Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KAHRAMANMARAŞLI İNŞAATÇININ VURGUNU
KAHRAMANMARAŞLI İNŞAATÇININ VURGUNU
Yıllardır dişlerinden tırnaklarından arttırdıkları birikimlerini ev almak için kentte faaliyet gösteren Ayden İnşaat firmasına yatıran ancak aradan geçen süre zarfında evleri teslim edilmeyen çok sayıda vatandaş, inşaat firmasının kendilerini dolandırıIdılar.
11 Haziran 2020, 21:03
 
 
Şahıslar yüzlerce kişiden topladıkları paraları akrabalarına aktardığı iddia ediliyor. Ali Kebapçıoğlu ve Mehmet Dişçeken ile bağları bulunan E.S Ve C. K yeni bir firma kurarak devasa binalar dikmeye başladı.
 
Koronavirüs etkisi kapsamında ise bu şahıslar bir basın açıklaması gönderdi. Yeni kurdukları inşaat firması adına yapılan açıklama da Kızılay aracılığı ile 200 aileye yardım kolisi gönderildiği kaydedildi.
 
Firmadan yapılan açıklama da, yardım firmanın Yönetim Kurulu Başkanları E.S Ve C. K  Kızılay yetkililerine teslim ettiği belirtiliyordu.
 
450 KİŞİDEN TOPLANAN 44 MİLYON NE OLDU ?
 
Firma yaptıkları yardım ve kolilerinin fotoğraflarını paylaşsa da Yönetim Kurulu Başkanları Ejder Susaçan ile Cemil Kebabçıoğlu isimleri kamuoyu tarafından farklı biliniyor.
 
C. K.'nin babasının firması olan Ayden İnşaat 2018 yılında konkordato ilan ettiğini duyurdu. Halen mahkeme devam ederken, konkordato komiserinin görevlendirilmesi mağdurlar tarafından da tepkiyle karşılanmıştı.
 
Ancak gelinen nokta da Ali Kebapçıoğlu ve Mehmet Dişçeken ile bağları bulunan ve genç yaşına rağmen devasa konutlar yapabilen E.S Ve C. K’nun siyasi bağlantıları da yaptıkları açıklama ile ortaya çıktı.
 
image
 
BELEDİYEDE MECLİS ÜYESİ
 
Kahramanmaraş’ın Onikişubat Belediyesi’nde Meclis Üyesi Mimar E.S ve babası hakkın da savcı bir iddianame hazırladı. Ancak ağır ceza bu iddianameyi eksiklerin olduğu gerekçesi ile savcıya tekrar iade etti.
 
Milyonlarca paranın akıbeti bilinmezken biran da hayırsever oldukları savunmasıyla 200 aileye yardım gönderen bu ailelerin siyasi bağlantıları da tam anlamıyla bilinmiyor.
 
Yerel basında isimleri sürekli olarak 450 kişiden alınan 44 milyon liralık paralarla anılan şahıslar kötü izlenimi ortadan kaldırmak için bu ve benzeri yardımlarda bulundukları iddia ediliyor.
 
Mağdur olduğunu ifade eden vatandaşlar ise konkordato ilan edilen firmanın sahiplerinin paraları akrabalarının üzerine geçirdiğini iddia ediyor. 
 
MASAK RAPORU BEKLENİYOR
 
Alınan bilgiye göre Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı şahsıların herhangi bir illegal durumlarının olup olmadığı konusunda MASAK’tan gelecek raporun sonucuna göre hareket edecek. Eğer mağdurların iddia ettiği gibi 44 milyon liralık paranın akrabalarının üzerine geçirdikleri kanıtlanırsa ağır ceza mahkemesinde ‘dolandırıcılık’ suçlamasıyla yargılanacaklar.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR