Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MALEZYA UÇAĞI KAÇIRILDI İDDİASI
MALEZYA UÇAĞI  KAÇIRILDI İDDİASI
Bir hafta önce Kuala Lumpur-Pekin seferi yaptığı sırada kuleyle bağlantısı kesilen ve hâlâ bulunamayan Malezya yolcu uçağıyla ilgili terör şüphesi bir kez daha gündeme geldi.
16 Mart 2014, 22:20

 

Bir hafta önce Kuala Lumpur-Pekin seferi yaptığı sırada kuleyle bağlantısı kesilen ve hâlâ bulunamayan Malezya yolcu uçağıyla ilgili terör şüphesi bir kez daha gündeme geldi.

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan Çin'in başkenti Pekin'e uçmak için 227 yolcusu ve 12 mürettebatıyla yola çıktıktan sonra, geçen cumartesinin ilk saatlerinde irtibat kesilen Malezya Havayolları'na ait uçakla ilgili kaçırıldığı yönündeki iddia resmi ağızdan doğrulandı.

Basın toplantıs düzenleyen Malezya Başbakanı Necip Rezak, uçağın iletişim sisteminin kapatılıp, bilinçli olarak rotasının değiştirildiğini doğruladı ve "Kaçırıldı yönündeki haberlere rağmen biz diğer olasılıkları da göz önünde bulunduruyoruz" dedi. Uçağın ortadan kaybolduktan sonra yedi saate yakın uçtuğunun tahmin edildiğini vurgulayan Rezak, "Büyük bir doğruluk payıyla, uçağın iletişim sistemlerinden birinin; ACARS'ın (havada iletişim ve durum bildirici sistem) Malezya'nın doğu kıyılarına varmadan hemen önce devre dışı bırakıldığını söyleyebiliyoruz" dedi.

ACARS, uçaktaki bilgisayarların yerdeki bilgisayarlarla iletişim kurmasını sağlıyor ve uçağın sistemlerinin durumu hakkında bilgi veriyor. Orduya ait bir radara göre, uçak daha sonra dönüp Malezya üzerinde uçmaya başladı, ardından kuzey-batıya yöneldi. Bir uydu, tam yerini tespit edemese de son radar temasından sonra uçaktan yedi saat süreyle sinyal aldı.

KAZAKİSTAN'A KADAR GİTMİŞ:

Uçağın bu kadar süre uçmuş olması kuzeye doğru gittiyse Kazakistan'a kadar veya Hint Okyanusu'nun güneyine kadar ulaşmış olabileceği anlamına geliyor. Şimdiye kadar Güney Çin Denizi'ne yoğunlaşan aramaların yeni adresi bu nedenle Hint Okyanusu oldu. Uzmanlar, yedi saatlik uçuş süresince uçağın yakıtının bitmiş olabileceğine dikkat çekti.

18 bin saati aşkın uçuş deneyimi olan 53 yaşındaki pilot Zaharie Ahmet Şah'ın Kuala Lumpur'un dışındaki evinde arama yapıldı.

Dünyanın gözü kulağı Malezya’da! Zira Malezya Havayolları’na ait bir uçağın geçen hafta sırra kadem basışı, artık en esrarengiz kazalar arasında. Tarihteki uçak kazalarının 50 yıl sonra çözüleni de var, hiç çözülenemeyeni de


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR