Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PODYUMDA TARSUS HAVASI RÜZGARI
PODYUMDA TARSUS HAVASI RÜZGARI
Erkek modasının en önemli tasarımcılarından Niyazi Erdoğan Akdeniz esintileri ile çocukluğunun geçtiği kültür şehri Tarsus'tan ilham alarak 'dan Sonbahar-Kış 2018 Defilesini Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında "Tarsus Havası" isimli kolleksiyonu ile tanıtttı.
31 Mart 2018, 09:53
 
Yerel kültürümüzden aldığı kodları global moda trendleriyle harmanlayarak her sezon farklı ve beklenti uyandıran defilelere imza atan moda tasarımcısı Niyazi Erdoğan’ın Sonbahar/Kış 2018 koleksiyonu için ilham kaynağı bu kez kendi ailesi yani anne ve babası. Daha önce farklı markalar ve ihracat firmaları için sayısız kadın koleksiyonu hazırlayan tasarımcı, bugüne kadarki moda haftası serüveninde ilk kez kadın ve erkek tasarımlarını tek koleksiyonda bir araya getiriyor.
 
image
 
Niyazi Erdoğan "Bugüne kadar kendi markamın DNA'sında kadın koleksiyonlarına yer bulamıyordum. Hikayelerim hep erkek odaklıydı. Son dönemde dünyada sosyo-politik anlamda farklı yönlerden esen rüzgarlar benim de tasarım çizgimde yeni kararlar almamı gerektirdi. Ve elbette Niyazi Erdoğan markasının güçlü ve kendi ayakları üzerinde duran kadınlar tarafından da giyilmesi arzusunu doğurdu," diye özetliyor bu değişim sürecini.
 
Niyazi Erdoğan’ın Sonbahar/Kış 2018 koleksiyonu için yola çıkış noktası, aklına ilk gelen annesinin (ve dolayısıyla babasının) hatıraları, fotoğrafları ve gardıropları… Evde iş yaparken giydiği elbisenin deseninden nişan tuvaletine kadar birçok verinin yanı sıra,babasının delikanlılık yılları da erkek koleksiyonuna baz oluşturuyor.
 
image
 
Kadın ve erkek tasarımlarını hem birbirine bağlayan hem de ayrıştıran detaylar ise aynı podyumda ahenk içinde yer alıyor. Erkek koleksiyonu sarı, haki ve bordo etrafında hareket ederken kadın renk paleti yeşil, mor ve turuncu renklere odaklanıyor. Her iki koleksiyonda denim eşit oranda yer alırken, kadında geleneksel basma kumaşının dokunuşu öne çıkıyor. Erkekte ise ağırlıklı olarak corduroy (fitilli kadife) kullanılıyor. Çukurova'da kadınların vazgeçilmez aksesuarı altın takılar ve örme çantalar defilenin styling'ine ışıltı katarken tasarımcı, erkekler için babaannesinin duvar halısını hem desen hem materyal olarak değerlendiriyor.
 
image
 
Niyazi Erdoğan, daha önceki defile sezonlarında uluslararası üne sahip grafik tasarımcımız Yurdaer Altıntaş’tan üstat şair Tevfik Fikret'e, başarılı heykeltıraş ve matematik tutkunu İlhan Koman'dan İstanbul'a karakterini veren yapılara imza atmış mimarımız Sedad Hakkı Eldem'e, ünlü aktörler Ayhan Işık, Sadri Alışık ve Muzaffer Tema'dan Çiçek Abbas filmine kadar pek çok farklı isme dokunan koleksiyonlar hazırlamıştı.
 
image
 
Koleksiyonun kreatif direktörlüğünü her sezon olduğu gibi yine Barış Çakmakçı üstleniyor. Defilenin koreografisi Akif Örük'e ait. Defilenin Anadolu ruhunu yansıtan müzikleri ise Serhat Erdem'in remiksleriyle hareketleniyor. NARS'ın profesyonel makyaj artistlerinin hazırladığı makyaja, Makas ekibinin tasarladığı saçlar eşlik ediyor.
 
image
 
Niyazi Erdoğan'ın bu ses getiren kolleksiyonunu #TarsusHavasi etiketi altında takip edebilirsiniz.
 
Şeffaf Gazete

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR