Güzel ülkemiz için yazıyoruz - FASHION FEST FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR Şeffaf Gazete
http://seffafgazete.com/haberler/diger-haberler-1/31539/fashion-fest-film-festivali-basliyor

 

FASHION FEST FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR
FASHION FEST FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR
İstanbul’un moda filmleri festivali Fashion Film Fest Istanbul üçüncü kez seyircileriyle buluşuyor.Moda ve film dünyalarını bir araya getirecek olan eşsiz içeriği, büyük sürprizleri ve şaşırtıcı isimleriyle bu özel festival İstanbul'a yakışıyor.
10 Kasım 2017, 22:26

 

Fashion Film Fest Istanbul moda ve film dünyalarını bir araya getirecek olan eşsiz içeriği, büyük sürprizleri ve şaşırtıcı isimleriyle 11-12 Kasım 2017 tarihlerinde üçüncü kez seyircisiyle buluşacak... 

İstanbul'un tek ve tek moda festivali, dünya çapında bir dizi eser sergiliyor.

İstanbul’un moda filmleri festivali Fashion Film Fest Istanbul üçüncü kez seyircileriyle buluşmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz iki sene boyunca, iki günlük dev bir etkinlik olarak düzenlenen festival yine bu sene de dünyanın dört köşesinden büyük moda evlerinin, markaların, genç ve bağımsız tasarımcıların filmlerini dev ekrana yansıtırken konuklarına söyleşiler, atölyeler, sanat enstelasyonları ve partilerle de benzersiz bir deneyim yaşatacak.

11 + 12 Kasım 2017 tarihlerinde geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin desteği ve ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan festival Tuna Yılmaz tarafından düzenleniyor. 

image

Tuna Yılmaz festival başlarken anlattı; 
Türkiye'de türünün tek örneği olan bir festivalden bahsediyoruz.  Genelde festivaller ya da etkinlikler belirli bir  türün, disiplinin ya da içeriğin temsilcisidir. Bizim festivalse sadece adıyla bile iki dev alanı buluşturmayı vaat ediyor.
 
Sadece film değil, modayla dirsek teması bulunan tüm dünyalara hizmet ediyor.
 
Güncel sanat, medya, kültür çalışmaları… Festival ayrıca modanın sadece ticari bir şey değil, kültürün bir parçası olduğu gerçeğinin de altını çiziyor. Pragmatik olarak bakınca da festival olarak Türk tasarımcı ve markaların filmlerini yabancı ülkelere taşıyor ve biz tasarım gücümüzü gösteriyoruz. Ayrıca film sahiplerine de bir tür referans olmuş oluyoruz. Festivalin ayrıca tamamen ücretsiz ve halka açık olduğunu da hatırlatmak isterim. Böylece belirli bir kitleye değil moda ve filmleri seven herkese hizmet etmiş oluyoruz,dedi.
 
Tuna Yılmaz, Bu yıl iki yeni ödülümüz var: En İyi Saç Tasarımı ve En İyi Makyaj. Böylece moda ve filmin önemli bir parçası olan sanatçılara da işlerini sergileme ve ödüllendirme şansımız oluyor,açıklaması ile festivale dair yeniliklerede değindi.

image

Üçüncü kez gerçekleşecek Fashion Film Fest Istanbul, 6 dalda ödül dağıtıyor.

Fashion Film Fest Istanbul bu yılki edisyonunda tam 6 farklı kategoride ödül dağıtacak. Moda editörleri, fotoğrafçılar, oyuncular, tasarımcılar ve moda haftası direktörleri gibi farklı disiplinlerden önemli ve ünlü isimleri bir araya getirecek olan uluslararası jüri, festivalde En İyi Moda Filmi, En İyi Türk Moda Filmi, Genç Keşif, En İyi Müzik Videosu, En İyi Moda Belgeseli, En İyi Makyaj ve En İyi Saç Tasarımı ödüllerinin sahiplerini belirleyecek.

image

Festival'de, sanat videoları, moda belgeselleri, atölye çalışmaları gerçekleşecek

Yurtdışından ve Türkiye’den profesyonel standartlarda çekilmiş filmlerden birine verilecek olan En İyi Moda Filmi ödülünün sahibini bir sonraki projesini İstanbul’da gerçekleşmesi koşuluyla 85/90 Projects tarafından sağlanacak 10.000.-TL değerinde bir yapım desteği bekliyor. 

image

Uluslararası yarışma jürisinde veya konuşmacı olarak festivale katılacak önemli konuklardan bazıları şimdiden kesinleşirken bunlar arasında dünyaca ünlü yönetmen ve fotoğraf sanatçısı Bruno Aveillan, Linda Farrow art direktörü Tracy Sedino, Avustralyalı tasarımcı Dion Lee, Copenhagen Fashion Film Festival direktörü Ditte Marie Lund, Fransız lüks markası Louis Vuitton’un editoryal direktörü Julien Guerrier, ELLE Türkiye yayın direktörü Işın Görmüş, akademisyen Prof. Dr. Melike Demirbağ Kaplan, stilist Ceyda Balaban, 85/90 Projects kurucu ortağı Zeynep Armağan Şahan ve Canadian International Fashion Film Festival kurucularından Rania al Naimi gibi isimler yer alıyor, her sene olduğu gibi 30’un üzerinde yabancı konuk ağırlanacak.

Festivalde gösterilen filmler vasıtasıyla da seyirciler Armani, Missoni, Moschino, Rick Owens, Etro, Miu Miu, Marc Cain, Chanel, Gucci, Dolce & Gabbana, Nike, Prada ve Dice Kayek gibi marka/tasarımcıların filmleriyle sinema dünyasından önemli isimleri dev ekranda seyretme şansı bulacaklar.

Moda, film ve tasarım haftaları,festivalleri,özel organizasyonları ile bir çekim merkezi olma yolunda ilerleyen  İstanbul, 3 yıldan bu yana moda film festivaline ev sahipliği yapıyor.

Festival ayrıca İtalya, Sırbistan, Rusya, Almanya, Kolombiya, Arjantin, Şili, Kanada, Trinidad Tobago, Danimarka ve Avustralya'daki çeşitli moda film festivalleri ve moda haftalarıyla imzalanan içerik ve ortaklık antlaşmalarıyla Türkiye’den çıkan moda filmlerinin yıl içerisinde bu etkinliklerde de gösterilmesine aracı olarak Türkiye'deki film ve moda dünyalarının uluslararası anlamda tanıtımına katkı sağlıyor. 

image
 
FASHION FEST FİLM FESTİVALİ PROGRAM
 
CUMARTESİ, 11 KASIM
 
Zorlu Performans Sanatları Merkezi
 
13:00 Film Gösterimi: Print is not Dead!
13:45 Derimod Fashion Talk: Bruno Aveillan Masterclass
(Bruno Aveillan, Zeynep Armağan Şahan)
14:45 Film Gösterimi: Young Discoveries
15:45 Film Gösterimi: Turkish Delights
16:45 Derimod Fashion Talk: Directors' Cut
(Elif Demiralp, Ilay Alpgiray, Umut Eker, Daghan Celayir & Hatice Gokce)
17:45 Derimod Fashion Talk: Sedef Orman, Ece Sukan & Tamer Yilmaz
19:00 #fffistanbul Ödül Töreni
Altı dalda ödülleri sahnede Edis, Onder Tiryaki, Sedef Orman, Atil Kutoglu, Isin Gormus, Hazar Erguclu gibi isimler kazananlara takdim edecek...
 
PAZAR, 12 KASIM
 
13:00 Film Gösterimi: Music Videos
13:45 Director in Focus: Harun Guler
(gösterimi takiben Harun Guler & Mehmet Kahraman)
14:30 the Woolmark Company Masterclass: Dion Lee
(Dion Lee & Sıla Güven)
15:30 Festival in Focus: Canadian International Fashion Film Festival
(Rania al-Naimi'nin sunumuyla)
16:30 Film Gösterimi: Fashion Film Panorama I
17:30 Derimod Fashion Talk: Future of Fashion
Senem Ulker, Alper Dulgerci, Yalcin Parmaksiz & Serhat Sengul)
18:30 Retrospective: Can Evgin
(sanatçının katılımıyla)
19:00 Film Gösterimi: Fashion Film Panorama II
 
image
 
İstanbul Marriott Hotel Şişli,  gerçekleştirilecek olan Fashion Film Fest Istanbul’a en başından beri konaklama sponsoru olarak destek vermeye devam ediyor.
 
Her yıl olduğu gibi, dünyanın dört bir yanından büyük moda evlerinin, markaların, genç ve bağımsız tasarımcıların katılımıyla geçekleşecek festivalin konukları Istanbul Marriott Hotel Şişli de ağırlanacak. 
 
Festivalin bu yılki afişi Milano'da yaşayan ve çalışan tasarımcı Ege Islekel Artworks tarafından özel olarak hazırlandı. İşlekel geçtiğimiz günlerde de Gucci için #TFWGucci kapsamında hazırladığı işlerle uluslararası anlamda büyük ses getirmişti... 
 
Tüm film gösterimleri, konuşmalar ve çalıştaylar tamamen ücretsiz halka açık olacaktır

Şeffaf Gazete.com