Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
OFİS KİRA ENDEKSİ ARTIŞ GÖSTERDİ
OFİS KİRA ENDEKSİ ARTIŞ GÖSTERDİ
Gayrimenkul veri araştırma şirketi REIDIN’in, İstanbul, Ankara ve İzmir’i kapsayan ‘REIDIN Ofis Kira Endeksi 2017 Üçüncü Çeyrek Sonuçları’ açıklandı.
1 Kasım 2017, 20:49

 

Gayrimenkul veri araştırma şirketi REIDIN’in, İstanbul, Ankara ve İzmir’i kapsayan ‘REIDIN Ofis Kira Endeksi 2017 Üçüncü Çeyrek Sonuçları’ açıklandı.

 

REIDIN Ofis Kira Endeksi’ne göre, İstanbul geneli ofis kira değerlerinde bir önceki çeyrek dönem verilerine göre üst fiyat segmentinde yüzde 0.30 artış, alt fiyat segmentinde yüzde 0.67 oranında artış yaşandı. Ankara’nın merkezi iş alanlarındaki üst segment ofis kira değerinde ise yüzde 0.53 artış, alt segmentte yüzde 0.16 oranında artış görüldü. İzmir’de de üst segment ofis kira değerinde yüzde 0.69, alt segmentte yüzde 1.78 oranında artış oldu.image

 

Anadolu Yakası’nın kira değeri en yüksek ofis bölgesi Ataşehir

 

Ofis binalarının yoğunlaştığı 14 bölge için hesaplanan metrekare kira değerleri baz alındığında, Anadolu Yakası’nda üst fiyat segmentinde metrekare değerlerine göre 28.31 dolar, alt fiyat segmentinde ise 18.95 dolar ile en yüksek kira değerine sahip bölge Ataşehir Ofis Bölgesi oldu. En düşük kira gelirine sahip bölgelerde ise, üst fiyat segmentinde 11.96 dolar, alt fiyat segmentinde ise 4.27 dolar ile Kurtköy Ofis Bölgesi öne çıktı.

 

image

Avrupa Yakası’nda üst segment ofislerin metrekare değeri 34.63 dolar oldu

 

Beşiktaş, Kağıthane, Şişli bölgelerinin büyük çoğunluğunu içeren ofis binalarını kapsayan İstanbul Merkezi İş Alanı (MİA) üst fiyat segmenti metrekare değeri 34.63 dolar, alt fiyat segmenti ise 19.03 dolar olarak ölçüldü. Avrupa Yakası’nda MİA dışındaki ofis bölgelerine bakıldığında Maslak Ofis Bölgesi, üst fiyat segmentinde metrekare değerlerine göre 30.01 dolar, alt fiyat segmentinde ise 20.55 dolar ile en yüksek kira değerine sahip bölge oldu.

 

Avrupa Yakası’nın kira değeri en düşük ofis bölgesi Beylikdüzü-Esenyurt

 

En düşük kira gelirine sahip bölge ise, üst fiyat segmentinde 7.04 doları, alt fiyat segmentinde ise 5.86 Amerikan doları ile Beylikdüzü-Esenyurt ofis bölgesi oldu.

 

Beşiktaş, Kağıthane, Şişli bölgelerinde doluluk oranı yüzde 91.49

 

Avrupa Yakası’nda ofislerin yoğun olduğu İstanbul Merkezi İş Alanı en yüksek kiralanabilir alana sahip bölge oldu. Bu bölgede kiralanabilir alanın yüzde 91.49’unun dolu olduğu ölçüldü.

 

Ümraniye Ofis Bölgesi’nde yüzde 97.16 doluluk var

 

Anadolu Yakası’nda ise en yüksek kiralanabilir alan Ümraniye Ofis Bölgesi oldu. Bu bölgedeki kiralanabilir alanın yüzde 97.16’sının dolu olduğu saptandı.

 

Ankara’da ofis binalarının doluluk oranı yüzde 84.6

 

Ankara’nın merkezi iş alanlarındaki üst segment ofis kira değerinde ise yüzde 0.53 artış, alt segmentte yüzde 0.16 oranında artış görüldü. Eskişehir Yolu, Öveçler, Çankaya, Yenimahalle-Beştepe bölgelerini içeren Ankara Merkezi İş Alanı (Ankara - MİA) ofis binalarının doluluk oranı bir önceki çeyrek döneme göre yüzde 5.17 azalışla yüzde 84.6 oldu.

 

İzmir Bayraklı ve Bornova’da doluluk yüzde 93.28, Konak’ta yüzde 96.28 oldu

 

Bayraklı ve Bornova bölgelerini içeren İzmir Merkezi İş Alanı (İzmir - MİA) ofis kira değerlerinde bir önceki çeyrek dönem verilerine göre üst segmentte yüzde 0.69, alt segmentte de yüzde 1.78artış yaşandı. İzmir Merkezi İş Alanı ofis binalarının doluluk oranı bir önceki çeyrek döneme göre yüzde 15.6 artarak yüzde 93.28 oldu. İzmir İkincil Ofis Bölgesi olarak belirlenen Konak Ofis Bölgesi’nde ise üst segmentte yüzde 0.22, alt segmente ise yüzde 0.08 oranında artış saptandı. Konak Ofis Bölgesi’nde ofis binalarının doluluk oranı bir önceki çeyrek döneme göre yüzde 1.83 azalarak yüzde 96.28 oldu.

 

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR