Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İSTANBUL MODA HAFTASI DB BERDAN İLE HAREKETLENDİ
İSTANBUL MODA HAFTASI DB BERDAN İLE HAREKETLENDİ
DB BERDAN, 2019 İlkbahar-Yaz koleksiyonunda Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında gerçekleştirdikleri şovla herkesi kendi köklerini hatırlamaya çağırdı.
12 Eylül 2018, 21:35
 
DB Berdan İlkbahar/Yaz 2019 defilesi, Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul kapsamında sunuldu. Gelecek sezona yön veren tasarımcılar arasında gösterilen Deniz Berdan defilesine İstanbul cemiyet hayatı büyük ilgi gösterdi
 
DB BERDAN, 2019 İlkbahar-Yaz koleksiyonunda modern minyatür sanatçısı Murat Palta’nın “Gods, Monster and Men” tablosunun odak noktası olan çift cinsiyetli Türk Tanrısı/Tanrıçası Umay Ana görünümlü karakterden ilham alarak Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında gerçekleştirdikleri şovla herkesi kendi köklerini hatırlamaya çağırdı.
 
image
 
Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul açılış defilesini Deniz Berdan ve kızı Begüm yaptı. DB Berdan markalarının 2019 İlkbahar-Yaz koleksiyonunu sunan tasarımcıların bu sezonki sürprizleri ise Bennu Gerede ve oğulları oldu. Dilan, Daren ve Miro Gerede’nin çıktığı defilenin ilhamı Umay Ana’ydı… Umay Ana, interseks bir tanrı/tanrıça. Hem aşk tanrıçası hem savaş tanrısı. Gün ışığında görüldüğünde savaşçı bir erkek; geceleriyse aşkı temsil eden anaç bir karakter.
 
DB Berdan defilesi, moda haftasının ilk defilesiydi 
 
İstanbul’da kurulan DB BERDAN Londra merkezli bir marka. Tasarım ikilisi Deniz ve Begüm Berdan tarafından kurulan marka, koleksiyon ve defilelerinde yaşadığımız dünyadaki çevre, sosyal ve politik olayları konu alarak bir şekilde tepki vermeyi geleneksel hale getirdi.image
 
Tasarımcı ikili, Johnson’ın peçeli kadınları banka soyguncusuna benzettiği tartışmalı yorumuna ‘Bu bir banka soygunu değildir’ şeklinde tepkisini sürpriz bir look ile şovuna taşıdı
 
Defilelerinde dünyadaki çevre, sosyal ve politik olaylara tepki vermesi ile dikkat çeken moda tasarımcısı Deniz Berdan ve Begüm Berdan, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın peçeli kadınları banka soyguncuna benzetmesine tepki gösterdi ve podyumda yüzleri peçeli mankenler ile sunum yaptılar.
 
image
 
Koleksiyon, 90’lar dinamiğinde, bazı parçalarda Reebok Classic işbirliğinde ultra rahat siluetlerde kolaj giyimden oluşuyor, denim, naylon ve pamuk karışımında kaotik bir harmoni sunuyor. DB BERDAN ile 2019 İlkbahar-Yaz, oversized siluetler, birbiriyle kolajlanmış parçalarla, üst üste giydirilmiş gibi duran pantolon üstü boksörler, rastgele yerlerden çıkan volanlar, üç yakalı tişört elbiseler ve çift kemerli eteklerle dolu bir sezona dönüşüyor.
 
image
 
Koreografinin Öner Evez'in gerçekleştiği, styling’in Anıl Can tarafından yapıldığı defilede aksesuarlarda Türk hapishanelerindeki mahkumların işlediği cezaevi işi boncuk işleme üzerlerinde “Annem ve Queer Tanrıça” yazan muskalar kullanılırken gümüş aksesuarlara da yer verildi.
 
Cemiyet hayatının tanınmışmış simaları yoğun olarak defileyi izlemeye gelmişlerdi ve podyumun ön sırasında şıklık yarışı vardı.
 
Şeffaf Gazete.com
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR