Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DEV KONUT PROJESİ ONAY BEKLİYOR
DEV KONUT PROJESİ ONAY BEKLİYOR
ADANA'nın merkez Çukurova İlçesi'ndeki 7 bin hak sahibini ilgilendiren 6 milyar liralık yatırımla 16 bin konut yapılması planlanan Belediye Evleri projesi onay bekliyor
3 Ocak 2016, 18:05

 

ADANA'nın merkez Çukurova İlçesi'ndeki 7 bin hak sahibini ilgilendiren 6 milyar liralık yatırımla 16 bin konut yapılması planlanan Belediye Evleri Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, 1 yıldır Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda onay için bekliyor.

Belediye Evleri Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi uzun hazırlıklar ve uzman kuruluşların planlaması ardından ilgili bakanlığa gönderildi. 1 yıldan bu yana onay bekleyen projeyi Çukurova İlçe Belediye Başkanı CHP'li Soner Çetin, Adana Milletvekili olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'ya kutlama görüşmesinde gündeme geldi. Başkan Çetin, bu konudaki beklentilerini Bakan Sarı'ya iletti.

Kentsel dönüşüm projesi çalışmasının Bakanlar Kurulu kararıyla başlatıldığını anlatan Başkanı Soner Çetin, "Projemiz onaylanması için 1 yıldır Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda bekliyor. Projeye sadece imza atılacak. Bu 1 yıllık süreç çok ciddi bir zaman kaybı" dedi.
image

"EN BÜYÜK YATIRIM"

Kentsel dönüşüm yapılacak alanda işyeri ve konut olarak 7 binden fazla hak sahibinin bulunduğunu aktaran Soner Çetin, şöyle konuştu:

"Kentsel dönüşüm alanında son yıllarda süren çalışmaların ardından taşınmazların durumları saptandı, hak sahipleri belirlendi. İnceleme ve değerlendirmelerin ardından yapılacak konutların projeleri hazırlandı. Orada yeni bir yaşam alanı yapacağız. Toplamda 16 bin konut yapılması planlanıyor. Tahmini olarak 6 milyarlık bir yatırım. Bu cumhuriyet tarihi boyunca bir defada Adana'ya yapılan en büyük yatırım. Dolayısıyla bunun ülke ve Adana ekonomisine de çok büyük canlılık ve hareket getireceğini düşünüyorum. Proje ekonomiye, istihdama katkı koyacak. Projeye onay verilince tedbirimizi alıp firmalardan teminat mektuplarımızı alacağız. Bu kadar büyük bir işin altından herkesin çıkması mümkün değil. Büyük ihtimalle Türkiye veya dünya çapında firmalar olacaktır. Müteahhitler konutları yapacak, hak sahiplerine teslim edecek ve kendine kalan yerleri de satacak. Adanalı olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın projeden haberi var. En kısa sürede onay çıkacağını düşünüyor ve umut ediyorum."


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR