Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
VALİDEBAĞ TALAN PLANI
VALİDEBAĞ TALAN PLANI
Validebağ kavgası devam ederken amacın sadece cami olmadığı seçim vaadlerine bakınca ortaya çıktı.
26 Ekim 2014, 07:36

 

Validebağ kavgası devam ederken amacın sadece cami olmadığı seçim vaadlerine bakınca ortaya çıktı.

Üsküdar belediye başkanı dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğiyle korunun tümüne seyir terası, açık hava tiyatrosu ve eğlence alanları yapma sözü vermiş.

Va­li­de­bağ Ko­ru­su, İs­tan­bul Üs­kü­da­r’­da 354 dö­nüm­lük bir ye­şil alan. Ta­ri­hi ko­ru son
gün­ler­de ca­mi in­şa­atı pro­je­siy­le gün­de­me gel­di. Ko­ru­nun ya­nı ba­şı­na ca­mi in­şa et­mek için ça­lış­ma baş­la­tan be­le­di­ye ekip­le­ri­ne çev­re­ci­ler­den tep­ki gel­di. Tartışmalar sürerken ta­ri­hi ko­ru­ya za­rar ve­ril­me­ye­ce­ği­ni be­lirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türk­me­n’­in 354 dö­nüm­lük ko­ru için hazırladığı de­va­sa pro­je akıllara geldi.

1996’DAN BERİ SİT ALANI

Türk­me­n’­in se­çim vaa­di ola­rak ha­zır­la­dı­ğı pro­je­de ko­ru­nun mev­cut ha­li­ni bo­za­cak ya­pı­la­rın in­şa edi­le­ce­ği or­ta­ya çık­tı. 220 dö­nü­mü Mil­li Eği­tim Ba­kan­lı­ğı'na, 50 dö­nü­mü de Mar­ma­ra Üni­ver­si­te­si’­ne tah­sis­li ve 1996 yı­lın­da 1. De­re­ce sit ala­nı ilan edi­len Üs­kü­dar Va­li­de­bağ Ko­ru­su'nun bü­yük bö­lü­mü ye­şil alan ola­rak kul­la­nı­lı­yor.

AK Par­ti Üs­kü­dar Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hil­mi Türk­me­n’­in  21 Ekim 2013’te yap­tı­ğı
açık­la­ma­da, “Bi­zim pro­je­le­ri­miz Üs­kü­dar sı­nır­la­rı­nı aşan pro­je­ler. Va­li­de­bağ Ko­ru­su'nun Lon­dra'da­ki Hyde Park ben­ze­ri bir pro­je ile Üs­kü­dar'ın Hyde Par­kı ola­cak şe­kil­de dü­zen­le­ye­ce­ği­z” diyerek projenin detaylarını anlattı.  image

DÖ­NE­MİN BAŞ­BA­KA­NINDAN TAM DES­TEK

Türk­me­n’­in res­mi in­ter­net si­te­sin­de
yer alan bil­gi­le­re gö­re pro­jeye dö­ne­min Baş­ba­ka­nı Re­cep Tay­yip Er­do­ğa­n’ın da des­tek ver­di­ği be­lir­til­di.
Koruya ya­pı­la­cak pro­je­nin Üs­kü­dar'ın çıl­gın pro­je­si ol­du­ğu­nu be­lir­ten Türk­men, pro­je için İs­tan­bul Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ka­dir Top­baş’ın da des­te­ği­ni al­dık­la­rı­nı ifade etti.

SEYİR TERASLARI
EĞLENCE ALANLARI

Türk­me­n’­in o dönem yap­tı­ğı bil­gi­len­dir­me top­lan­tı­sın­da Va­li­de­bağ Ko­ru­su­’na, se­yir te­ras­la­rı, açık ha­va ti­yat­ro­su, ço­cuk eğ­len­ce ve oyun alan­la­rı, yü­rü­yüş yol­la­rı, hid­ro­lik ko­ru­ma alan­la­rı, Ada­lar'a ka­dar iz­le­me im­kâ­nı sağ­la­yan göz­lem ku­le­si, din­len­me alan­la­rı, ko­şu ve bi­sik­let yol­la­rı ile gö­let ya­pı­la­ca­ğı­nı be­lirt­ti.

Evimi bağışlayayım cami yapsınlar

Validebağ Korusu’ndaki olaylar 1 haftayı geride bıraktı. Mahalle sakinleri, mahkemenin durdurma kararı verdiği inşaat önünde eylemlerine devam etti. Bölgeye gelerek mahalle sakinlerine
destek veren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, "Ben Küçükçamlıca'da 1999 depreminden sonra büyük bir yer satın almıştım. Gelsinler gerçekten cami ihtiyaçları varsa ben evimi bağışlayayım cami yapsınlar” dedi.
Korunun yanındaki inşaat alanına gelen CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de mevzuata göre bir cami inşaatının en az 2 bin 500 metrekare olabileceğini belirterek Diyanet İşleri Başkanlığı'na
projenin ayrıntılarını sorduklarını ifade etti.

BİLAL ŞAHİN -


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR