Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRK MODA DÜNYASI 2019 İÇİN IŞIL IŞIL
TÜRK MODA DÜNYASI 2019 İÇİN IŞIL IŞIL
T.A.G.G. İlkbahar/Yaz 2019 koleksiyonunun defilesi, Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleşti.
16 Eylül 2018, 22:00
 
T.A.G.G. markasının kurucusu ve tasarımcısı Gökay Gündoğdu, İlkbahar/Yaz 2019 koleksiyonuyla günümüzün en dikkat çeken toplumsal sorunlarından biri olan kadınların objeleştirilmesini konu alıyor. #NotYours isimli koleksiyon, kadınların dış görünüşlerini durmaksızın değiştirmesinin, bedenlerini sürekli güzelleşmesi gereken bir projeye dönüştürmesinin ve bu süreçte plastik cerrahinin belirlenen genel geçer güzellik standartları doğrultusunda kadınları yüreklendirilmesinin ve hatta bu standartları dayatmasının altını çiziyor.
 
Kadınların şiddet, cinsel istismar ve aşağılanmaya maruz kalmasına baş kaldıran koleksiyon, gerçeküstücülük akımının en önemli temsilcilerinden René Magritte’in eserlerinde kadınları objeleştiren eleştirel bakış açısından ilham alıyordu.
 
Transparan kumaşların ağırlıkta kullanıldığı koleksiyon, teni direkt göstermeden tüm vücudu kaplayacak şekilde tasarlanan nude tonlarındaki bodysuit’lerle, kadın bedeninin bir kurgu olarak algılanmasına başkaldırıyor.
 
T.A.G.G. İlkbahar/Yaz 2019 koleksiyonunda kadın imajının fiziksel bazı kodlarla öne çıkarılmasına karşı duran maskülen çağrışımlar, boyfriend ceketler, sigaret pantolonlar ve boxer şortlarda vücut buluyor. Kadınları daha dişi ve cazibeli kıldığına inanılan kırmızı renk paleti, leopar desenler ve zarif danteller bir araya getirilerek, objeleştirmeye başkaldırıyordu.
 
image
 
60’lı yıllardan beri, çocuk yaştan itibaren kadınların erişmesi gereken güzellik normlarını dayatan Barbie bebeğin yansımaları da koleksiyonda karşımıza çıkıyor.
 
Barbie bebeğe özgün bir bakış açışıyla atıfta bulunan parlak fuşya trençkot ve parlak sarı düğüm detaylı elbisenin yanı sıra, payetlerin hakimiyetindeki bronz-gold ceket pantolon takımlar ve midi boy etekler ise genel geçer güzellik standartlarına karşıt bir duruş sergiliyordu.
 
image
 
Gözlüklerde GIGI HADID İmzası!
 
Farklı güzelliğini ve çekici kişiliğini Vogue Eyewear için tasarladığı imza niteliğindeki Gigi Hadid Özel Koleksiyonu; vurguladığı kontrastlarla, bir markaya özgü sadece tek bir stil olabileceği fikrine adeta meydan okuyor ve kadınları stillerine kişisel dokunuşlarını katarak benliklerini vurgulamaya çağırıyor. Bu bakış açısıyla T.A.G.G. İlkbahar/Yaz 2019 koleksiyonunun tamamlayıcısı, Gigi Hadid Özel Koleksiyonu oldu.
 
Defileye katılan isimler arasında Ahu Yağtu, Ayşegül Dinçkök, Berrak Tüzünataç, Begüm Kütük, Dolunay Soysert, Emek Külür, Erdil Yaşaroğlu, Nejdet Ayaydın, Nilperi Şahinkaya, Tamer Yılmaz, Tuba Ünsal, Zafer Kozanoğlu ve Zeynep Tunuslu gibi isimler bulunuyordu.
 
Koreografisini Özgür İnanç Gülle’nin üstlendiği defilenin styling’i Kaner Kıvanç'a, Modellerin saç tasarımı Makas ekibinin, makyajı ise MAC Cosmetics’in profesyonel makyaj artistlerinin imzasını taşırken,ayakkabılar ise ELLE koleksiyonundandı.
 
Defilenin sonunda büyük ilgi uyandıran #istandup videosunun kurgusunu ise Mesut Ulutaş gerçekleştirdi.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR