Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GÖZ KAMAŞTIRAN DEFİLE
GÖZ KAMAŞTIRAN DEFİLE
Moda dünyamızın güçlü ismi tasarımcı Çiğdem Akın geçtiğimiz günlerde sona eren MBFWI final gününde gerçekleştirdiği bir '' Fashion Show'' ile modaseverlerin ayakta alkışladığı bir defileye imza attı
21 Eylül 2018, 20:26
 
Mercedes-Benz İstanbul'da gerçekleşen  Moda Haftası'nın isim sponsoru olarak modaya yön vermeye devam ediyor.  Türk tekstil ve moda dünyasının önde gelenlerinin buluşma noktası olan MBFWI birbirinden değerli moda tasarımcılarını ve yarattıkları markalarına ait kolleksiyonları podyuma taşıdı,moda takipçileri büyük bir merakla defilelere akın ettiler.
 
 image
 
Moda dünyamızın güçlü ismi tasarımcı Çiğdem Akın geçtiğimiz günlerde sona eren MBFWI final gününde gerçekleştirdiği  bir '' Fashion Show'' ile modaseverlerin ayakta alkışladığı bir defileye imza attı
 
image
 
Koleksiyon yaratım aşamasında kullandığı sıra dışı kuplar sayesinde zamansız ve her bedene uygun tasarımlara imza atması ile tanınan Çiğdem Akın, bu kez MBFW İstanbul’a kızı ile kurduğu CHA markası ile İstanbul'lu moda severlerin karşısına çıktı.
 
image
 
UKTE için özel olarak hazırlanan baskılı kumaşlarda klasik desenlerin modern bir anlayışla podyuma taşındı.
 
Osmanlı döneminde padişahların ve şehzadelerin iç giysilerinden görkemli kaftanlarına kadar pek çok yerde gördüğümüz desen Çintemani, CHA'nın  UKTE koleksiyonunda yeniden yorumlanmıştı.
 
36 parçadan oluşan koleksiyonun defilesinde, 15 kadın 3 erkek model yer aldı.
 
Defilelerde artık Türk manken kalmadı gibi bir durum varken Çiğdem Akın defilesinde Türk modeller dikkat çekti.
Defilede Gizem Barlak, Itır Esen, Ecenaz Aytemur, Sena Albayrak gibi moda sektöründe var olan az sayıda yerli modeller olarak  podyumda boy gösterdiler..
 
image
 
Defilenin Koreografisini Çiğdem Akın'ın uzun yıllardır defile koreoğrafisine imza atan isim Ferhan Aral'dı. Aral yaptığı podyum şov'larında adeta bir sanat eseri ortaya çıkarması ile tanınıyor. UKTE defilesinde yaptığı koreografi çok beğenildi.
 
image
 
Stil danışmalığını Onur Hazar, saç-makyaj ekibi Nars, Mehmet Tatlı, Müziği Serhat Erdem gerçekleştirdi,defilede yabancı basın ve davetlilerin çokluğu dikkat çekti.
 
Bilindiği üzere Avrupa’nın seçkin butiklerinde satılan ve büyük ilgi gören Çiğdem Akın tasarımlı kolleksiyonlar,geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi yine hatırı sayılır sipariş alması süpriz olmayacak. 
 
image
 
Kolleksiyonu hakkında konuşan Çiğdem Akın ; Bu sezon kızım Ayşe ile birlikte oluşturduğum yeni markam CHA için defile yaptık,CHA Markamız 16-24 yaş arası kadın ve erkekler için hazırlandı.
 
Plaj konseptinden yola çıkarak hazırladığımız koleksiyonda mayodan plaj aksesuarlarına, kimonolardan plaj elbiselerine geniş bir yelpazede ürünler hazırladık. Stil sahibi, geçmişiyle bağlarını koparmamış, modern, zevkli ve kendini genç hisseden herkes için bu koleksiyon çok çekici gelecek,dedi ve devam etti.
 
image
 
Çiğdem Akın'ın yeni markası CHA Osmanlıdan aldığı ilhamla karşımıza çıktı
 
UKTE isimli koleksiyonumuz için özel olarak hazırlanan baskılı kumaşlarda klasik desenleri modern bir anlayışla yorumladık. Çin'den başlayarak Osmanlı'nın tüm dönemlerinde baskın bir şekilde varlık gösteren çintemani deseni ise koleksiyonun çıkış noktasını oluşturdu. Çintemani deseninde yer alan ve gönül gözü - akıl gözü - dünya gözü kavramlarını imgeleyen üç yuvarlak aynı zamanda bereketin, üremenin ve uğurun simgesi olmuştur.
 
image
 
 
KIZIMLA BİRLİKTE YENİ MARKA YARATMA FİKRİ HEYECAN VERİCİYDİ
 
Kızımla birlikte yeni bir marka yaratmak uzun yıllardır hayalini kurduğum bir konuydu. Fakat moda camiasının hızına yetişmeye çalışırken bir yandan kendi markam için koleksiyon hazırlamak bir yandan da yeni bir marka oluşturma tahmin edersiniz ki kolay olmuyor. Derken zaman geçti ve artık içimde kalan bu ukteyi hayata geçirmek bu sezona kısmet oldu. Koleksiyonumuzun ismi işte bu yüzden UKTE.
 
Plaj konseptinden yola çıktığımız için kumaşlarımızı da buna uygun olarak seçtik. Kullandığımız desenin tarihine saygı niteliğini taşıyan modern kimonolar, mayo üzerine giyilen havlu kaftanlar, pijama formundaki gömlek ve pantolonlar, yaz akşamlarının vazgeçilmezi olmaya aday pamuklu elbiseler CHA'nın yeni oluşan ruhunu güçlü bir biçimde yansıtıyor.
 
Bu koleksiyon kadın ve erkekler kendini genç hisseden herkes için hazırlandı.
 
UKTE, marin konseptiyle oluşturulduğu için sahil kenarları, havuz başı partileri, tekne seyahatleri koleksiyonumu kullanmak için son derece uygun olacaktır.
 
Şeffaf Gazete.com
 
 
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR