Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YENİ KENTSEL DÖNÜŞÜM YASA TASLAĞI HAZIR
YENİ KENTSEL DÖNÜŞÜM YASA TASLAĞI HAZIR
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, kentsel dönüşümün hızlanması adına hazırlanan yasa tasarının Başbakanlığı sunulduğunu söyledi
23 Şubat 2018, 19:38
 
Kentsel dönüşüm sürecinde yaşanan aksaklıkların önüne geçilmesi ve dönüşümde daha hızlı ve kararlı adımlar atmak adına geliştirilen yeni yasa Başbakanlığa sunuldu.
 
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, bakanlık olarak kentel dönüşümün hızlanması adına bu yasayı hazırladıklarını belirterek: "Amacımız hedeflere çok daha hızlı bir şekilde ulaşmaktır." dedi
 
Kentsel dönüşüm yasası Başbakanlığa sunuldu
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, yeni kentsel dönüşüm yasasının hazırlandığını ve Başbakanlığa sunulduğunu söyledi. 5. Her Yönüyle Ulusal Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde konuşan Bakan Yardımcısı Ceylan: "Hedefimiz riskli gördüğümüz, riskli yapı olarak nitelendireceğimiz 7 milyon 500 bin adet konutun, her yıl en az 500 binini dönüştürmek. Bu 500 bin adet dönüşümü yapmak kolay değil, bunun önemli bir bölümünü de İstanbul ve çevresinde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi. 
 
image
 
Yeni yasanın amacı: Hedeflere hızla ulaşmak
Kentsel dönüşüm alanında çok sayıda sorun ve sıkıntı ile karşı karşıya geldiklerini ve hedeflerinin bu konudaki sıkıntıları ortadan kaldırmak olduğunu söyleyen Ceylan: "Amacımız hedeflere daha hızlı bir şekilde ulaşmaktır." ifadelerini kullandı? Ceylan, Türkiye ve dünyada 1950'li yıllardan itibarın sanayileşmenin getirdiği bir sonuç olarak kente göçün kentsel dönüşümün kökensel karşılığı olarak gözüktüğünü de belirterek: "Kentleşmenin hızlanması ve Türkiye'nin de bu hızlı kentleşmeye hazır olamaması, planlı bir şehirleşme ve kentleşme olgusunu yaşayamamış olması nedeniyle maalesef çarpık, plansız, yetersiz yapı ve sosyal donatı alanları ile birlikte hızlı bir kentleşmeyi ülkemiz yaşamış oldu" ifadelerini kullandı.
 
Kentsel dönüşümün gündeme gelmesinin esas nedeninin hızlı kentleşme, plansız şehirleşme ve çarpık yapılaşma olduğunu da belirten Ceylan: "Şu ana kadar kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında, 5 yıllık bir süreç içinde yaklaşık 1 milyon 200 bin konutu dönüştürebilmişiz. Halbuki ülkemizde şöyle bir gerçek var; yaklaşık toplamda 22 milyon civarında tahmin ettiğimiz bağımsız birim sayısının üçte biri, riskli yapı niteliği taşıyor." dedi. 
 
image
 
Nüfusun üçte ikisi 2050'de şehirlerde yaşayacak
Türkiye'de nüfusun kentlere doğru göç eğilimi içinde olduğunu ve bu sürekliliğin önümüzdeki yıllarda da sürmesinin beklendiğini dile getiren Ceylan 1950'li yıllarda nüfusun yüzde 25'lik kesiminin şehirlerde yaşamakta iken 2017 itibarıyla bu oranın yüzde 90'lara ulaştığını vurguladı.
 
Ceylan, kentlerdeki devasa hareketliliği anlamlandırmak ve gelecek tasarrufu üzerinde çalışmak gayesi ile çalışmalar yürüttüklerini de belirterek: "2009 yılında yaşam kalitesi, afetlere duyarlı yerleşim, doğal ve kültürel varlıkların korunması, kentsel dönüşüm ve teknik ve sosyal altyapı, yerel kalkınma, şehircilik bilinci, katılım ve yerel yönetimler konularında çok kapsamlı çalışmalar yapılmıştır" dedi.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR