Güzel ülkemiz için yazıyoruz - BODRUM UCUBESİ NİHAYET MÜHÜRLENDİ Şeffaf Gazete
http://seffafgazete.com/haberler/diger-haberler-2/34802/bodrum-ucubesi-nihayet-muhurlendi

 

BODRUM UCUBESİ NİHAYET MÜHÜRLENDİ
BODRUM UCUBESİ NİHAYET MÜHÜRLENDİ
Ankara Ticaret Odası eski Başkanı Salih Bezci'nin şirketi Besa Grup'un sahibi olduğu 330 villa ve bir otelden oluşan proje Göltürkbükü Mahallesi ile Gündoğan Mahallesi sınırında denize sıfır 154 bin metrekarelik arazide hayata geçirilmesi  için adeta yargı ile kamuoyu mücadele platformuna dönüşen ucube yapı mühürlendi.
20 Ağustos 2019, 13:16
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve beraberindeki heyet, Bodrum’da kıyı ve koylardaki kaçak yapılaşma ve çevre temizliğine ilişkin denetimlerde bulundu.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve beraberindeki heyet, Muğla'nın Bodrum yarımadasında Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait tekneyle kıyı ve koylardaki kaçak yapılaşma ve çevre temizliğine ilişkin denetimlerinin ardından basına açıklamalarda bulundu.
 
Bakan Kurum, Bodrum Gündoğan’daki tartışılan The Bo Viera projesinin de aralarında bulunduğu 8 projenin durdurulduğunu açıkladı.
 
Kurum ; Biz tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla’da da kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceğiz. Mücadelemimiz kararlılıkla devam edecek.
 
Toplamda 1611 konut ve 4 otel inşaatının durdurulduğunu söyleyen Murat Kurum, “İmara ve yapı ruhsatlarına aykırılıkların giderilmesi için firmalara bir ay süre verildi. Eğer giderilmezse biz valilik aracalığıyla gidereceğiz ''.
 
İmar Kanunu gereği yıkım  ve para cezası uygulaması da yapılacak
 
Kurum’un verdiği bilgilere göre imar planına ve yapı ruhsatlarına aykırı yapılaşmanın olduğu projeler, Yalıkavak’ta 75 konut, Gündoğan’da 90 odalı otel ve 330 konut, Gölköy’de 116 konut, Yalıkavakta 350 konut, otel ve kıyı yapıları, Göktürkbükü’nde 50 adet konut ve otel, Yalıkavak 70 adet konut Gümbet’te 131 konut ve Yalıçiftlik’te 400 adet konuttan oluşuyor.

Ankara Ticaret Odası eski Başkanı Salih Bezci'nin şirketi Besa Grup'un sahibi olduğu 330 villa ve bir otelden oluşan proje Göltürkbükü Mahallesi ile Gündoğan Mahallesi sınırında denize sıfır 154 bin metrekarelik arazide hayata geçirilmesi  için adeta yargı ile kamuoyu mücadele platformuna dönüşen ucube yapı mühürlendi. 

image

Besa Grup Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, konuyla ilgili  “İnşaatımızın kaçak olduğu ifade ediliyor. Bodrum Belediyesi'nden yapı ruhsatlarımızı aldık. İnşaatlarımız kanunlara uygun. İtirazlar üzerine konu yargıya taşındı, yargı da lehimize karar verdi.” Kaba inşaat nedeniyle yapılaşmanın yoğun göründüğünü savudu

The Bo Viera projesi beton yığınlığı ve ucube görüntüsü ile , 330 villa ve rezidans, 1.2 km. sahili ve 85 odalı otel yapılması planlanıyor.

image

Kocadon nasıl ruhsat verdi ? Proje büyük protestolara yol açtı.

Dönemin Belediye başkanı Mehmet Kocadon döneminde Bodrum Belediyesi'nin ruhsat verdiği projenin yapımı Şubat 2016'da başladı. Projeye tepki gösteren bölge sakinleri onaylanan imar plan değişikliklerinin iptali için dava açtı.

Muğla 2. İdare Mahkemesi 18 Temmuz 2018'de aldığı kararla, plan değişikliğinde kamu yararı olmadığını belirterek yürütmeyi durdurdu. Besa Grup karara itiraz etti ve İstinaf Mahkemesi'ne başvurdu. Üst mahkeme Haziran 2019'da verdiği kararda, Muğla 2. İdare Mahkemesi'nin verdiği kararı iptal etti.  

                                 image

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Dağlarımızı, tepelerimizi, bitki örtümüzü, denizimizi ve dolayısıyla yaşam hakkımızı katleden bu tür vahşi yapılaşmalara artık hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz. Bodrum sahipsiz değildir” dedi.

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) üyesi ve Bodrum Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi Koordinatörü Rezzan Şebin The Bo Viera projesi için “İki yıldır STK ve çevreciler olarak uğraş veriyoruz.  Doldurulan alan üzerinde ev tanıtımı yaptılar. Bodrum Belediyesi müdahale etti olmadı” dedi.

image

Bodrum'un yüz karası ucube inşaat için deniz 1 kilometre uzunluğunda, 20 metre genişliğinde dolduruldu. Bu doldurma sırasında ahtapot yuvaları ve deniz canlılarının yuvaları yok edildi,Salih Bezci'in oğlu Efe Bezci bu inşaatı yıkım kararı alınmadan bitirebilecek mi ? Yargı sürecini takip edeceğiz.

Şeffaf Gazete.com