Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KİLER SAPPHIRE'DEN ÇIKIYOR
KİLER SAPPHIRE'DEN ÇIKIYOR
Kiler GYO İstanbul Sapphire'de mülkiyetinde bulunan tüm kısımların toplu satışı için TFI ile görevlendirme sözleşmesi imzaladı.
21 Aralık 2015, 22:11

 

Kiler GYO İstanbul Sapphire'de mülkiyetinde bulunan tüm kısımların toplu satışı için TFI ile görevlendirme sözleşmesi imzaladı.

Kiler GYO, İstanbul Sapphire Binasında Sapphire Alışveriş Merkezi, Sapphire Seyir Terası ile Sapphire Residence'da mülkiyetinde kalan tüm kısımların uluslararası piyasalar da dahil toplu satışı konusunda yatırım bankası The First Investor (TFI) ile bir yıl süreli münhasır görevlendirme sözleşmesi imzaladı. Şirket açıklamayı KAP'a yaptı.

 

TAM 261 METRE
Sapphire, 261 metre anten yüksekliğiyle Avrupa'nın (Rusya toprakları hariç) Shard London Bridge'den sonra en yüksek 2. binası. İnşaatına 2006 yılında başlanan bina 2011 yılında tamamlandı.

 Sözleşme ile ilgili olarak Kiler GYO tarafından KAP'a gönderilen açıklama şu şekilde:

  "Şirketimiz tarafından Istanbul Sapphire Binasında Sapphire Alışveriş Merkezi, Sapphire Seyir Terası ile Sapphire Residence'da mülkiyetimizde kalan tüm kısımların uluslararası piyasalar da dahil toplu satışı konusunda, Katar Merkez Bankası'nın düzenleyicisi olduğu ve tamamı hisseleri Katar'lı Barwa Bank'a ait olan yatırım bankası The First Investor (TFI) ile bir yıl süreli münhasır görevlendirme sözleşmesi imzalanmıştır." 

 Kiler Grubu, satış geliriyle borçlarını ödeyecek 

Piyasada grubun söz konusu satış kararını borçlarını ödemek için aldığı konuşulurken, Kiler GYO CFO'su Kaan Aytoğu da "Satış geliriyle kısa vadeli borçları kapatmayı planlıyoruz" açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından borsada işlem gören Kiler GYO hisseleri günü yüzde 20 primle tamamladı.

Kiler GYO Genel Müdürü Tarık Gürdil, "Böyle bir düşüncemiz yoktu. Ancak aldığımız teklifler sonucu talebi değerlendirmek istedik.

Yatırımımıza eğer doğru bir fiyat biçilirse, satmayı düşünüyoruz" dedi. 250 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen Sapphire, açıldığı günden bu yana beklenen ilgiyi görmemiş ve AVM içindeki mağazlar birer birer kapanmıştı. Bu nedenle söz konusu satış kararı piyasalar için sürpriz olmadı. 

Şeffaf Gazete.com

 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR