Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ETİLER POLİS OKULU ARAZİSİ KİME VERİLECEK
ETİLER POLİS OKULU ARAZİSİ KİME VERİLECEK
17 - 25 Aralık yolsuzluk soruşturması sürecinde, ihalesiz Bosphorus 360 şirketine devredildiği belirtilen Etiler Polis Okulu kapatıldı. CHP’liler Resmi Gazete kararının 25 Aralık’ı doğruladığını kaydetti.
2 Ocak 2015, 11:30

 

17 - 25 Aralık yolsuzluk soruşturması sürecinde, ihalesiz Bosphorus 360 şirketine devredildiği belirtilen Etiler Polis Okulu kapatıldı. CHP’liler Resmi Gazete kararının 25 Aralık’ı doğruladığını kaydetti.

Polis meslek yüksekokulları ile polis meslek eğitim merkezi müdürlüklerinin kapatılması kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

10 Aralık 2014’te Bakanlar Kurulu’nca karara bağlanan karar ile İzmir Bornova Polis Meslek Yüksekokulu ile İstanbul Etiler Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve bunlara bağlı 12 şube müdürlüğü kapatıldı.

CHP milletvekilleri ve meslek odaları bu kararın 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasında gündeme gelen birçok iddianın tescili anlamına geldiğini söyledi.

YANDAŞA İHALESİZ DEVİR

17-25 Aralık yolsuzluk operasyonu sürecinde, ses kayıtları ortaya çıkmış ve 32 bin metrekarelik arazi üzerine yapılacağı öne sürülen Bosphorus 360 isimli yaşam merkezinin maketi internette yayınlanmıştı. 25 Aralık yolsuzluk dosyasında, arazinin Bilal Erdoğan'ın gizli ortağı olduğu öne sürülen ve Suudi iş adamı Yasin El Kadı’nın oğlu Muaz Kadı ve Mısırlı işadamı Usame Kutub’un Bosphorus 360 adlı şirketine bedelinin altında ihalesiz verildiği ileri sürülmüş basına yansıyan tapellerde % 25 i Rabia'nın hakkı olarak ayrılacak lafı gündeme kim bu Rabia dedirtmişti..

TAPE VE KAYITLAR VAR

CHP Milletvekili Veli Ağbaba, Etiler Polis Okulu’nun kapatılmasının, 17-25 Aralık soruşturmasında gündeme gelen iddiaların doğru olduğunun başka bir kanıtı olduğunu söyledi. Bilal Erdoğan ve Yasin El Kadı ile ilgili bu arazi pazarlıkları ile ilgili fotoğrafları hatırlatan Ağbaba, “Bunların doğru olduğu o gün de net şekilde biliniyordu. Orası ‘kupon arazi.’ Şimdi burası Yasin El Kadı ve Bilal Erdoğan’ın ortak olduğu Bosphorus 360 şirketine ya da adı başka olan bir şirkete verilecek. ‘Paraları paralel koydu polis koydu’ dediler. Sonra mahkemeden paraları bavullarla geri aldılar. Bu nasıl doğruysa, buranın kupon arazi olarak Bosphorus 360’a verileceği iddiası da doğruydu. Bir sürü tape, fotoğraf var. Vatandaş  17 Aralık’a ses çıkarmazsa buraları birilerine peşkeş çekilecek elbet” diye konuştu.

‘HÜKÜMET KARARIYLA YOLSUZLUK’

CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, “Artık yolsuzluklar parlamentoda kanun çıkartıp, Resmi Gazete’de yayınlanarak yani hükümet kararları ile yapılmaya başladı” diyerek tepki gösterdi. Sistemin yolsuzluğa teslim olduğunu söyleyen Erdoğdu, “Orası İstanbul’un en yüksek rant bölgesi. 1.5-2 milyar değeri var.

İstanbul halkının hakkını, iktidar yanlılarına aktarma projesidir. İçinde yolsuzluk ve çürüme hamlelerin olduğu projedir” diye konuştu.
CHP Milletvekili Mahmut Tanal da okulun kapatılmasının gündeme gelen iddiaların gerçekleşmesine hız verildiğinin göstergesi olduğunu söyledi.

BİLİRKİŞİ RAPORU TAMAM

Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Başkanı Tayfun Kahraman, kararın bölgenin ranta açılarak tesis yapılacağı iddialarını kuvvetlendirdiğini söyledi. Bölgeye tesis yapılması kararını yargıya taşıdıklarını anlatan Kahraman şu bilgileri verdi:

İPTAL KARARI BEKLİYORUZ

“Okul kapandıktan sonra karar Resmi Gazete’de de yayınlandığına göre burayı yıkıp, yeni inşaat projesine ruhsatlandırıp inşaata başlayacaklar. Burada çevre yapılanma koşullarının çok çok üzerinde karma kullanımlı tesis planlanıyor.

İhaleleri tamamlandı. Biz de plana itiraz ederek, konuyu dava ettik. Geçtiğimiz hafta bilirkişi incelemesi yapıldı. İdare Mahkemesi’nden yürütmeyi durdurma veya iptal kararı bekliyoruz.”

ADIM ADIM RANT

Okul arazisinin de içerisinde bulunduğu bölge, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca Afet Riski Altındaki Alanlar statüsüne alındı. Ardından okul Çatalca’ya taşınarak arazisi, polis lojmanı yapılması karşılığında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi.
Daha sonra bakanlığın araziyi ticaret merkezi ilan ederek 2,5 emsal inşaat hakkı verdiği, yüksekliğin serbest bırakılarak arsaya yaklaşık 100 bin metrekarelik inşaat hakkı tanındığı ortaya çıktı. Yeni imar planında AVM, rezidans, restoran, mağaza, otel yapımına izin verildi.

İLK POLİS OKULU

İstanbul’un en değerli bölgesinde bulunan Etiler Polis Okulu, 32 bin metrekarelik arsa üzerinde. 1909’da Yıldız Sarayı'nda ilk polis okulu olarak öğretime başlayan okul, faaliyetini 1960'a kadar Yıldız Sarayı'nda, ardından da Kayseri'de sürdürdü. 1966'da Etiler'de öğretime başladı. 1985'te Polis Koleji'ne dönüştürüldü. 1994'te Polis Akademisi'ne öğrenci yetiştirdi. 1994’te yeniden Polis Okulu oldu.


Cihan ACAR


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR