Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MELİH GÖKÇEK'TEN SÖĞÜT'E İHALELER
MELİH GÖKÇEK'TEN SÖĞÜT'E İHALELER
Melih Gökçek’in Sögüt İnşaat’a 6 ihale verdiği ortaya çıktı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Söğüt İnşaat’a verdiği ihaleler arasında Anadolu Bulvarı’nda yapılan yapılan köprü inşaatı da vardı
22 Ağustos 2015, 15:18

 

KİK’in mevzuata aykırı bularak iptal ettiği ihaleyi kazanan Söğüt İnşaat 2009’dan bu yana Ankara Belediyesi’nden 4.1 milyar liralık iş aldı

Kamu İhale Kurumu’nun (KİK) mevzuata aykırı yapıldığı gerekçesiyle iptal ettiği asfalt ihalesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ihaleyi tek başına kazanan Söğüt İnşaat arasındaki sıkı ilişkiyi ortaya çıkardı. Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek’in 2009 yılından bu yana açtığı 6 ihaleyi kazanan Söğüt İnşaat’ın aldığı ihalelerin toplamı 4 milyar 146 milyon lirayı buldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 12 Haziran 2015 tarihinde açtığı ve tek geçerli teklifin sahibi olan Söğüt İnşaat’ın kazandığı yol, asfalt, alt-üst geçitlerle köprü ihalesi, KİK tarafından çok kritik gerekçelerle iptal edildi. KİK, ihaleye girecek firmaların Ankara ili sınırları içerisinde kendisine ait yüksek kapasiteli bir taş ocağına sahip olması ve kullanılacak makinenin şirkete ait olma şartları ile yüksek kapasitenin şart koşulmasını mevzuata aykırı ve rekabeti önlediği tespitini yaptı.

İHALELER YİNE ADRESE TESLİM

KİK’in verdiği tarihi iptal kararı, dikkatlerin belediyenin benzer şartlarla açtığı ihalelere çevrilmesine neden oldu. Belediyenin benzer şartlarla düzenlediği ve toplam 4.1 milyar liralık ihaleyi Söğüt İnşaat’ın, kazandığı belirlendi.

AKP’li vekil de ihale aldı

KAMU İhale Kurumu’nun (KİK) mevzuata aykırı bulduğu şartlarla düzenlenmiş bir ihale de Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKİ’de gerçekleşti. KİK’in ’rekabeti önlüyor” kararı verdiği ekipmanın kendi malı olma şartıyla yapılan ihaleyi AKP Ankara Milletvekili Mahmut Sami Mallı’nın şirketi Soysal Mühendislik’in kazandı. KİK’in, belediyenin ihalesini iptal etmesi dikkatleri bu ihaleyi çevirtti.
Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) 30 Haziran 2015 tarihinde Gölbaşı, Bala, Haymana, Şereflikoçhisar ve Evren sorumluluk sahasında yapılacak içme suyu ve kanalizasyon hatları arıza ve yenileme işini ihaleye açtı. Makine ve ekipmanın firmanın kendi malı olması şartı koşulan ihaleye 29 firma başvuruda bulundu. Ancak ihale iptal edildi. ASKİ aynı ihaleyi bu sefer 10 Ağustos 2015 tarihinde yeniden düzenledi. Bu ihaleye katılan Soysal Mühendislik 69 milyon 992 bin lira yaklaşık maliyetli işi 64 milyon 638 bin lira teklifle kazandı.

Söğüt İnşaat’a verilen ihaleler 298.7 milyon lira

Belediyenin 23 Eylül 2009’da 499.9 milyon lira yaklaşık bedelle açtığı ve 1095 gün sürecek asfalt ihalesine sadece Söğüt İnşaat ile Felko Ankara Kömür İşletmesi teklif verdi. Söğüt İnşaat 298.7 milyon liralık teklifiyle ihaleyi kazandı.
627 milyon lira
984 milyon lira maliyetle 13 Haziran 2012’de açılan yol yapımı ve asfalt ihalesine sadece Söğüt İnşaat firmasından geçerli teklif geldi. 627 milyon liralık teklif en uygun teklif kabul edilip ihale Söğüt’e verildi.
799.4 milyon lira
Ankara Belediyesi’nin 11 Eylül 2013’te düzenlediği 1.1 milyar liralık yol ve asfalt ihalesine biri Söğüt İnşaat olmak üzere iki firmadan teklif geldi. Söğüt 799.4 milyon liralık teklifle ihaleyi kazandı.
416.2 milyon lira
Kesikköprü Barajı İvedik İçmesuyu arası boru yenileme ve isale hattı için 2 Şubat 2015’te 2 ihale düzenlendi. Söğüt İnşaat, ortağı Genç İnşaat ile birlikte 1’inci kısımı 95 milyon TL; ikinci kısım ihalesini de 312.2 milyon lira bedelle kazandı. toplam bedel 416.2 milyar lirayı buldu.
1 milyar 469 milyon lira
Belediyenin 12 Haziran 2015’te düzenlediği 1.9 milyar liralık yol, asfalt, köprü ve alt-üst geçit ihalesine 2 firma teklif verdi. İkinci firmanın teklifi değerlendirme dışı kaldı. Söğüt İnşaat 1 milyar 469,9 milyon lirayla ihaleyi kazanan taraf oldu. Ancak KİK, ihaleyi mevzuata aykırı bulup iptal etti.Kaynak : SÖZCÜ


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR