Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÖZGÜR MASUR DEFİLESİ BÜYÜLEDİ
ÖZGÜR MASUR DEFİLESİ BÜYÜLEDİ
Birçok döneme referans olan Bizans’ı, Bizans halk-saray-kadın kavramlarını, çocukluğundan bugüne yapılan Bizans öğretilerini ardına alarak inceleyen başarılı moda tasarımcısı Özgür Masur, bu fikirden yola çıkarak moda dünyasına özel bir kolleksiyon kazandırdı.Ayakta alkışlanan koleksiyonda dönemin şehir hikayelerini günümüz teknolojisi ve modern hayatının siluetleriyle özdeşleştiriyordu.
14 Şubat 2020, 11:50
 
 
Ünlü moda tasarımcısı Özgür Masur'un ilk imza koleksiyonu BYZANTIUM, Tersane İstanbul'da defileyle sunuldu.Başarılı modacı Alışılagelmiş couture kalıplarını yıkarak, sektöre yeni bir bakış açısı kazandıracak 65 parçalık koleksiyon, 65 manken tarafından özel bir sunumla sergilendi. 
 
image
 
Bizans şehir hikayelerini tasarımlarına taşıdı.
 
Tarihimizin kalıntılarının incelenmesi gerektiğini savunarak yaşadığı topraklardan ilham alan tasarımcı, Byzantium koleksiyonunu sanat tarihçi ve akademisyenlerle bir arada gerçekleştirdiği üç yıllık bir ar-ge çalışması sonrasında tamamladı.
 
Bir çok döneme referans olan Bizans’ı, Bizans halk-saray-kadın kavramlarını, çocukluğundan bugüne yapılan Bizans öğretilerini ardına alarak inceleyen Özgür Masur, bu koleksiyonda dönemin şehir hikayelerini günümüz teknolojisi ve modern hayatının siluetleriyle özdeşleştiriyor. Masur, Bizans’ı hayatımızdaki kurguların önsözü olduğunu düşünerek, tasarımlarında yeni bir bir doku yaratırken Bizans kültürüne ait etkileyici parçalara hayat veriyor. Kumaş üzerine yaratılan manipülasyonlar ve melezlemeler, cesur ve iddialı el işçiliğiyle Özgür Masur imzasını eklektik bir şekilde gözler önüne seriyor.
 
Koleksiyonda Bizans İmparatorluğu içinde yaşanmış aşk hikayelerinden savaşlarına kadar her dönem ve durum irdeleniyor. Tasarımlarında yer verdiği feminen enerjiye Bizans ile maskülen ivmeler katan Masur, mozaikler, avizeler, dönem çalgıları, freskler, zırhlar, taçlar gibi dönemin tarihi her bir unsurunu, nesnelerin güncellemelerini kullanarak yorumluyor.
 
image
 
Tasarımlarında yer verdiği feminen enerjiye Bizans ile maskülen ivmeler katan Masur, koleksiyonunda mozaikler, avizeler, dönem çalgıları, freskler, zırhlar, taçlar gibi dönemin tarihi her bir unsurunu, nesnelerin güncellemelerini kullanarak yorumluyor. Özgür Masur için “tasarımlarının laboratuvarı” olarak nitelendirdiği couture koleksiyonlarını eşsiz kılan da işte bu birleşim!
 
image
 
Tasarımcı; “Bir tasarımcı olarak tüm kaygılarımdan sıyrılıp kendim için yaptığım ilk koleksiyon. Burada Özgür Masur kadınının zihinlere kazınan feminen çizgisini maskülen tavra taşığımız yeni bir denemeyi de beraberinde getirdik. Benim için tasarımlarımda bu kırılımı görmek, en büyük engeldi ve büyük bir hazzı da beraberinde getirdi.” dedi.
 
image
 
Defileye aralarında Yıldırım Mayruk, Ender Mermerci, Burcu Esmersoy, Çağla Şıkel, Özge Ulusoy, Belçim Bilgin, Özge Özpirinçci, Ezgi Mola, Hakan Yıldırım, Nihan Peker, Hande Ataizi, Hazal Kaya, Pınar Tezcan, Niyazi Erdoğan, Seda Maliki, Simay Bülbül, Zeynep Tosun, Nebahat Çehre, Mehtap Elaidi, İbrahim Kutluay, Edvina Sponza, Murat Türkili, Gülden Büyükuçak, Simay Bülbül’nın da bulunduğu moda, sanat ve cemiyet hayatından çok sayıda davetli katıldı.
 
                               image
 
Uğurhan Akdeniz’in koreografisini üstlendiği show’un styling’ini Burak Sanuk üstlendi. Defilenin backstage sponsorları Dyson ve M.A.C kuliste yerini aldı ve Bizans silüetlerinin modernize formlarını hayata geçirdi.
 
Şeffaf Gazete

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR