Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MAKETTEN DAİRE SATIŞI VURGUNU
MAKETTEN DAİRE SATIŞI VURGUNU
İnşaat izni olmayan proje maketleriyle ev satan NEO inşaat firmasının 170 milyon liralık vurgun yaptığı belirlendi. Firma yöneticilerinin paraları ABD’deki şirketlerine aktardıkları öğrenildi.
13 Temmuz 2019, 15:18
 
 
İstanbul’da bu yıl konkordato ilan eden ve daha sonra iflas davası açılan Neo inşaat şirketinin gerçekte olmayan daireleri maket üzerinden sattığı iddia edildi.
 
100 kişiyi dolandırdığı öne sürülen firmaya polis operasyon düzenledi. Firmanın Göktürk ve Arnavutköy’de oluşturduğu projelerden bazılarından arazi sahiplerinin bile haberinin olmadığı anlaşıldı.
 
Projelerin inşaat izninin dahi bulunmadığı belirlendi.
 
Vurgunun boyutunun 170 milyon lira civarında olduğu ortaya çıkarken, firmanın elde ettikleri paraları ABD’deki şirketlerine gönderdikleri öğrenildi.
 
image
 
KREDİLER İÇİN İCRA TAKİBİ
 
Satın aldığı 2 daire için 1 milyon 746 bin lira ödeyen Recep Türkmen, “Aileme ait 30 yıllık evimi sattım, bütün birikimimizi verdik. Sözleşmeden bir ay sonra şirket kapatıldı” dedi. Peşin parasını kaybeden mağdurların, alamadıkları evlere ait senet ve kredileri de ödemek zorunda kaldığı ortaya çıktı. Ödemeyenlere ise icra takibi başlatıldığı öğrenildi.
 
Gözaltına alınan şirket sahibi Feridun Uzunyol’un da aralarında bulunduğu 12 kişi çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
 
Kadir Aydın ve Feridun Uzunyol’un sahibi olduğu Neo Yapı Arazi Geliştirme İnşaat San. Ve Tic. AŞ 18 yıl önce kuruldu. Şirket ağırlıklı olarak orta ve üst gelir gruplarına yönelik gayrimenkul projeleri geliştirdi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR