Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÜNLÜ TESETTÜRLÜ MANKEN YETER DEDİ !
ÜNLÜ TESETTÜRLÜ MANKEN YETER DEDİ !
Dünyaca ünlü testtürlü Topmodel Halima Aden, modelliği inançları doğrultusunda bıraktığını açıkladı .23 yaşındaki model, "Moda asla bana göre değildi. Ben insanlar içinim! İmanım için varım " şeklinde açıklama yaptı.
28 Kasım 2020, 11:29
 
Miss ABD Güzellik Yarışması'na katılan ilk tesettürlü kadın olan ve daha sonrası modelliğe başlayan Halima Aden, podyumları bıraktığını duyurdu...
 
Üç yıl önce merkezi ABD'de bulunan küresel model ajansı IMG Models ile sözleşme imzalayan Halima Aden, COVID-19 salgınının kendisine değerleri üzerine düşünme fırsatı verdiğini ve yaptığı işin önemli değerlerini örselediğini buunu gözden kaçırdığını fark ettiğini söyledi. 
 
image
 
Ünlü Topmodel Aden, "Covid-19’a teşekkür ederim. Endüstriye ara verince sonunda kişisel tesettür yolculuğumda yanlış yere gittiğimi fark ettim" 
 
Sektöre adım attığı andan itibaren yaşam değerlerinden ödün vermeyerek '' tesettürlü model ''  olarak kalan ve moda sektöründe bu kimliği ile var olan Somali asıllı ABD'li manken Halima Aden, bu sektörde çalışmanın kendisini dini inançlarından taviz vermeye zorladığını söyleyerek artık defilelere çıkmayacağını duyurdu.
 
image
 
Müslüman olmak ile moda endüstrisinde yer almayı dengede tutmak konusunda zorlandığını belirten ünlü model ,Müslüman kadınlar için baş örtüsünü temsil ederken 'hatalar' yaptığını hissettiğini söyledi.
 
18 yaşındayken Minnesota'da bir güzellik yarışmasına başörtüsüyle çıktıktan sonra ünlenen Halima Aden, "Koronavirüs salgını bana Müslüman bir kadın olarak durup değerlerimi düşünme fırsatı verdi" dedi.
 
image
 
Kenya'da bir mülteci kampında doğan ve altı yaşında ABD'ye gelen 23 yaşındaki Aden, modellik yapmanın dini inançlarına aykırı olduğunu söyledi ve "Tesettürlü olmak, benim için gerçek anlamda inişli-çıkışlı bir yolculuk oldu. Riske attıklarımdan çok fırsatlara odaklandığım için sadece kendimi suçluyorum" diye konuştu.
 
image
 
Türkiye'nin en başarılı moda tasarımcılarından olan Kıbrıslı Raşit Bağzıbağlı ünlü modele defilesinde yer vererek podyuma beraber çıkmıştı.
 
Defileler nedeniyle birçok kez namazlarını kaçırdığını, podyumda başörtüsü takamadığı durumlarda başını kumaşlarla örtmek zorunda kaldığını belirten Aden, "Bazı defilelerden sonra otel odalarında hıçkırarak ağladım. Bu ben değildim" dedi.
 
image
 
Ünlü müslüman model , "Moda asla bana göre değildi. Ben insanlar içinim! İmanım için varım! Uyandım" şeklinde açıklamasıyla ,modelik yapmayı düşünen ve inancı ile yaşayan kadınlara bir uyarı niteliği taşıyan bu kararı çok tartışılacak gibi.. 
 
Moda sektöründe "başörtüsü takmanın neden önemli olduğunu anlayabilecek Müslüman tasarımcıların olmamasından" yakınan Halima Aden'in duyurduğu bu kararına Bella ve Gigi Hadid'le Rihanna da destek verdi.
 
image
 
Aden, 2019 yılında Sports Illustrated'ın kapak yüzü olan ilk başörtülü model oldu. Aynı yıl özellikle müslüman moda dünyasını dünyaya pazarlayan Türk markası Modanisa ile kendi tesettür ve şal koleksiyonu Halima x Modanisa'yı tasarladı . Bu koleksiyon Mercedes Benz Fashıon Week İstanbul'da modaseverlerle buluştu.
 
image
 
Ünlü model Aden, Max Mara, Stella McCartney ve Tommy Hilfiger gibi büyük uluslararası moda markalarıyla çalıştı.Yeezy ve Fenty Beauty için kampanya yüzü oldu ve moda sektöründe çığır açarak yeni bir dönem başlattı.
Başarılı model  Vogue,Elle,Allure gibi moda dergileri başta olmak üzere dünyaca okunan birçok mode  dergisinin kapaklarını da yer aldı.
 
image
 
HENÜZ 23 YAŞINDA MANKENLİĞİ BIRAKMA KARARI ALDI
 
Moda sektöründe birçok başarılı çalışmada yer alan ünlü model ,erken bırakma kararı sonrası olumlu eleştiriler alsa da ,modelliği bırakmaması yönünde telkin aldığını da belirtiyor.
Bir gerçek şu ki tesettürlü model Halima Aden beş yılda büyük işler yaparak ve Topmodel olarak moda dünyasına damgasını vurup veda etti.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR