Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BÜYÜKYALI START VERDİ
BÜYÜKYALI START VERDİ
Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat, İstanbul Kazlıçeşme sahil yolunda, dünya standartlarında bir “yeni şehircilik” projesini, Büyükyalı adıyla hayata geçireceğini açıkladı.
9 Mart 2016, 12:46

 

Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat, İstanbul Kazlıçeşme sahil yolunda, dünya standartlarında bir “yeni şehircilik” projesini, Büyükyalı adıyla hayata geçireceğini açıkladı. 

 

özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat, İstanbul Kazlıçeşme sahil yolunda, dünya standartlarında bir “yeni şehircilik” projesini, Büyükyalı adıyla hayata geçireceğini açıkladı.
Çağdaş ve geleneksel mimariyle çevrelenen bir proje olan Büyükyalı; ticari, sosyal ve kültürel alanlarıyla her türlü ihtiyacını kendi içinde karşılayabilen bir “deniz semti” olarak tasarlanıyor.
Projede farklı konsept ve büyüklüklerde konutlar, otel ve otelle birlikte işletilecek markalı rezidans konutlar yer alıyor.

image

ÖDÜLLÜ MİMAR

Ayrıca, ticari, sanatsal, kültürel ve sosyal tesislerle çocuk alanlarının yer alacağı kiralanabilir sosyal alanlar bulunuyor. Toplam 111 dönümlük arazide yükselecek Büyükyalı’nın ilk etabında, 452 ünitenin satışa sunulması hedefleniyor.
Büyükyalı’nın mimarlığını, 200’den fazla uluslararası ödülün sahibi İngiliz mimarlık şirketi Chapman Taylor üstleniyor.
Tarihi Yarımada’ya komşu olan Büyükyalı’nın; bulunduğu lokasyon, çevresindeki ulaşım, altyapı projeleri ve yapımı devam eden şehir parkı gibi projelerle kısa sürede bir cazibe merkezi haline geleceği öngörülüyor.
İnsanı odağına alan Büyükyalı’daki yapıların yüksekliği, Tarihi Yarımada’nın siluetini bozmayacak doğrultuda, silüet kararlarına uygun olarak planlanıyor.

4 ANA KAPISI VAR

Büyükyalı projesiyle ilgili düzenlenen basın toplantısında gazetecilere bilgi veren özak GYO, Ziylan Gayrimenkul, Yenigün İnşaat Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, şunları söyledi: “Büyükyalı için, proje ortakları olarak ortaya koyduğumuz ‘iyi yaşam’ vizyonu doğrultusunda, dünya çapında 14 mimarlık firmasına brif gönderdik ve 6 firmanın finale kaldığı bir yarışma düzenledik.
Yarışmanın sonucunda projemizin mimarlığını, 200’den fazla uluslararası ödülün sahibi İngiliz mimarlık şirketi Chapman Taylor üstlendi.
Projemizde, dünyada kentsel planlamanın en çok örnek aldığı ‘yeni şehircilik’ anlayışını uyguluyoruz.
Bu anlayış, hem güvenli hem de sosyal yaşamla bütünleşik bir konsept sunuyor.
Projede yer alan 4 ana kapı, Büyükyalı’daki meydan ve ortak alanlara güvenli bir şekilde giriş çıkışı sağlıyor.

4 MAHALLE 1 SEMT

 

Bu nedenle projemizi ‘4 mahalle, 1 semt’ olarak tanımlıyoruz. Sadece içinde yaşayanlara değil, bulunduğu bölgeye de önemli değerler katacak, çevresiyle bütünleşik bir yerleşim alanı kuruyoruz.
Meydanları, kültür merkezi, açık ve kapalı spor alanları, çocuk parkları, kafe ve restoranları, manavı, pastanesi, okulu ve camisi gibi birçok unsuruyla gerçek mahalle kültürünü yaşatacak bir projeyi İstanbul’a kazandırmaktan mutluyuz.
Büyükyalı ile hayalimiz, sakinlerinin günlük ihtiyaç ve konforu için her türlü imkânı sunan, güvenli ve iyi bir yaşam vaat eden yeni bir semt kültürü ve şehirde yeni bir ‘deniz semti’ yaratmak.
Tüm bu özellikleriyle Büyükyalı, kuşaktan kuşağa bırakacağımız bir ‘eser’ niteliğinde olacak.”

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR