Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İNŞAAT VE EMLAK SEKTÖRÜ DİJİTALLEŞMELİ
İNŞAAT VE EMLAK SEKTÖRÜ DİJİTALLEŞMELİ
İnşaat ve emlak sektörünün daha da dijitalleşmesi gerektiğini savunan Adem Atbaş, inşaat ve emlak sektörüne mensup firmaların ve kişilerin yeni dijital projelere imza atması gerektiğini belirtti.
12 Aralık 2020, 13:30
 
İnşaat ve Emlak sektörü büyümesini sürdüren nasir sektörlerin başında geliyor. Korona virüs nedeniyle etkilenen inşaat ve emlak sektörü yine de büyümesini sürdürdü. Dijital Projeler Girişimcisi Adem Atbaş, inşaat ve emlak sektörünü değerlendirerek “ daha da büyüyecek” dedi.
 
İnşaat ve emlak sektörü tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ivme kazanmaya devam ediyor. Büyümenin nedenini ve sektörün geleceğini değerlendiren Adem Atbaş, “ her sektörde olduğu gibi inşaat ve emlak sektöründe de dijitalleşmeyi tam manasıyla yerine getiren firmalar büyümeye devam edecek. Dijitalleşmeyi başaramayan veya eksik yapan firmalar ise zamanla yok olacaklar” ifadelerini kullandı.
 
image
 
“İNŞAAT VE EMLAK DİJİTALLEŞMELİ”
 
Dijitale geçen, online ve çevrim içi hizmetler veren sektörler arasında görünen inşaat ve emlak sektörü de maalesef tam anlamı ile dijitalleşmedi. Mevcut dijital projeler üzerinden ilerlemeye çalışan sektörün daha kalıcı ve daha alternatif üreten projeler ile dijitale geçmeleri gerekiyor. Örneğin, emlak işiyle uğraşanların uğrak yeri sahibinden. com ’dur ama emlakçıların kendilerine ait bir yerel, bölgesel veya ulusal projeleri bulunmuyor. Tekelcilik hem sektör mensuplarına hem de ülke ekonomisine kaybettirir” diyerek önemli tespitlerde bulundu.
 
İnşaat ve emlak sektörünün daha da dijitalleşmesi gerektiğini savunan Adem Atbaş, inşaat ve emlak sektörüne mensup firmaların ve kişilerin yeni dijital projelere imza atması gerektiğini belirtti.
image
 
“İSTİHDAMI DA SIRTLIYORLAR”
 
İnşaat ve emlak sektörünün en çok istihdam sağlayan sektör olduğunu belirten ünlü girişimci Adem Atbaş, “yalnızca inşaat ve emlak sektörüne odaklanmış dijital istihdam projeleri, online satış projeleri, e-ticaret projeleri geliştirilmelidir” ifadelerini kullandı.
 
Sektör Platformları tarafından yayınlanan raporlarını analiz ettiğini belirten Adem Atbaş, “dijital projelere en çok ihtiyacı olan sektörlerden biri de inşaat ve emlak sektörüdür. Sektör mensupları bu açığı bir an önce görmeliler” şeklinde açıklamalarda bulundu.
 
“İNŞAAT VE EMLAK SEKTÖRÜ İNSANLARIN FİKİRLERİNE KULAK VERMELİ”
 
“İnşaat ve emlak sektörü insanların fikirlerine ve önerilerine kulak vermeli” diyen Dijital Projeler Girişimcisi Adem Atbaş, “ geliştirilecek dijital projelerde insanlarla birlikte çalışılabilir. Onların fikir ve önerileri doğrultusunda yeni inşaat projeleri, yeni emlak konseptleri geliştirilebilir. Dünyada farklı örnekler mevcut, bu örnekleri yerelleştirerek ülkemizde faaliyete geçirebilirler.” İfadelerini kullandı.
 
“KALİTE SEKTÖRE DAHA FAZLA KAZANDIRIR”
 
Kalite sektöre daha fazla kazandırır diyen Adem Atbaş bunu bir örnekle açıkladı. “ Bir emlak ilanında kaliteli ve doğru perspektiften çekilmiş fotoğraflar satışı ikiye hatta üçe katlar. Buna ek olarak güzel bir dijital proje ile bunu insanlara sunanlar sektörün en çok kâr edenlerinden olur” ifadelerini kullandı.
 
Şeffaf Gazete

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR