Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HAYALPEREST SEVİM'İN DÜNYASI PODYUMDA
HAYALPEREST SEVİM'İN DÜNYASI PODYUMDA
Ünlü moda tasarımcısı Mehtap Elaidi, #AW18 sezonunda Sevim adında bir kadının hayatından esinlenerek hazırladığı koleksiyonu MBFWI'de modaseverler ile buluştu
31 Mart 2018, 09:20
 
Ünlü moda tasarımcısı Mehtap Elaidi, #AW18 sezonunda Sevim adında bir kadının hayatından esinlenerek hazırladığı koleksiyonu MBFWI'de modaseverler ile buluştu
 
Mehtap Elaidi Sonbahar / Kış 2018 koleksiyonu, Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında 28 Mart Çarşamba günü saat 20:00’de Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleşti.
 
HAYALPEREST SEVİM İLHAM KAYNAĞI
 
#ELAIDILOVESSEVIM koleksiyonunun başrol oyuncusu Sevim, genç yaşta kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmek zorunda kalmış hayalperest bir kadındır. 1940’lı yıllarda bankada çalışmış, Koço’da rakı sofralarında sohbetler eskitmiştir. Annedir Sevim, 30’larında kendini Arap yarımadasında bulmuş, eninde sonunda yine Türkiye’sine dönmüştür. Dolu dolu bir hayat yaşamış, 80’lerinde demansla tanışıp sadece kendinin bildiği yeni geçmişler, yeni Sevimler yaratmıştır. Kafasındaki farklı hayatlar ve zamanlar arasında gidip gelmekte, hatırlamadıklarından anılar yaratma çabasındadır. Yani Sevim aslında kendinde başka hayatlar ve başka kadınlar keşfeden tüm kadınlardır.
 
image
 
#ELAIDILOVESSEVIM koleksiyonu Sevim’in hayatının geçtiği dönem formlarına gönderme yaparken anıların canlılığını ve bazen de silikliğini koleksiyonun renk ve desenlerinde gösteriyor. Yaşamının daha canlı ve hareketli olduğu dönemi yansıtan koleksiyonun ilk bölümünde o yılların silüetleri baskın desenler, pembeler ve kırmızılar ile sunuluyor. İkinci bölümde ise koleksiyon olgunlaşarak 70’lerin bol paça pantolonları ve özgür detaylarıyla ayakları yere basan bir tavra bürünüyor. Final bölümünde ise demansın getirdiği gelgitlerle ince detaylarda gönderme yapan koleksiyon, canlı bir hayatın huzurlu bir inzivaya dönüşümünü gece kıyafetlerinden şık pijamalara geçişlerle anlatıyor.
 
image
 
Mehtap Elaidi, Sevim’in hikayesine kıyafetlerle tanıklık edilen bu koleksiyonla, içimizdeki kadınları kutlayarak, hangisi olmak istersek o olabileceğimizin altını çiziyor.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR