Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KANAL İSTANBUL TERS KÖŞE Mİ YAPTI ?
KANAL İSTANBUL TERS KÖŞE Mİ YAPTI ?
Bakan Binali Yıldırım, uzmanlar tarafından yapılan çalışmalar sonucu sit bölgeleri konusunda tereddütler doğduğunu, bu nedenle Kanal İstanbul güzergahının yeniden ele alınacağını kaydetti.
5 Şubat 2016, 01:49
 
 
Bakan Binali Yıldırım, uzmanlar tarafından yapılan çalışmalar sonucu sit bölgeleri konusunda tereddütler doğduğunu, bu nedenle Kanal İstanbul güzergahının yeniden ele alınacağını kaydetti.
 
Bakan Yıldırım “Kanal İstanbul Projesi bizim çılgın projemiz, büyük bir proje, dolayısıyla bu projeye mecburen hız vermemiz gerekiyor.
 
Son zamanlarda projede hiçbir aksaklık yaşanmaması için hazırlıklarımızı çok titiz yapıyoruz. Bir kere kanal güzergahındaki jeolojik yapılar var. Doğal sitler, tarihi sit alanları, yer altı su kaynakları, meraları dikkate aldığımızda, uzmanların yaptığı çalışmalarda sit bölgeleri için bazı tereddütleri oluştu.
 
Bu yüzden de güzergah konusunu yeni baştan ele almak ihtiyacı doğdu.
 
Ben vatandaşlarımızın bu konuda çok aceleci davranmasını istemiyorum, bir hayal kırıklığı yaşamasınlar. ‘Şuraya kanal yapılacak, buraya hücum edelim’ falan diye düşünmesinler. Sonra bizi suçlamasınlar, bizim henüz ilan ettiğimiz bir güzergah yok.
 
Bir takım güzergahlar havada uçuşuyor. Ne zaman ki ben çıkar derim, ‘güzergahımız budur’, bağlayıcı olan bizim için o güzergahtır” ifadelerini kullandı.
 

30 TL’den, 220 TL’ye

Geçtiğimiz günlerde kanal İstanbul rantı için konuşan TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, projeyle ilgili yapılan araştırmalarda proje açıklanmadan önce bölgede bulunan tarla nitelikli parsellerin metrekare fiyatlarının 30-35 TL olduğunu, proje açıklandığından bu yana fiyatların metrekare bazında 200-220 TL’ye yükseldiğini kaydetmişti.

Maya, bazı büyük firmaların bölgede arazi alımlarının devam ettiğini dile getirdi. Maya, projenin büyüklüğüne dikkat çekerek, “64. Hükümet Eylem Planı’nda Kanal İstanbul projesi ile ilgili yasal düzenlemelerin Haziran 2016 sonuna kadar yapılmasının planlandığını gördük. Bu proje bana göre Mega Proje’nin de üzerinde bir ölçek ve kimliğe sahip… Bu proje sadece İstanbul değil, Marmara ve sonrasında tüm ülke genelini etkileyecek çok önemli dinamikleri içinde barındırıyor. Çok yönlü düşünülmesi, nüfus, ekonomik, sosyolojik ve çevre değerlendirmelerinin çok iyi irdelenmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Bakan Binali Yıldırım'ın Kanal İstanbul açıklaması birçok fırsatçıyı panikletecek gibi.

 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR