Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TORUNLAR'A ÖDÜL GİBİ CEZA !
TORUNLAR'A ÖDÜL GİBİ CEZA !
Asansör yere çakıldı 10 işçi öldü Belgelerdeki inceleme ardından 185 işçi için saptanan eksiklikler doğrultusunda, firmadan ceza değil sadece işçilerin ana hakkı olan 1 milyon 600 bin TL alacakları tahsil edilerek, ödenmesi sağlandı.
18 Kasım 2014, 11:06

 

Asansör yere çakıldı 10 işçi öldü Belgelerdeki inceleme ardından 185 işçi için saptanan eksiklikler doğrultusunda, firmadan ceza değil sadece işçilerin ana hakkı olan  1 milyon 600 bin TL alacakları  tahsil edilerek, ödenmesi sağlandı.

CEZA DEĞİL İŞÇİLERİN ALACAKLARI ÖDENDİ

İSTANBUL Mecidiyeköy’de, inşaatı devam eden Torun Center rezidansında, 10 işçinin asansör kazasında hayatını kaybetmesi ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerinin incelemeleri, firmanın, işçilerin kıdem tazminatından, fazla mesailerine, fazla çalışma ücretlerinden genel tatil günlerinde çalıştırılmalarına kadar bir dizi eksikliği daha ortaya çıkardı.

Belgelerdeki inceleme ardından 185 işçi için saptanan eksiklikler doğrultusunda, firmadan ceza gibi toplam 1 milyon 600 bin TL tahsil edilerek, işçi alacaklarının ödenmesi sağlandı.

Mecidiyeköy Büyükdere Caddesi’ndeki eski Ali Sami Yen Stadyumu’nun bulunduğu alanda yapımı halen devam eden rezidans inşaatında, geçen 6 Eylül cumartesi günü 19.30’da işçilerin bulunduğu asansör, 32’nci kattan zemine düştü. Torun Center inşaatındaki bu kazada asansörde bulunan 10 işçi öldü. Kaza ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerinin başlattığı soruşturmada, 10 işçinin ölümünde 3 temel ihmal saptandı. Buna göre; kazaya asansörü en üstte durdurmaya yarayan bir yerde ’son nokta’ olarak kabul edilen bölümde yer alan ’stoper’ parçalarının takılmaması neden oldu. Raylardan bir bölümü çıkan asansörü, üzerindeki yükle taşıyamayan dişliler de kırıldı ve asansör 32’nci kattan zemine çakıldı. Bunun yanı sıra yine yük taşıyan asansörler ile işçileri taşıyanların ayrı olması gerektiği ancak burada ikisinin de bir arada olduğu ortaya çıktı. Ayrıca asansörü genellikle işe yeni başlayan acemi işçilerin kullandığı tespit edildi.  Son kazada da asansörü kullanan operatör işçinin de, 5 gün önce çalışmaya başladığı için deneyimsiz olduğu belirlendi.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR