Güzel ülkemiz için yazıyoruz - İYİ OKUL HANGİ SEMTLERİ PARLATIYOR ? Şeffaf Gazete
http://seffafgazete.com/haberler/diger-haberler-2/31518/iyi-okul-hangi-semtleri-parlatiyor-

 

İYİ OKUL HANGİ SEMTLERİ PARLATIYOR ?
İYİ OKUL HANGİ SEMTLERİ PARLATIYOR ?
Liseye geçişte TEOG sınavının yerine getirilen “Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi” kapsamında öğrenciler adreslerine en yakın beş okuldan birine kayıt yaptırabilirken, bu dönemde konut arayışında olan aileler için “iyi okulların yakınında” ev bulmak artık daha çok önem kazanıyor.
8 Kasım 2017, 11:52

 

 

Emlakjet Genel Müdürü Kunter, “Bakanlık verilerine göre en çok talep gören ve akademik başarısı yüksek ilk 20 okul Beyoğlu, Beşiktaş, Fatih, Kadıköy ve Üsküdar öncelikli olmak üzere Kartal, Bahçelievler ve Beylikdüzü’nde yer alıyor.

 

Emlakjet verilerine göre bu bölgeler arasında son iki günde Anadolu Yakası’nda Üsküdar, Avrupa Yakası’nda ise Başakşehir, bu alanda en çok satılık daire araması artışının görüldüğü yerler” dedi.

 

Liseye geçişte TEOG sınavının yerine getirilen “Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi” kapsamında öğrenciler adreslerine en yakın beş okuldan birine kayıt yaptırabilirken, bu dönemde konut arayışında olan aileler için “iyi okulların yakınında” ev bulmak artık daha çok önem kazanıyor.

 

Yeni nesil emlak bulma sitesi Emlakjet’in sektöre getirdiği iki önemli yenilik olan “Yakınında Ara” ve “Çevrede Ne Var” özellikleri, bu dönemde karmaşık arama sürecini aileler için tek adıma indirerek hızlı, kolay ve keyifli bir konut arama deneyimi sunuyor.

 

Arama kutusuna istenilen okulun ya da hastane, metro durağı, AVM gibi merkezlerin ismini yazarak en yakın ilanlara ulaşmayı mümkün kılan “Yakınında Ara” sayesinde veliler, çocukları için hayal ettikleri okulun çevresindeki evlere kolayca ulaşabiliyor. “Çevrede Ne Var” özelliği ise ilan detay sayfasında gayrimenkule 1,5 kilometreye varan uzaklıktaki eğitim kurumlarını sergiliyor. Böylece aileler beğendikleri evin yakınında yer alan okullar hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olabiliyor.

 

image

“Veliler diledikleri okula yakın konutlara en hızlı ve kolay şekilde ulaşabiliyor”

 

Emlakjet Genel Müdürü Gizem Moral Kunter, konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Emlakjet olarak gelişmiş teknolojik altyapımızla kullanıcı deneyimini en üst seviyeye çıkaran yaratıcı çözümlere imza atıyoruz. Emlakjet kullanıcılarına hem ikinci el konutlarda hem de Türkiye’deki tüm sıfır konut projelerini bir arada sunan ‘Projeler’ sayfamız sayesinde yeni konutlarda aradıkları özelliklere en uygun konutu bulma fırsatı sunuyoruz. Bu kapsamda sektöre sunduğumuz önemli yeniliklerden ikisi de ‘Yakınında Ara’ ve ‘Çevrede Ne Var’... Liselere geçiş sistemindeki değişimle birlikte konutun yakınında hangi okulların bulunduğu veliler açısından büyük önem kazandı. Bu iki özellikle veliler çok kolay bir şekilde diledikleri okula yakın konutlara en hızlı ve kolay şekilde ulaşabiliyor” diye konuştu.

 

image

 

“Projelerin pazarlamasında da ‘okula yakınlık” kriteri ön plana çıkacak”

Okullara yakınlığın özellikle sıfır konut projelerinde önemli bir tercih sebebi haline geleceğine işaret eden Gizem Moral Kunter, “Metro başta olmak üzere önemli toplu ulaşım araçlarına yakınlık, projelerin bugünlerde pazarlamada en önemli rekabet araçlarının başında geliyordu. Buna şimdi bir de 'okula yakınlık' eklendi. Önümüzdeki dönemde özellikle çocuklu aileleri hedef alan projelerin pazarlamasında bu kriterin daha çok ön planda tutulduğunu göreceğiz" yorumunda bulundu.

 

“Talep gören okulların bulunduğu bölgelere yakın aramalar yükselecek”

Kunter, yeni dönemde akademik başarısıyla öne çıkan okulların bulunduğu ilçelerde hareketlenme bekleneceğini belirterek, "Bakanlığın 2016-2017 yılına ait lise yerleştirme verilerine göre en çok talep gören ve akademik başarısı yüksek olan ilk 10 okula baktığımızda bunların Beyoğlu, Beşiktaş, Fatih, Kadıköy ve Üsküdar etrafında toplandığını görüyoruz. İkinci 10 en iyi okul ise bölge bazında Kartal, Bahçelievler ve Beylikdüzü'nde yer alıyor" dedi.


Emlakjet verilerine göre Anadolu Yakası'nda Üsküdar, Avrupa Yakası'nda Başakşehir zirvede

Emlakjet’in en iyi 10 okulun bulunduğu Beyoğlu, Beşiktaş, Fatih, Kadıköy ve Üsküdar bölgeleri arasında yaptığı analize göre ise TEOG'un kaldırılmasının ardından son iki günde satılık daire araması artış oranlarında sırayla Üsküdar (% 23), Beyoğlu (% 17), Beşiktaş (% 10) ve Kadıköy (% 8) öne çıktı.

 

Emlakjet verilerini değerlendiren Kunter, “Anadolu Yakası’nda Üsküdar başı çekti. İlk 10 okulu takiben, ikinci 10 en iyi okulun bulunduğu bölgeler arasına bakıldığında ise Bahçelievler arama oranındaki artışta % 19 ile öne çıkarken, okul başarısındaki sıralamada ilk 20 okulu takip eden okulların da bulunduğu Silivri, Bakırköy, Şişli, Şile, Maltepe ve Başakşehir bölgelerinin hakimi ise Başakşehir oldu. % 57 ile Avrupa Yakası’nda son 2 günde en yüksek arama artış oranına sahip olan Başakşehir, lokasyonu ve merkezi bölgelere kıyasla daha ulaşılabilir fiyatlarıyla da çocuklu ailelerin tercih nedeni. Bu bölgelerde satılık ve kiralık daire aramaların artışlarındaki seyir, önümüzdeki dönemde daha belirgin olacaktır” diye konuştu.