Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BİLGİ FASHION SHOW GERÇEKLEŞTİ
BİLGİ FASHION SHOW GERÇEKLEŞTİ
İstanbul Bilgi Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Moda Tasarımı Bölümü mezuniyet defilesi podyumda rüzgâr estirdi. 2018-2019 yılı Moda Tasarımı Bölümü mezunlarının tasarımları santral istanbul Kampüsü’nde düzenlenen BİLGİ Fashion Show’da sergilendi
14 Temmuz 2019, 15:56
 
BİLGİ Moda Tasarımı Bölümü 2018-2019 yılı mezunu öğrencilerinin tasarımları santralistanbul Kampüsü’nde düzenlenen BİLGİ Fashion Show’da görücüye çıktı. 
 
image
 
A’dan Z’ye bir öğrenci projesi olarak öne çıkan etkinlikte bu yıl ilk kez Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Moda Tasarımı Lisans Programı’ndan 37; Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Bölümü’nden 20 öğrencinin tasarımları birlikte sergilendi.
 
image
 
Mimari, sinema, resim sanatı, kültürel ikonlar ve sosyal trendler gibi çeşitli kaynaklardan beslenerek tasarımlar ortaya koyan öğrencilerin defileye hazırlık süreci aylar önce başladı. Öğrenciler, bir kavram veya temadan yola çıkarak fikir geliştirip koleksiyonlarını tamamladılar.
 
image
 
Amaç özümüzdeki değerleri saptamak
 
Öğrencilerin kalıp, dikiş, drapaj, tasarım, defile hazırlığı, styling ve stüdyo çalışmaları ile yoğun bir hazırlık sürecini geride bıraktıklarını belirten BİLGİ Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İrem Arıkan Ekşi; "Size aktarılan bilgi ve beceriler, sadece kalıp hazırlamak, kumaş seçmek, tasarım öyküsü oluşturmak ya da dikiş dikmek gibi yetilerin kazanılması için değil, tasarım hedeflerinizin özündeki değerleri saptayıp öne çıkarmanız için verildi. Gelişim yolunuzda sizi bekleyen zorluklarda; inanıyoruz ki değerlerinize yönelik bir yaklaşımla giydireceğiniz topluluklar; moda ile kendi kimliklerini adil, insana saygılı, güvenli ve tüm canlıların yaşam bütünlüğünü gözetir seviyede ortaya koyacaklar" dedi.
 
image
 
BİLGİ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Fuat Beyazıtise “Moda Tasarım Bölümü öğrencileri bu defile için büyük emek verdi. Her bir detayı düşünerek, yaparak öğrendiler. Her birini ayrı ayrı tebrik ediyor, profesyonel hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.
 
ÖNEMLİ İSİMLER DEFİLEYE KATKI SUNDU
 
Defile Yönetimi ve Koreografisi koreograf Ferhan Aral aral tarafından gerçekleştirilirken,
 
Video:Gezegen Film - İlay Alpgiray,Sanatsal Performans:BeePR - Gizem Alpgiray
 
Kumaş Uygulamaları:BİLGİ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Moda Tasarımı Bölümü
 
Styling:Boreal - Serhat Şengül tarafından uygulndı.
 
Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR