Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KADIKÖY KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN TAŞINDI
KADIKÖY KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN TAŞINDI
"İstanbulTaşınma Hareketliliği" 2016 ilk çeyrek raporu açıklandı. Raporun ölçümlenmesinde,İstanbul Evden Eve Nakliyeciler Derneğinin (İSTEEND) Ocak-Mart 2016 döneminde gerçekleştirdiği konut tipli ve İstanbul içi taşımacılık işlemlerinden elde edilen bilgilerden yararlanıldı.
21 Nisan 2016, 13:57

 

Taşınma Hareketliliği raporuna göre, İstanbul'da bu yılın ilk çeyreğinde taşınma hareketliliği 2015'in son çeyreğine göre yüzde 30 artış gösterdi. Taşınma nedenleri arasında kentsel dönüşüm önemli bir ölçüt olurken, Kadıköy'den taşınanların yüzde 40'ı taşınma nedeni olarak kentsel dönüşümü gösterdi.

TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ'nin desteğiyle Reidin tarafından hazırlanan "İstanbulTaşınma Hareketliliği" 2016 ilk çeyrek raporu açıklandı. Raporun ölçümlenmesinde,İstanbul Evden Eve Nakliyeciler Derneğinin (İSTEEND) Ocak-Mart 2016 döneminde gerçekleştirdiği konut tipli ve İstanbul içi taşımacılık işlemlerinden elde edilen bilgilerden yararlanıldı.image

Rapora göre, 2016 yılının ilk çeyreğinde taşınma hareketliliği 2015'in son çeyreğine göre yüzde 30 artış gösterdi. İlk kez açıklanan İstanbul Taşınma Hareketliliği raporunda, İstanbul'da 39 ilçe arasında en fazla göç veren ilçe yüzde 15 ile Kadıköyoldu. Kadıköy'ü yüzde 11'le Maltepe, yüzde 8'le Ataşehir, yüzde 5'le Ümraniye ve yüzde 4'le Kartal izledi. Kadıköy'den yapılan taşınma işlemlerinin yüzde 43'ü yine Kadıköy'e gerçekleşti. Kadıköy'den Ataşehir'e taşınma oranı yüzde 15, Üsküdar'a taşınma oranı ise yüzde 8 olarak gözlemlendi.

39 ilçe arasından en fazla göç alan ilçe yüzde 11 ile Maltepe olurken, Maltepe'nin en fazla göç aldığı ilçe yüzde 59'la yine Maltepe oldu. Maltepe'yi yüzde 7 ile Ataşehir ve Kadıköy izledi. Taşınma nedenleri arasında kentsel dönüşüm önemli bir ölçüt olurken, Kadıköy'den taşınanların yüzde 40'ı taşınma nedeni olarak kentsel dönüşümü gösterdi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ETKİSİ

Açıklamada görüşlerine yer verilen TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, son 14 yıllık süreçte İstanbul'da konut sektörünün ciddi bir dönüşüm geçirdiğini belirterek, gelinen noktada coğrafi koşullar, fiziki mekan ve konum özeliklerinin dışında artık işin bir de sosyal ve ekonomik döngüsünün ele alınması gerektiğini ifade etti. Bu gerekliliğe olan inançla İstanbul Taşınma Hareketliliği endeksinin oluşturulmasına destek verdiklerini dile getiren Maya, şunları kaydetti:

"Verdiğimiz destekten memnuniyet duyuyoruz. Bu endeksin yayınlanmasındaki öncelikli amacımız, hem konut geliştiricileri için hedef kitle analizlerine sayısal verilerle yardımcı olmak hem de bireysel kullanıcıların yer seçim eğilimlerini ve grafiklerini oluşturmaktı. Kentsel dönüşüm çalışmalarının yoğun olduğu yerlerde taşınma hareketliliğin en fazla olduğu bölge olarak İstanbul Anadolu Yakası ve özelikle Kadıköy ilçesi öne çıkıyor. Kadıköy'den 2016 ilk çeyrekte taşınma oranı yüzde 15 iken, aynı ilçe içinde yapılan taşınma işlemlerinin yüzde 43 olduğunu görüyoruz. Bu durum da gerek yeni biten inşaatlarda, gerek kentsel dönüşüm nedeniyle binanın yıkılacak olması nedeniyle yapılan taşınma işlemlerinde ilk tercihin yine aynı bölgede olma eğilimini gösteriyor. Kadıköy dışında Maltepe bölgesindeki taşınma hareketliliğinde de yine kentsel dönüşümün önemli bir etken olduğu ortaya çıkıyor."

Maya, bölgeye yapılan ofis yatırımlarının ve hayata geçen ofis taşınma projelerinin de doğrudan konut yatırımları için Maltepe ilçesini hareketlendirdiğini bildirdi. 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR