Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BÜYÜK DARBEYİ DANIŞMANI VURDU
BÜYÜK DARBEYİ DANIŞMANI VURDU
Fransa, eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin en yakın danışmanı Patrick Buisson tarafından kaydedilen gizli ses kayıtlarını konuşuyor.
7 Mart 2014, 06:12

 

Fransa’da gündem eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin, gözde danışmanı Patrick Buisson tarafından gizlice kaydedilen konuşmaları. Siyasetçi olmamasına karşın Sarkozy ile yakın dostluk ilişkisi nedeniyle danışmanlığa gelen ve dönemin pek çok bakanı tarafından da kıyasıya eleştirilen şaibeli isim, vatana ihanetle suçlanıyor.

Fransa, eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin en yakın danışmanı Patrick Buisson tarafından kaydedilen gizli ses kayıtlarını konuşuyor. 2017 cumhurbaşkanlığı seçimleriyle siyasete dönme hazırlıkları yapan Sarkozy’nin ses kayıtlarından nasıl etkileneceği merak ediliyor. İlk kez Canard Enchaine gazetesi tarafından yayınlanan ses kayıtlarında Sarkozy hükümet üyelerini sert sözlerle eleştiriyor. Ayrıca yayınlanan kayıtlarda Sarkozy ile eşi Carla Bruni arasındaki özel konuşmalar da bulunuyor.

    Ses kayıtları, Sarkozy’nin partisi Sağ Halk Hareketi Birliği’nde (UMP) bomba etkisi yaptı. Kayıtlarda ismi geçen çok sayıda eski bakan Buisson’u “demokrasiyi sevmeyen gölge danışman” ve “hasta ruhlu” sözleriyle eleştirdi. Sarkozy’nin cumhurbaşkanı olduğu dönemde danışmanlığını yapan bir diğer isim Henri Guiano ise Buisson’un “Sarkozy’nin dostluğuna ve devletin sırlarına ihanet ettiğini” söyledi.

    27 Şubat 2011 tarihinde yapılan ses kaydında kabine değişikliğini tartışan Sarkozy, yakın çalışma arkadaşları hakkında sıkça hakaret içeren ifadeler kullanıyor. Elysee Sarayı’nda danışmanlık yaptığı yıllar boyunca Sarkozy’yi cebinde gizlediği bir cihazla kaydeden Buisson, yazacağı hatıra kitabında kullanmak amacıyla bu kayıtları gerçekleştirdiğini iddia ediyor. Buisson’un avukatları da sızdırmayı müvekkilinin yapmadığını, bu kayıtların kötü niyetli kişilerin eline geçmiş olabileceğini söylüyor.  

    Sarkozy, Buisson’un gizlice sesini kaydetmesi karşısında şoke olduğunu ve hayal kırıklığına uğradığını söyledi. Sarkozy ve eşi Carla Bruni’nin avukatı ses kayıtları için suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Eski Cumhurbaşkanı’nın avukatları Thierry Herzog ve Richard Malka, çiftin özel görüşmelerinin, rızaları olmadan kaydedilip daha sonra da dağıtıldığını vurguladı.

    Buisson, Sarkozy’nin 5 yıllık cumhurbaşkanlığı döneminin son 2 yılında en önemli danışman konumuna gelmişti. Gizli ses kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından eski bakanlar Buisson’u ihanetle suçladı. Buisson, Sarkozy’nin kabinesindeki bakanların o dönemde de en sık eleştirdiği isimlerden birisiydi. Siyasi kariyeri olmadığı halde Sarkozy’yle yakın arkadaşlık ilişkisi nedeniyle danışman olan Buisson, 2012’de Sarkozy’nin seçimleri kaybetmesinin en büyük sebeplerinden biri olarak gösterildi. Le Point dergisi, Sarkozy’nin 2012 mağlubiyetinden sonra Buisson’la olan yakın arkadaşlık ilişkisini de sonlandırdığını iddia etti. Sarkozy’nin sık sık aşırı sağcı ve İslam karşıtı söylemi kullandığı seçim kampanyasının da fikri mimarıydı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR