Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÇİĞDEM AKIN YİNE GÖZ KAMAŞTIRDI
ÇİĞDEM AKIN YİNE GÖZ KAMAŞTIRDI
Türk moda dünyasının en başarılı tasarımcılarından olan Çiğdem Akın, Fashion Week Istanbul kapsamında ‘’Nobody Knows’’ adlı Sonbahar/Kış 21-22 koleksiyonunu çok özel bir Fashion Film ile moda severlerin beğenisine sundu.
17 Nisan 2021, 11:14
 
ÇİĞDEM AKIN’DAN GLOBAL BİR KOLEKSİYON VE FASHION FILM…
 
Türkiye'de parmakla gösterilen moda tasarımcılarından olan başarılı moda tasarımcısı Çiğdem Akın, Fashion Week Istanbul kapsamında ‘’Nobody Knows’’ adlı  Sonbahar/Kış 21-22 koleksiyonunu çok özel bir Fashion Film ile moda severlerin beğenisine sundu. 
 
image
 
Moda filmi, Hidiv Kasrı’nın büyüleyici atmosferinde  tarih ve modanın flörtü ile dikkat çekici bir hal aldı.
 
Toplam 12 modelin oyunculuk yaptığı proje, tarihi Hidiv Kasrı’nın büyüleyici atmosferinde hayata geçirildi. 
 
Moda filmi, Hidiv Kasrı’nın büyüleyici atmosferinde  tarih ve modanın flörtü ile dikkat çekici bir hal aldı.
 
image
 
Başarılı mankenlerden  Gunay Musayeva, Gizem Barlak ve Ecenaz Aytemur moda filminde ön plana çıkan  oyunculuk yetenekleriyle göz doldurdu.
 
Çiğdem Akın’ın, 25 looktan oluşan “NOBODY KNOWS” koleksiyonunun tanıtımı için, karşıtlık, düalite ve başka türlü yaşamanın mümkün olduğu gelecek hayalinden beslenerek muhteşem bir moda filmi çekildi. 
 
image
 
Nobody knows” “İnsanız biz, varlık ve yokluk sınırında, hiçlikle çokluğun ortasında bir Adem oğlu, Havva kızı. Herkesin her şeyi çokça söylediği, lakin hiç bir şeyi bilmediği bir dünyaya uyandık. Yürüdüğümüz yollar, kurduğumuz hayaller ve hepsinden önemlisi, dönüp sorduğunda içine verdiğin cevap doğru gelecek mi? Kimse bilmiyor. Ya da bir akşamüstü köşe başında, kulak misafiri olduğun öylesine bir cümleden mi anlayacaksın hayatı? Başka türlü yaşamak mümkün müdür sahi?” 
 
image
 
KOLEKSİYONUN RUHU
 
Çiğdem Akın, 2021-22 sonbahar-kış koleksiyonuyla, global düzeyde içinden geçtiğimiz belirsizlik ortamına karşı yeni bir argüman geliştiriyor. Başka türlü yaşamanın mümkün olduğu bir geleceğe inanan tasarımcı, adına tecrübe dediğimiz tüm öğretilerin bizleri aslında nasıl da tutsak ettiği gerçeğine ışık tutuyor. 
 
image
 
KOLEKSİYONDA ÖNE ÇIKAN DETAYLAR
 
Brokar dokumalı lüks kumaşların hakimiyetindeki koleksiyonda, ipek şifon, yün, kaşmir ve kadife kumaşlar ön plandaydı. 
Vişne rengi, mor ve derin siyahın yer aldığı koleksiyonun tema rengi ise koyu gökyüzü mavisi. Renk bazında soğuk, enerji bazında ise sıcak olarak tanımlanan mavi bir bakıma tezatlıkların uyumunu simgeliyor. Akın bu koleksiyonunda ilk defa üç farklı ayakkabı tasarımına imza attı. Farklı desen, renk varyasyonları ile aksesuar tasarımında da ne kadar başarılı olduğunu ortaya koymaktaydı.
 
Nasıl ki Dante, cehennemin en derin yerini alevler içinde mavi bir buz tabakası olarak tanımlıyorsa, Çiğdem Akın da hayatın ve ölümün tüm bu zıtlıklarından ilham alıyordu.
 
image
 
DEV PRODÜKSİYON VE BÜYÜLÜYECİ MEKAN
 
Üç hafta süren yoğun bir hazırlık döneminin ardından çekimleri tamamlanan moda filminin yönetmenliğini Arif Akdenizli, görüntü yönetmenliğini ise Ziya Kino yaptı. Filmin senaryosu da yine Arif Akdenizli tarafından kaleme alınmıştı.Bu başarılı projenin yönetmen asistanlığını ise Onur Yavnik üstlendi. 
 
image
 
 AEEDA’M prodüksiyonu ile gerçekleştirilen filmin yapımcılığını ise Zara Yeganova üstlendi,Kreatif direktörlüğünü Onur Hazar’ın yaptığı projenin iletişim direktörülüğünü moda dünyasının ünlü ismi  Ümit Temurçin yaptı.
 
BAŞARININ ARKASINDA DEV BİR EKİP ÇALIŞMASI VARDI
 
Artistik ekiplerin başında ise makyajda Erdem Şahanlı ve saçta Nevruz Tatlı bulunmaktaydı. Projenin makyaj sponsoru NARS, saç sponsoru  MEHMET TATLI idi.
 
image
 
Filmin özgün müzikleri Serhat Erdem tarafından hazırlanmıştı.
 
Çiğdem Akın “NOBODY KNOWS” moda filmi projesinin yeme-içme ve mekan sponsoru ise BELTUR’du. 
 
Aksesuar tasarımlarının Beril Kın tarafından yapıldığı koleksiyonun fotoğrafları ise Nazlı Erdemirel’e emanet edilmişti. 
 
Şeffaf Gazete / Moda

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR