konut projesinin hızlandırılması için gerekli yasa değişikliklerini yaptırmak üzere eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in rüşvet aldığı suçlaması, mahkeme tarafından kabul edildi.
1 Nisan 2014, 08:27

 

Kudüs’teki lüks konut projesinin hızlandırılması için gerekli yasa değişikliklerini yaptırmak üzere eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in rüşvet aldığı suçlaması, mahkeme tarafından kabul edildi.

68 yaşındaki Olmert’in alacağı hapis cezası henüz verilmezken artık siyasete geri dönmesinin hayal olduğu yorumları yapıldı.

Eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Kudüs’teki bir lüks konut projesinin gerçekleştirilmesi için rüşvet alıp vermekten suçlu bulundu. Eski başbakanın alacağı ceza daha sonraki bir tarihe ertelendi. Konuyla ilgili yorum yapan uzmanlar, Olmert’in hapis cezası almasının kesin olduğunu söyledi. Bu sebeple 68 yaşındaki eski başbakanın siyasete geri dönme isteğinin gerçekleşemeyeceğini belirtti. Olmert’in suçlu bulunmasının ardından açıklama yapan savcı Yonatan Tadmor ise “Artık her rüşvet veren ve rüşvet alan dokunulmaz olmadıklarını sonsuza kadar bilecek.” dedi. Olmert’in 2006 yılında başbakan olmadan önce Kudüs belediye başkanlığı ile endüstri ve ticaret bakanlığı yaptığı dönemi kapsayan davada daha önce içlerinde hükümet yetkililerinin de bulunduğu 13 kişi ceza almıştı.

Dava iddianamesinde birbirinden farklı emlak projelerinin gerçekleştirilebilmesi için yasal olmayan yollardan milyonlarca doların el değiştirdiği ifade ediliyordu. Bu projelerden biri de tartışmalara yol açan ve inşa edilmesi için ülkenin imar hukukunda büyük yasa değişikliklerinin yapılmasına ihtiyaç duyulan “The Holyland” konutlarıydı. Olmert rüşvet alarak konutların yapım işlemlerini hızlandırmakla suçlandı. Ayrıca inşaatı yapan kişilere vergi muafiyeti ve başka avantajlar da sağlandığı belirtildi. Ülke tarihinin en büyük yolsuzluk skandalı olarak ifade edilen davadaki suçlamalarda Olmert’in lüks konut projesini gerçekleştirenlerden kardeşine yardımmış gibi göstererek 100 bin dolar rüşvet aldığı söylendi. Ayrıca Olmert, “The Holyland”ın imar alanını aştığını belirterek projeye muhalefet eden şehir mühendisi Judge Uri Rozen’e de rüşvet verilmesini istemekle suçlandı. Yüz binlerce dolar aktarılan Rozen’in böylece konutların sınır aşımına karşı yaptığı eleştirilerden vazgeçtiği belirtildi.

Olmert, hakkındaki yolsuzluk iddialarına daha fazla dayanamayarak 2009 yılında başbakanlık görevinden istifa etmişti. Siyasi kariyeri boyunca birçok yolsuzluk davasında yargılanan Olmert’in 2012 yılında aldığı, şu an askıda olan bir yıllık hapis cezası da bulunuyor


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR