Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE KARAMSAR TABLO
GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE KARAMSAR TABLO
Kentsel dönüşümle ilgili değerlendirmelerde bulunan Yazıcı, kentsel dönüşümün çok zor bir alan olduğunu belirtti. ‘Kentsel dönüşüme giren bir pişman girmeyen bin pişman’ diyen Cansel Turgut Yazıcı, ilk başta çok büyük hatalar yapıldığını savundu.
2 Şubat 2017, 07:59
 
‘Gayrimenkul sektöründe tünelin sonunda ışık yok’
 
Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü ve Kurucu Ortağı Cansel Turgut Yazıcı gayrimenkul sektörünü değerlendirdi. Sektörün sorunlarından bahseden Yazıcı, ‘Gayrimenkul sektöründe tünelin sonunda ışık yok’ dedi.
 
Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü ve Kurucu Ortağı Cansel Turgut Yazıcı Bloomberg HT kanalında katıldığı bir televizyon programında gayrimenkul sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 
                                     image
Yazıcı, askeri arazilerin kentsel dönüşüme devredileceği konusu ile ilgili; ‘Bu arazilerin çok kıymetli araziler olduğunu ve mutlaka bu arazilerin ekonomiye kazandırılması gerektiğini düşünüyorum’ dedi.
 
‘Kentsel dönüşümü ada bazlı yapamadık’
Kentsel dönüşümle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Yazıcı, kentsel dönüşümün çok zor bir alan olduğunu belirtti. ‘Kentsel dönüşüme giren bir pişman girmeyen bin pişman’ diyen Cansel Turgut Yazıcı, ilk başta çok büyük hatalar yapıldığını savundu. Yazıcı; ‘Kentsel dönüşümü ada bazlı yapamadık biz. Bina bazlı oldu. Şimdi biraz daha azaldı o sıkıntılar. Kentsel dönüşümde alınacak çok yol var diye düşünüyorum’ açıklamasında bulundu.
 
‘Banka kredi faiz oranları değerlendirilebilir’
Cumhurbaşkanı’nın çağrısı ile birlikte inen faiz oranları kapsamında şimdilik faiz oranlarının düştüğünü belirten Cansel Turgut Yazıcı, ‘Şuan konut kredisi banka faizleri çok uygun. Bu fırsata dönüştürülebilir. BDDK bir takım önlemler alabilir. Dolar bu kadar artmışken çok da kolay değil bu. Ya faiz oranlarının aynı seviyede devam etmesini ya da artmasını bekliyorum’ dedi.
‘Yatırımcı iseniz yatırım için doğru zaman’
Yatırım açısından şuan doğru zaman olduğunu düşünen Yazıcı ‘Eğer konut yatırımcısı iseniz yatırım için doğru zaman olduğunu düşünüyorum. Ciddi miktarda önemli mega projeler var. Bunlar da çok önemli’ diye bahsetti.
 
‘Konut artış hızı yavaşlıyor’
Yazıcı, konut artış hızının yavaşladığını belirterek ‘Konut satışları arttı ama artış hızı yavaşlıyor. Konut satışının artmasına seviniyoruz ama daha fazla artması lazım. Bu yeterli değil.’ dedi.
 
‘Gayrimenkul sektöründe tünelin sonunda ışık yok’
Konut fiyatlarında bir gerileme olduğunu belirten Yazıcı, ‘Fiyatlarda yüzde 5 ile 25 arasında gerileme var. Hem kirada hem satışta. Bazı bölgelerde mülkler çok iyi fiyatlara geldi. Kadıköy ve Büyükçekmece bölgelerinde özellikle güzel fırsatlar var. Ama moral olması önemli. Bugün bir ayakkabı almak için bile morale ihtiyaç var. İnsanlar gayrimenkul alırken neler düşünüyor. Moralimizin olması lazım. Yani bence gayrimenkul sektöründe tünelin sonunda ışık yok’ dedi.
 
‘Sektör tıkanacak’
Kendilerinin değerleme şirketi olarak bağımsız tarafta olduklarını dile getiren Cansel Turgut Yazıcı, konut üretiminin sürekli arttığını ve fiyatların düştüğünü belirtti. Yazıcı, ‘Konut sektöründe talep daralmış durumda. Bir proje ortalama 2-3 senede üretiliyor. Tüm bunlar bir araya geldiği zaman sektör sıkışacak. Gayrimenkul sektöründe sorunlar var. KDV, kentsel dönüşüm, mülkiyet, tapu alım ve satım gibi sorunlar var. Bunlara çok acil çözüm üretilmesi gerekiyor’ dedi.
 
Melek GÜNER AKMAN

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR