Güzel ülkemiz için yazıyoruz - MBFWI BAĞZIBAĞLI & ÖZLEM ERKAN DEFİLESİ Şeffaf Gazete
http://seffafgazete.com/haberler/diger-haberler-1/35061/mbfwi-bagzibagli-amp-ozlem-erkan-defilesi

 

MBFWI BAĞZIBAĞLI & ÖZLEM ERKAN DEFİLESİ
MBFWI BAĞZIBAĞLI & ÖZLEM ERKAN DEFİLESİ
Tasarımcı Özlem Erkan, kumaş üstadı Kıbrıslı Bağzıbağlı Nişantaşı’nın yeni hazır giyim markası Bağzıbağlı Privé’ye özel koleksiyonunu bir defileyle tanıttı.
12 Ekim 2019, 12:01
 
 
Tasarımcı Özlem Erkan, Kıbrıslı kumaş üstadı Bağzıbağlı ailesinin moda dünyasına güç veren Nişantaşı’nın yeni hazır giyim markası Bağzıbağlı Privé’ye özel koleksiyonunu bir defileyle tanıttı. 
 
image
 
 
Moda Tasarımcısı Özlem Erkan, Türkiye’nin en köklü ithal kumaş tedarikçisi Bağzıbağlı Nişantaşı’nın yeni hazır giyim markası “Bağzıbağlı Privé” için hazırladığı “Servi” isimli koleksiyonuyla Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un ilk gününde bir defile gerçekleştirdi.
 
image
 
İthal kumaş seçkisi yaratmada 62 yıllık bir geçmişe sahip olan Bağzıbağlı, 2020 İlkbahar-Yazında ilk koleksiyonunu sunmak üzere yeni bir kadın hazır giyim markası oluşturdu: “Bağzıbağlı Privé”. Markanın ilk sezonu için koleksiyonu moda tasarımcısı Özlem Erkan hazırladı.image
 
Sektördeki çok yıllık birikimini tasarımlarına aktaran Özlem Erkan, Bağzıbağlı Privé’nin ilk sezonunda hazırladığı “Servi” ismindeki koleksiyonu için ilhamı, yeni adı “Selvi” olan, her koşulda dimdik göğe yükselen ve her mevsim yeşil kalan ağaçtan esinleniyor. Tasarımcı için bu ağaç, gücünü kökünden alan ve her koşula göğüs geren güçlü kadınları sembolize ediyor.
 
image
 
Bağzıbağlı’nın tamamı ithal ipek, keten, krep gibi saf kumaşlarından özenle seçilen ve hazırlanan koleksiyonda çiçek desenlerin romantizmi, kamuflaj desenleri ve verev çizgilerin maskülenliğiyle dengeleniyor.
 
image
 
Koleksiyonda, limon küfü yeşilleri, safran sarıları,puslu mint tonları, tozlu pembeler ve beyazlar hakim olan renkler olarak öne çıkıyordu.
 
Tasarımcının couture dokunuşlarıyla farklılaşan, Bağzıbağlı’nın özel kumaşlarıyla dikkat çeken Bağzıbağlı Privé X Özlem Erkan koleksiyonu yer yer işlemelerle göz alırken, gelenekselin modern ile, hazır giyimin özel dikim ile yeni bir yorumu olma özelliği taşıyordu.
 
image
 
Defileye katılanlar arasında Cemal Beyazıt, Barış Erarslan, Cem Altan, Nejdet Ayaydın, Mehmet Bağzıbağlı ve Alona Bağzıbağlı vardı..
 
image
 
Koreografisini Öner Evez ve Yakup Biçer’in yaptığı defilede styling Serhat Şengül ile birlikte gerçekleştirildi. Defilede saçlar L’Oréal Professional, makyajlar ise MAC tarafından hazırlanırken Ella Event Production backstage desteğinde bulundu.
 
ŞeffafGazete.com