Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GAYRİMENKUL DÜNYASI ÖDÜLLENDİ
GAYRİMENKUL DÜNYASI ÖDÜLLENDİ
Bu yıl 3’üncü kez düzenlenen yarışmada 22 ödül sahibini buldu. Törene katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki inşaat sektörünü canlandıracak yeni düzenlemelerin müjdesini verdi ve “Türkiye’de inşaat sektörünün önü açık” dedi.
11 Kasım 2016, 12:29
 
 
Bu yıl 3’üncü kez düzenlenen yarışmada 22 ödül sahibini buldu. Törene katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki inşaat sektörünü canlandıracak yeni düzenlemelerin müjdesini verdi ve “Türkiye’de inşaat sektörünün önü açık” dedi.
 
İNŞAAT ve gayrimenkul sektörünü, uluslararası normlara taşımak ve sektörü en iyiye teşvik etmek amacıyla Hürriyet tarafından düzenlenen Sign of the City Awards (SotCA) önceki akşam Hilton İstanbul Bomonti’de gerçekleştirildi. 
 
image
 
Gayrimenkul sektörünün en saygın yarışması Sign of the City Awards 3’üncü yılında, Türkiye’nin en iyi projelerini ödüllendirdi. Tüm sektörün heyecanla beklediği yarışmada, 22 dalda ödül sahibini buldu.
 
Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın katıldığı ve Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı’nın ev sahipliği yaptığı geceye; Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ile gayrimenkul sektörünün önemli dernek başkanları ve temsilcileri katıldı. Lineadecor’un proje ortaklığında ve Emlak Konut GYO katkılarıyla hayata geçen, EY’ın stratejik ortaklığındaki SotCA’nın bu yılki platin sponsoru Hyundai Elevator Türkiye ve Vestel oldu. Türkiye’nin önde gelen inşaat ve gayrimenkul projeleri, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Güzin Konuk ve Dünya Mimarlık Topluluğu Kurucu Başkanı Prof. Dr. Suha Özkan’ın eş başkanlığında toplanan profesyoneller ve akademisyenlerden oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Yarışmada, 79 projenin 122 başvurusu incelendi.
 
İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN ÖNÜ AÇIK
 
Geceye katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki sağlıksız ve kimliksiz kentlere sahip olduğumuza dikkat çekti. Bunları düzeltmek için önemli çalışmalar yaptıklarını beliten Bakan Özhaseki, “ 2012’de çıkan kentsel dönüşüm yasasında bugüne kadar 3 milyon insanı etkileyecek alanda çalışma yapılmış. Elbette bu yeterli değil, hızlandıracağız. Parsel bazında yoğunluk vermeye karşıyız. 2 olan yere 4 emsal, 4 olan yere 8 isteniyor. Ama altyapı aynı. Bu çektiğimiz çilenin 2 katına çıkması demek” dedi. Türkiye’de inşaat sektörünün önünün açık olduğunu vurgulayan Bakan Özhaseki, “Avrupa’da nüfus artmıyor, bir hareketlilik yok. Ama Türkiye’de inşaat sektörünün önü çok açık. Artan nüfus ve dönüşüm ihtiyacı ortada. Ama çalışmaları doğru kurgulamalı, doğru tedbir almalı ve düzenlemeler yapmalıyız. İnşaat sektörüne canlılık kazandıracak çalışmalar yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde sektör temsilcileri ile buluştuk. Müteahhitlerin ne istediği konusunda 10 madde belirledik. İçerisinde bir takım tedbir ve teşvikler var. Gayrimenkul sertifikası, imar hakkı transferi, KDV’nin düşmesi gibi konular. Ekonomik kurulda görüştük, bakanlar kurulunda şimdi sıraya girdi” diye konuştu. 
 
image
LÜKS KAVRAMI DEMOKRATİKLEŞTİ
 
Töreninin açılış konuşmasını yapan Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, “Siz gayrimenkul sektörünün çok değerli oyuncuları, büyük hayaller kurdunuz ve bütün yaşamımızı değiştirdiniz. Önce yaşam için küçük kulübeler hayal ederdik, şimdi sizin sayenizde Mars’ta hayat hayal edebilecek hale geldik. Bence çok önemli başka bir gelişme de lüks kavramını bir avuç varlıklı azınlığın elinden çıkardınız ve demokratikleştirdiniz. Ayrıca sadece konfor ve teknolojik gelişmeler değil, bunların içine sanat da koydunuz. 3 yıl evvel burada bu gecenin ilkini yapmıştık. O zaman size bir söz vermiştim. Hürriyet olarak bir işe başladığımızda gelenekselleştiririz. Size söz veriyorum ki, bir daha, bir daha yapacağız. Bu sene üçüncüsündeyiz, bu sene de bu sözü size ve kendime hatırlatmak istedim. Hayalleri gerçek yapmak, daha yaşanır mekânlar oluşturmak için hep birlikte siz çalışmaya, biz ödül vermeye devam edeceğiz” dedi.
 
JÜRİDE UZMAN İSİMLER
 
SIGN of the City 2016 jürisinde, Prof. Dr. Güzin Konuk (MSGSÜ Kentsel Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı) ve Prof. Dr. Suha Özkan (Dünya Mimarlık Topluluğu  Kurucu Başkanı) eşbaşkan oldu. Jürinin diğer isimleri ise şöyle: “Avi Alkaş (JLL Türkiye Ülke Başkanı), Avni Çelik (GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı), Aytek İtez (Türkiye Serbest Mimarlar Derneği Başkanı), Aziz Torun (GYODER Başkanı), Ersun Bayraktaroğlu (GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), F.Fethi Hinginar (Türkiye İMSAD Başkanı), Faruk Göksu (Kentsel Strateji Kurucu Ortağı), Füsun Yılmaz Phillipson (GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), Haluk Sur (GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), Dr. M. Emre Çamlıbel (Boğaziçi Üniversitesi) , Nazmi Durbakayım (İNDER Başkanı), Neşecan Çekici (GYODER Yönetim Kurulu Üyesi), Ömer Taviloğlu (Mudo Yönetim Kurulu Başkanı), Prof. Dr. Sinan Mert Şener (İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı), Yalçın Ayaydın (Ayaydın-Miroglio Grup Yönetim Kurulu Başkanı), Zafer Baysal (AMSTAR Ülke Müdürü ve Kıdemli Başkan Yardımcısı).
 
image
 
500 KATILIMCI
 
Sign of the City ödül törenine yaklaşık 500 kişi katıldı. Geceye Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sabancı, Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, GYODER Başkanı Aziz Torun, İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Lineadecor Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ecemiş, Hyundai Elevator Türkiye CEO’su Hakan Ek, Vestel Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Tunç Berkman, Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Via GYO Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, Babacan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Pana Yapı CEO Kürşat Ufuk, Erkanlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, Cathay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alper Tuğsuz, DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, Özyazıcı İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özyazıcı katıldı.image
 
Gayrimenkulde 2016’nın yıldızları
 
Bu yıl 3’üncü kez düzenlenen Sign of the City ödül törenine kamu ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden de yoğun katılım oldu. 
 
HER ŞEY HAYAL KURMAKLA BAŞLAR
 
GECEYE katılan AK Parti Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, törendeki konuşmasına 15 Temmuz şehitlerini anarak başladı. Karaaslan, “Yeni hedeflere, hayallere hep birlikte devam etmemize, aslında hayata devam etmemizi sağlayan aziz şehitlerimizi anarak başlamak istiyorum. Hayata kaldığımız yerden devam ediyoruz ama eskisinden çok daha güçlü, kararlı ve iddialı olarak devam ediyoruz” dedi. Karaaslan, “Her şey hayal kurmakla başlar. Biz şehrimiz için, ülkemiz için ortak değerleri kurmakla görevliyiz. Önemli olan; önce şehir için fikir üretmek, sonra hayal kurmak ve onları gerçekleştirmek için çok güçlü irade koymak. Bütün sıkıntılara rağmen hayallerimizi gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Şehre değer katarak, ödüle layık görülen bütün projeleri tebrik ediyorum” diye konuştu.
 
KATILIMCILARI DİNLEDİLER
 
SotCA’nın giderek artan öneminden ve sektöre kattığı saygınlıktan bahseden Jüri Başkanı Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Güzin Konuk yaptığı konuşmada, “Her geçen yıl gayrimenkul sektörünün her kesiminden daha fazla temsilcinin benimseyerek sahiplendiği Sign of the City Awards’ta bu yıl değerlendirme sürecinde önemli bir yeniliğe şahit olduk. Değerlendirme sürecinde, başvuru sahipleri, canlı bağlantı ile jüri üyelerine projelerini ve farklılaşan yanlarını anlatma fırsatı yakaladı. Ayrıca Türk şirketlerin yurtdışında üstendiği projeleri de değerlendirdik” dedi. Prof. Dr. Suha Özkan gecenin önemine dikkati çekerek, “Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Sign of the City kenti simgeleyen olağanüstü bir çalışma oldu” dedi.
 
DÖNÜŞÜME İHTİYAÇ VAR
 
İSTANBUL Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentsel dönüşüme vurgu yaptığı konuşmasında, “Ülkemizde kentsel dönüşüme ciddi bir ihtiyaç var. Geçmişteki yaşam alanlarımız ihtiyaçlara cevap vermiyor, onları düzeltmek için çalışma yapmak zorundayız. Bunu yaparken de teknolojiden yararlanmalıyız. Gururla ifade edebiliriz ki, hem uygulamada mimari tasarımda dünyada rekabet edebilecek hale geldik. Geleceğe imza attığımızın farkında olmalıyız. Mimarlar olarak bunun sorumluğunu taşıyoruz. Sadece ticari faaliyet olarak değil ‘kente, ülkeme ne veriyorum ne getirisi olabilir’ diye de düşünmek zorunda olduğumuzun altını çiziyorum” dedi. Şehirlerin taş ve topraktan ibaret olmadığını, birer canlı organizma olduğunu belirten Topbaş şunları söyledi: “Davranış biçimleri de yaşam alanlarıyla etkileşerek şekillenir. Şehirlerin yapıları ortaya çıkarılırken bunların da dikkate alınması gerekir. İstanbul’un özeline geldiğimizde, göçmenler dahil 17 milyonluk bir kentteyiz. 600 bin göçmenden bahsediyoruz. Kentte yaşayan herkesi kentte sosyolojik bir evrime sokmak için, kenti yaşatmanız da gerekiyor. Gettolaştırıp, farklı ekonomik grupları bir yerlerden topladığınız zaman şehirde başka gerginlikler ortaya çıkar. Bu bakımdan şehrin herkesin yaşayacağı bir medeniyet ölçütü haline getirmemiz lazım. Bizler yönetici olarak artık odak şehirler yapmaya çalışıyoruz. İnsanlar o şehirde yaşamak istesin, diğer şehirlerden farklı özellikleri ortaya çıksın istiyoruz.”
 
SIGN OF THE CITY SEÇİLEN PROJELER
 
En iyi Konut Projeleri Kategorisi
En İyi Konut – Tamamlanmış Projeler
NEF Apartments Kemerburgaz 04-NEF
En İyi Konut – Devam Eden Projeler
AND Pastel- AND Gayrimenkul 
En İyi Çok Katlı Konut – Devam Eden Projeler
Manzara Adalar-İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.
En İyi Müstakil Konut – Devam Eden Projeler
Jardin Eden Çeşme - Pana Yapı
En İyi Rezidans – Devam Eden Projeler
NEF Ataköy 22 - NEF
 
En İyi Ticari Projeler Kategorisi
En İyi Ofis – Tamamlanmış Projeler
NEF Offices Kağıthane 11 - NEF
En İyi Ofis – Devam Eden Projeler
İstanbul Tower 205 - Metal Yapı Konut
En İyi Bölgesel Merkezli AVM - Devam Eden Projeler
Novada Park Şanlıurfa - Turkmall Yatırım ve Havacılık
En İyi Endüstriyel / Lojistik Yapı - Devam Eden Projeler
Dalaman Uluslararası Havalimanı Yeni Terminali - YDA Group
En İyi Karma Kullanımlı Proje - Devam Eden Projeler
Vadistanbul - Artaş & Invest Ortaklığı
 
En İyi Hizmet Yapıları Kategorisi
En İyi Sağlık Binası – Devam Eden Projeler Memorial Bahçelievler Hastanesi-Memorial Sağlık Yatırımları
 
MİMARLIK Kategorisi
En İyi Mimari Tasarım (Özel Sektör) – Tamamlanmış Projeler
Bomonti Modern Palas-Extensa İstanbul Emlak Yatırım
En İyi Mimari Tasarım (Özel Sektör) – Devam Eden Projeler
Univa Student Residence – Erkanlı Grup 
En İyi Kentsel Dönüşüm Projesi
5. Levent - Torunlar GYO ve KİPTAŞ
En Yeşil Bina – Tamamlanmış Projeler
Gülnar Koru Evleri-Deneyim Proje
 
Diğer Kategoriler
En İyi Pazarlama Kampanyası – Devam Eden Projeler
DKY ON Kağıthane- DKY İnşaat
En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi
TAK Kartal - Kartal Belediyesi ve Yerel Girişimi Destek Platformu
Sign of the City Özel Ödülü 
GYODER
Sign of the City Jüri Onur Ödülü 
Prof. Hüseyin Kaptan
Jüri Özel Ödülü
Milos Park Homes- Kıbrıs Developments
Jüri Özel Ödülü 
Diyarbakır Ziya Gökalp Müzesi Restorasyonu - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği
Jüri Özel Ödülü Sosyo-Kültürel Yapı
Kazakistan Milli Müzesi- YDA Group

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR