Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
7 EMSAL KÖMÜR TORPİLİ Mİ ?
7 EMSAL KÖMÜR TORPİLİ Mİ ?
Soma Holding’in ilk projesi olan Maslak Spine Tower, 7 emsal hakkı bulunan bir proje olarak yapıldı. Proje Maslak’ta çevresindeki binaların çok üzerinde bir yüksekliğe sahip. Mimarlar normalde 3’ün üzerinde emsal verilmesinin yanlış olduğunu belirtiyor
16 Mayıs 2014, 08:04

 

Soma’daki madenin sahibi Alp Gürkan, Maslak’ın en yüksek binasını İngilizcede ‘omurga’ anlamına gelen Spine adıyla dikti

Türkiye’nin yasa boğulduğu yüzlerce işçinin ölümüyle sonuçlanan büyük facianın yaşandığı madenin işletmecisi olan Soma Holding, İstanbul’da büyük inşaat projelerinde de boy gösteriyor.

Soma Holding’in Soma’daki madeninde de taşeron olarak çalışan iştiraki Tilaga A.Ş tarafından İstanbul Maslak’ta Spine Tower ve İstanbul’da kentsel dönüşüm adı altında rant kapısı olan Kartal’daki yapımı devam eden “Kartal Projesi” bulunuyor. Soma’nın İstanbul Maslak’taki projesinde metrekare fiyatları 8-12 bin dolar arasında değişirken, gökdelenin toplam alanı düşünüldüğünde şirketin buradan geliri 1 milyar doları geçiyor.image

Gökdeleni 1’e 7 yapmış
Madencilikten inşaat sektörüne geçen Soma Holding’in ilk projesi olan Spine Tower, İstanbul’un ayrıcalıklı imar semti olan Maslak’ta yer alıyor. 7 emsal hakkı bulunan proje Maslak’ta çevresindeki binaların çok üzerinde bir yüksekliğe sahip. Mimarlar normalde 3’ün üzerinde emsal verilmesinin yanlış olduğunu belirtiyor ancak Maslak’ta yer alan bütün projelerin imar ayrıcalığı bulunuyor. 

191 metre yükseklikte olan proje, 9 bin metrekare taban üzerinde 140 bin metrekare kapalı alana sahip proje. 120 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen Spine Tower, 9’u yer altında toplam 56 kattan oluşuyor. Spine Tower’da 1 milyon 350 bin dolara 155 metrekare, 3 milyon 880 bin dolara ise 380 metrekare konutlar mevcut. 140 bin metrekare kapalı alana sahip Spine Tower’da 9 bodrum katı; 30 kat ofis ve 17 kat rezidans yer alıyor. Projenin son 17 katında yer alan konut sayısı ise 90.

KARTAL’DA 120 MİLYON DOLARLIK PROJE
2012 yılında, İnanlar İnşaat’ın Kartal’da yeni bir proje yapmayı planladığı arsa sahibi birdenbire sözleşmeyi feshetmiş ve Soma Holding’e vermişti.

Soma Holding iştiraki Tilaga A.Ş’nin Kartal Projesi diye anılan ve yakında satışa sunmayı planladığı ofis ve AVM’den oluşuyor. 29 bin metrekare alan üzerine yapılan Kartal Projesi 120 milyon dolar yatırımlı.

Yeni A tipi ofis projesiyle bölgenin en cazip noktalarından birisinde yer alıyor. 2012 yılında konsept belirleme ve mimari çalışmaları tamamlanan Kartal Projesi’nin inşaatı devam ediyor.

image

BÜLENT ONUR ŞAHİN - TARAF


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR