Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CANNES'TE BELEDİYELER GÖSTERİSİ
CANNES'TE BELEDİYELER GÖSTERİSİ
FRANSA’nın Cannes şehrinde 15-18 Mart tarihlerinde gerçekleşen gayrimenkul fuarı Mipim’de bu yıl belediye şov vardı. Fuara geçen yıl ağırlıklı olarak gayrimenkul şirketleri katılırken bu yıl belediyeler atağa geçti.
18 Mart 2016, 08:21

 

27’nci kez gerçekleşen uluslararası gayrimenkul fuarı Mipim’de bu yıl belediyeler öne çıktı.

Özel sektör katılımı sınırlı kalırken, Ordu, Hatay, Balıkesir, Bursa, Antalya, Konya, Kocaeli illeri yabancı yatırımcılara tanıtıldı. İlk kez Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın MIPIM’i ziyaret etmesi dikkat çekti. 

FRANSA’nın Cannes şehrinde 15-18 Mart tarihlerinde gerçekleşen gayrimenkul fuarı Mipim’de bu yıl belediye şov vardı. Fuara geçen yıl ağırlıklı olarak gayrimenkul şirketleri katılırken bu yıl belediyeler atağa geçti. 8 belediye bu yıl fuarda yerini aldı, şehirlerin potansiyelleri ve yatırım fırsatları yabancılara anlatıldı. İkili görüşmelere katılan belediye başkanları illerine yatırım çekmek için çalışıyor. Yurtdışında fuarlara katılan özel sektör temsilcileri ‘kamudan destek istiyoruz’ mesajı veriyordu. Bu yıl beklenen oldu ve destek geldi. Fuara Çevre ve Şehircilik Başkanı Fatma Güldemet Sarı, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum katıldı. Mipim’e katılan ilk Çevre ve Şehircilik Bakanı Başkanı da Fatma Güldemet Sarı oldu. 

İSTANBUL YERİNİ BULDU

Fuarda Türk firmalarının tüm standlarını dolaşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, inşaat sektörüne ‘yanınızdayız’ mesajı verdi. Türkiye’de bir fuar yapılması halinde bakanlık olarak destek vereceklerini açıklayan Bakan Sarı, “İstanbul, bu yıl fuarda Paris ve Londra’nın arasında, gerçek yerini buldu. Köprü, havalimanı, Avrasya Tüneli gibi devasa projelerimiz sergileniyor. Türk inşaat sektörünün gücünün ortaya çıktığı bir gün yaşıyoruz. Dünya her geçen gün Türkiye’nin gücünü ve potansiyelini keşfediyor” dedi. Ankara’daki terör saldırısına değinen Sarı, “Türkiye’nin terörle boğulmuş bir ülke olmadığını göstermek için buradayız. Terörün amacı kaos yaratmaktır, buna fırsat vermeyeceğiz” diye konuştu. 

160 KİŞİYLE YEMEK

Kendisinin mimar olduğunu hatırlatan ve çalışırken de fuarı yakından takip ettiğini anlatan Bakan Sarı, şunları söyledi: “Fuarı, Türkiye’nin kentsel dönüşüm ve şehircilik anlamında nereye geldiğini anlatmak açısından çok önemsiyorum. Türkiye’deki bütün belediyelerin katılmasını önemsiyorum. Biz de her bir ilimiz için projeler üretmeye çalışıyoruz. Marka şehirler yaratma noktasında çalışıyoruz.” Bakan Sarı, fuar kapsamında yatırımcıların ve fonların da arasında yer aldığı 160 kişilik bir grupla öğlen yemeğinde buluşup, Türkiye’nin fırsatlarını ve Türk firmalarının uluslararası alanda önünün açılması için yapılması gerekenleri konuştu.

‘GÖRKEMLİ HOLLERDEYİZ’

DÜNYADAKİ en önemli gayrimenkul fuarı olan Mipim’in diğerlerinden farklı olarak konut alıcısı ile satıcısını buluşturmadığını dile getiren TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, fuarda hem şehirlerin yatırım olanaklarının, hem de bu şehirlerde yatırım yapan gayrimenkul şirketlerinin büyük ölçekli fonlarla buluştuğunu anlattı. Turan, Mipim’e 5 yıl önce çok küçük hollerde şahsi katılımda bulunan Türk firmalarının artık çok daha görkemli alanlarda yer aldığını söyledi. Bu yıl Mipim’de mimarlık firmalarının yer almaya başlamasının sevindirici olduğunu söyleyen Turan, “Türkiye, hem Avrupa hem de çevre ülkeleri açısından bakıldığında yaptığı ve devam eden yatırımları ile bunların arasından sıyrılan bir değer” dedi. 

Sektöre müjdeli haber

GAYRİMENKUL sektörü için müjdeli haber Cannes’den geldi. Sektör temsilcilerini her zaman dinlediklerini belirten Sarı, yabancıya mülk satışında kolaylık, vatandaşlık hakkı, imar kanunu ve kentsel dönüşüm kanunu hakkında çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bakan Sarı, “İmar Kanunu, kentsel dönüşüm gibi yasaları bu yıl içinde revize etmek için çalışıyoruz. Akademisyenlerden görüşler alıyoruz. Çalıştaylar yapıp, kanunları yeniden düzenleyeceğiz” dedi.

KİMLER KATILDI

FUARA Antalya, Balıkesir, Bursa, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Konya ve Ordu şehirleri standla katılıyor. MIPIM 2016’ya stant ile katılım gösteren firmalar arasında ise Beyoğlu Investors Group (BIG), Efekta Mimarlık, Esas Gayrimenkul, Hill International, İzka İnşaat, Lal Gayrimenkul Değerleme, Özak – Yenigün – Ziylan Ortaklığı, Öncüoğlu+ACP Mimarlık, Özer+Tulgan Mimarlık, ProPlan, Real Estate, Sabri Paşayiğit Design Office, Tabanlıoğlu Mimarlık, Tahincioğlu Gayrimenkul ve TSKB Gayrimenkul Değerleme bulunuyor.

Balıkesir ve Adana projelerini tanıttı

ESAS Holding bünyesinde ağırlıklı olarak ticari gayrimenkul alanında faaliyet gösteren Esas Gayrimenkul, fuarda etkinlikte 2018 yılında açılışlarının gerçekleştirilmesi planlanan ‘Adana Esas 01 Burda’ ve ‘Balıkesir Esas 10 Burda’ projeleri hakkında detayları paylaştı. MIPIM’in gayrimenkul sektörünün en önemli fuarlarından olduğunu belirten Esas Gayrimenkul CEO’su Kazım Köseoğlu: “40 bin m2 arsa alanına yapılacak olan Esas 01 Burda’nın; 60 bin m2 kiralama alanı ve 2 bin 500 araç kapasitesiyle, Adana’nın cazibe merkezlerinden biri olmasını planlanıyoruz. Balıkesir Adon bölgesine gerçekleştireceğimiz Esas 10 Burda yatırımının ise 34 bin m2 arsa alanı, 42 bin m2 kiralama alanı ve 1800 araç kapasitesiyle bulunduğu bölgenin çehresini değiştireceğine inanıyoruz” dedi. Yurtdışı projeleri ile ilgili de bilgiler paylaşan Köseoğlu, “Yurtdışında gerçekleştirdiğimiz, İngiltere’de 6 adet alışveriş merkezi ve 7 adet ofis binası ile New York Manhattan’da 1 adet otel, 2 adet ofis binası projelerimizi de fuarda lanse ettik. Hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” diye konuştu.

25 milyar dolarlık Beyoğlu tanıtımı

GEÇTİĞİMİZ yıl kurulan Beyoğlu Investors Group (BIG) da Mipim’de yerini aldı. Beyoğlu’nda yatırım yapan şirketlerin bir araya gelerek kurduğu topluluk fuara ikinci kez katıldı. Bölgede özel sektör tarafından yapılan projeler BIG standında yer alan Beyoğlu maketi üzerinde sergilendi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, MIPIM’de dünya yatırımcısına İstanbul ve Beyoğlu’nu anlatma fırsatı bulduklarını belirtti. Demircan, Beyoğlu’nda 2023’e kadar tamamlanacak 25 milyar dolar değerindeki 9 projeyi tanıttıklarını söyledi. Toplam yatırım değeri ise 12 milyar dolar olan bu projeler arasında Tarlabaşı 360, Piyalepaşa İstanbul, Galataport, Haliçport, Örnektepe, Dolapdere, Karaköy, Sütlüce ve Okmeydanı kentsel dönüşüm projeleri yer alıyor. Yapılan dönüşüm projelerinin bölgeye kattığı değere dikkat çeken Demircan, 2023’e kadar Beyoğlu’nda 50 kat değer yaşanacağını kaydetti. Beyoğlu’nun dönüşüm projeleri, yeni otel ve kongre merkezleri ile yeni bir çehreye kavuştuğunu belirten Demrican, “Sadece dönüşüm sürecinde  28 bin kişiye doğrudan  istihdam sağlanacak” dedi. 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR