Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ANKARA'DA BÜYÜK EMLAK VURGUNU
ANKARA'DA BÜYÜK EMLAK VURGUNU
Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, vatandaşları konut sahibi yapma ümidiyle dolandırdığı tesbit edilen çekte elemanlarına darbe vurdu
13 Şubat 2019, 14:00
 
Ankara'da, 64 aileyi ev sahibi yapma umuduyla dolandırıp 12 milyon TL vurgun yaptığı belirlenen çeteye yönelik düzenlenen operasyonda 13 kişi gözaltına alındı. Çetenin lideri Ergün Kalay, tutuklandı.
 
Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, vatandaşları ev sahibi yapma ümidiyle dolandırdığı tesbit edilen çekte elemanlarına takibe aldı. Polis, yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin sonucunda çetenin, kooperatif dolandırıcılığı, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik yaptığını belirlediği çete elemanlarına operasyon başlattı
 
Ankara, İstanbul ve Isparta'da eş zamanlı olarak yapılan baskınlarda çetenin lideri olduğu saptanan Ergün Kalay ile 12 kişi gözaltına alındı.
 
"Kanunun suç saydığı fiilleri işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve örgüt kuruculuğu, tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif dolandırıcılığı, nitelikli dolandırıcılık, özel belgede sahtecilik" suçlarının işlendikleri tespit edilen örgüt lideri Ergün Kalay ve örgüt adına suç işleyen diğer şahıslarla birlikte toplam 13 zanlı başta Ankara, İstanbul ve Isparta illerinde yapılan eş zamanlı anahtar operasyonu ile çökertildi.
 
Yapılan araştırmalarda çete lideri Ergün Kalay’ın, iflas durumunda olan ve inşaatı yarım kalmış, belediye tarafından yıkım kararı bulunan kooperatiflerin boşluklarından yararlandığı ortaya çıktı.
 
 image
 
Ayrıca kendisini kooperatif başkanı olarak tanıtan Kalay'ın, kooperatife ait daire anahtarlarının 3 ay içerisinde teslim edileceği güvencesini verdiği tespit edildi.
 
Organize olarak Aynı evi farklı kişilere satarak büyük bir dolandırıcılık olayı gerçekleştirildi.
 
Örgüt Yöneticisi Ergün Kalay'ın iflas durumunda olan ve inşaatı yarım kalmış, belediye tarafından yıkım kararı bulunan kooperatiflerin boşluklarından istifade ederek, kendisini kooperatif başkanı olarak tanıtıp kooperatife ait dairelerin anahtarlarının 2-3 ay içerisinde teslim edileceği güvencesi verilerek, hisse devri protokolü, kooperatif karar defteri gibi sahte belgeler düzenleyerek hisse devri ve satış yaptığı belirlendi.
 
Ayrıca Kalay'ın elemanlarına yeni üyeler bulmaları konusunda talimat verdiği, örgüt üyeleri gazete ve internet sitesi üzerinden kooperatifle ilgili satış ilanı vererek gelen müşterilere binada bulunan aynı daireyi yüzlerce kişiye sattıkları, örgüt üyelerinin planlı ve sistematik bir yöntemle olayları bir düzen içerisinde gerçekleştirerek bu yöntemle vatandaşları yaklaşık 12 milyon lira TL dolandırdığı ortaya çıktı.
 
image
 
DOLANDIRICILIK ORGANİZASYONUNU YAPAN ERGUN KALAY TUTUKLANDI
 
Suç örgütünün elde ettikleri bu haksız kazanç ile lüks bir hayat sürdükleri ve dolandırdıkları kişilerin paraları ile otobüsler aldığı anlaşıldı. 64 aileyi dolandıran çetenin lideri Ergün Kalay çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 12 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR