Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MODA DÜNYASI DİJİTAL FİLMLERLE ŞOV YAPTI
MODA DÜNYASI DİJİTAL FİLMLERLE ŞOV YAPTI
Türkiye’nin uluslararası çaptaki en önemli organizasyonlarından olan Fashion Week Istanbul'da sezona New Gen by İMA defilesi ile başlarken, Mehmet Emiroğlu, Selen Akyüz, Y Plus By Yakup Biçer, Arzu Kaprol, TAGG, Dilek Hanif ve DICE KAYEK koleksiyonları da gün boyunca modanın görsel sanatlarla buluştuğu kısa filmlerle karşımıza çıktı.
18 Ekim 2021, 21:57
 
 
Modanın görsel sanatla buluştuğu 29 kısa filmi 12-15 Ekim tarihleri arasında dijital platformlar üzerinden modaseverlerin beğenisine sunan Fashion Week Istanbul'un ilk günü başarılı moda tasarımcılarının koleksiyonlarının  sunulduğu kısa filmler de tüm dünyada şovları takip edenlerin büyük beğenisini kazandı. 
 
Türkiye’nin uluslararası çaptaki en önemli organizasyonlarından biri olan ve 12-15 Ekim tarihlerinde gerçekleşen Fashion Week Istanbul, ilk gününden  notlar.
 
Bu yıl üçüncü kez konuklarını dijital olarak ağırlayan ve sona eren moda haftası, 38 tasarımcının koleksiyonunu 29 moda şovuyla fashionweek.istanbul adresinde tanıttı.
 
Bu yıl üçüncü kez dijital olarak gerçekleştirilen Fashion Week Istanbul, sezona New Gen by İMA defilesi ile başlarken, Mehmet Emiroğlu, Selen Akyüz, Y Plus By Yakup Biçer, koleksiyonları da gün boyunca modanın görsel sanatlarla buluştuğu kısa filmlerle karşımıza çıktı. 
 
image
 
İstanbul Moda Akademisi Moda Tasarım Lisans ve Master Class: Moda Tasarımı mezunları genç tasarımcıların yer aldığı Karma by İMA defilesi ile açıldı.
 
Defilede Berfin Özgür, Ercan Tenekecioğlu, Lidya Zenginel, Mirey Demirci, Nadin Altıparmak, Nazlıcan Türker, Öykü Ece Uza ve Şeyma Hamamcı’dan oluşan 8 genç tasarımcının koleksiyonları tanıtıldı. 
 
image
 
Karma by İMA defilesinin ardından, Şebnem Günay’ın markası olan SBNM ‘La Piscine’ koleksiyonunun moda filmi sahnelendi.
 
Tasarımcının kendi anılarından ilham alarak hazırladığı koleksiyonda, yenilikçi, canlı dokular, spor-couture kesimler, güçlü silüetler ile ikonik renklerin birleşiminden ortaya çıkan sonsuz ve zamansız detaylar dikkat çekti.
            image
 
İlk günün isimlerinden tasarımcı Mehmet Emiroğlu ise ilhamını ailesinden alarak hazırladığı koleksiyonunu sahneye taşıdı. Mehmet Emiroğlu “A Language I Never Speak” isimli koleksiyonu ile ebeveynlerin arasındaki gizli dili anlatmak istediği şovuyla beğeni topladı.
 
image
 
Kadın ve erkekler için ortak bir koleksiyon hazırlayan Selen Akyüz, “Daha az, daha iyidir” bakış açısıyla, daha fazla yerine “daha az” ve “daha iyi”ye odaklanılması gerektiğini vurguladı. Selen Akyüz, dayanıklı ürünlere odaklanarak modanın hızını yavaşlatan ve her bir parçanın sorunsuz bir şekilde birlikte çalıştığı modüler bir gardırobun taleplerine ayak uyduran, zamansız ve çok yönlü bir koleksiyon oluşturmayı amaçladığını ifade etti. 
 
image
 
Y PLUS by Yakup Bicer “Bir erkek bir etek giyebilir. Bir kadın maskülen giyinebilir. Giyinmenin cinsiyeti yoktur” diyerek hazırladığı “CODE” isimli koleksiyonuyla tüm kodları yıktı. Tasarımcı, 2022 Yaz Koleksiyonu’nda yer alan denim kumaşın yanı sıra splash, gül ve kod printli tasarımlar ile kendi içinde de bir çeşitliliğe doğru yol aldığını da gösterdi.
 
image
 
Dice Kayek’in İlkbahar/Yaz 2022 koleksiyon filminde Marie Schuller bir kez daha yönetmen koltuğuna oturdu. 
 
Uçsuz bucaksız bir 18. yüzyıl Fransız şatosu, Château d’Aunoy’da çekilen film fantastik bir anlatı ile Dice Kayek’in ışıltılı İlkbahar/Yaz 2022 koleksiyonunu yine sıra dışı bir hikaye eşliğinde izleyicilere sunuyor. Filmde 3 uluslararası modelle birlikte ünlü Türk oyuncu Tuba Ünsal da yer alıyordu.
 
image
 
Film, dünyaca kapanmanın ardından düşler dünyasını perçinleyen, doğanın mucizelerinden gücünü alan bir özgürlük ve şefkat kutlaması niteliğindeydi. 
 
Hafiflik hissiyle dolu bu koleksiyon, Dice Kayek’in tarihi detayları modern gardırobun klasik parçaları aracılıyla çıktığı keşiften ilhamını alıyor. Kusursuz poplin kumaştan gömlekler gizemli dantellerle bezeniyor, mikado ipek saten detaylı bir terzilikle şekilleniyor, gündüz midi elbiselerinin etekleri krinolinler aracılığıyla dramatik bir ifade kazanıyor. Koleksiyonun siluetleri 18. yüzyıldan ilham alan saray kıyafetlerine 70’lerin hacimlerine eşlik eden psikedelik baskılı aksesuarlarla bir araya getirilen romantik bir harmandan oluşuyor. Saray kıyafetinin modern yorumuyla sarmalanan bu sezonun kadını, kırsalın taze havasının esintisiyle bir nevi asi bir aristokratı anımsatıyordu. 
 
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR