Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MODA HAFTASINDA ÖZGÜR MASUR RÜZGARI
MODA HAFTASINDA ÖZGÜR MASUR RÜZGARI
Tasarımcı Özgür Masur, Fashion Week Istanbul İlkbahar Yaz 2022 kapsamında, özlemleriyle, hatıralarıyla, arzularıyla geçmişe yazılan mektupların duygusunu barındıran bir koleksiyonla yine moda takipçilerini kendisine hayran bıraktı.
23 Ekim 2021, 14:55
 
 
Geçtiğimiz günlerde 3 kez dijitaolarak gerçekleştirilen ve birbiribden başarılı moda sunumları ile haftayı başarıyla geride bırakan Fashion Week Istanbul'da moda sektörünün ünlü ismi Özgür Masur Fashion Week Istanbul kapsamında, yaratıcı sunumuyla moda tutkunlarının beğenisini topladı. 
 
Tasarımcı Özgür Masur, Fashion Week Istanbul İlkbahar Yaz 2022 kapsamında, özlemleriyle, hatıralarıyla, arzularıyla geçmişe yazılan mektupların duygusunu barındıran bir koleksiyonla yine moda takipçilerini kendisine hayran bıraktı.
 
   image
 
Dijital dünya karmaşasının getirmiş olduğu kirlilikten çok uzakta, insanın gerçek değerlerini, geride bıraktığı hatıralarla hissettiren bir arayıştan yola çıkılıyor. Gerçek değerlerden sapma, mekanik bir düşünce yapısına daha sanal bir profil algılatma ve gösterme çabasının getirmiş olduğu rahatsızlık irdeleniyor. Herkesin kendi gibi olmaktan vazgeçip sanal dünyanın ihtiyaçlarını karşılayan aslında sahip olunmayan dünyasının içinde, unuttuğu hatıralara ve geçmişe duyulan bir özlem. Farkında olmadan, hatırladıkça özlenen, özlendikçe duygusallaşılan bir ruh hali.
 
image
 
Özgür Masur, dijitalden bakılan fotoğraflar ya da videolardan çok bir koku, bir anı ve bir hikaye anlatıyor. Müziğinden formlarına kadar çocukluğu, gençliği, en mutlu hatırlanan anıları, kendilerine gösterme ve geri döndürme ile başlayan bir sorgulama yapıyor. Bakışları ve duyguları öze döndürüyor.
 
Özgür Masur markasının ana prensiplerinden kopmadan yoğun ekru kullanılan 30 parçalık koleksiyon, pembe, yeşil, fuşya, mavi ve lavanta ile baharı ve yazı kendine has tonlarda yorumluyor. Organik kumaşların kullanıldığı koleksiyonda Özgür Masur markasının DNA’sını oluşturan şifon, krep ve organze vazgeçilmez oluyor.
 
image
 
Markanın ana prensip manipülasyonları olan origamik katlamalar ve drapeler   koleksiyonun her zamanki gibi temel yapısını oluşturuyor. Uzun bir aradan sonra dantelin en romantik hali ile şifon birlikteliği gözler önüne seriliyor. Sert materyallerden deneysel drape kompozisyonları genel olarak hakimiyetini gösteriyordu.
 
Şeffaf Gazete

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR