Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DB BERDAN TİFLİS'TE AYAKTA ALKIŞLANDI
DB BERDAN TİFLİS'TE AYAKTA ALKIŞLANDI
Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'da defilesini sunmuş olduğu, her sezon koleksiyon ve defileleriyle toplumun farklı bir sosyal problemine dikkat çeken Deniz ve Begüm Berdan tasarım ikilisinin moda markası DB Berdan'ı destekleyerek Mercedes-Benz Fashion Week Tbilisi'de markanın İlkbahar/Yaz 2018 koleksiyonunu sundu.
9 Kasım 2017, 09:20

 

Türk modasında son yıllarda yaptığı görsel şölene dönüşen defileler ile dikkat çeken moda tasarım markası DB Berdan, Mercedes-Benz desteği ile Mercedes-Benz Fashion Week Tbilisi’deydi

 

Her sezon Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında desteklemek üzere seçtiği bir tasarımcının defilesini sunan Mercedes-Benz Türk, tasarımcılara gösterdiği bu desteği bir adım daha ileriye taşıyarak ikinci defa "Mercedes-Benz International Designer Exchange Program" isimli uluslararası bir değişim programına katıldı.

 

Bu program kapsamında ilk defa Gül Ağış, markası Lug Von Siga'nın Sonbahar/Kış 2015 koleksiyonunu Mercedes-Benz Fashion Week Madrid’te sergilemişti.

 

Bu sezon da Mercedes-Benz Türk, daha önce Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'da defilesini sunmuş olduğu, her sezon koleksiyon ve defileleriyle toplumun farklı bir sosyal problemine dikkat çeken Deniz ve Begüm Berdan tasarım ikilisinin moda markası DB Berdan'ı destekleyerek Mercedes-Benz Fashion Week Tbilisi'de markanın İlkbahar/Yaz 2018 koleksiyonunu sundu. Defilenin sürprizi ise kapanışta podyumda birlikte yürüyen ünlü oyuncu çift Pelin Akil ve Anıl Altan oldu.

 

image

 

Yirmi yılı aşkın süredir moda sektörünü farklı işbirlikleri kapsamında destekleyen Mercedes-Benz'in sahip olduğu global moda platformunun bir parçası olan Mercedes-Benz Fashion Week Tbilisi, Gürcistan'ın ilk uluslararası moda etkinliği olarak öne çıkıyor. Bölgenin alternatif moda merkezlerinden biri olma yolunda ilerleyen Tiflis'te hem Gürcü tasarımcıları destekleyen, hem de uluslararası tasarımcıları aynı çatı altnda buluşturan etkinlik, 2-6 Kasım tarihleri arasında gerçekleşti.

 

image

 

6 Kasım Pazartesi akşamı gerçekleşen "Mercedes-Benz presents DB Berdan" defilesiyle "Fake is The New Black" adını verdiği İlkbahar/Yaz 2018 koleksiyonunu sunan DB Berdan, Mercedes-Benz Türk’ün global platformda temsil ettiği ikinci Türk tasarımcı olmaktan duyduğu gururu dile getirerek bu desteğin Türk modası adına da büyük önem taşıdığının altını çizdi ve alternatif moda platformlarının dünya çapında yükselişine dikkat çekerek Mercedes-Benz Fashion Week Tbilisi'nin cazibesini vurguladı.

 

image

Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu Direktörü Şükrü Bekdikhan ise “Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında Türk tasarımcıları desteklemek bizim öncelikli amacımız. Türk tasarımcıları yalnızca Türkiye'de değil, Mercedes-Benz'in sahip olduğu diğer global moda platformlarında da destekleyerek gerek tanıtım gerekse ticari anlamda markaların uluslararası ölçekte büyümelerine katkı sağlıyoruz. Mercedes-Benz Türk olarak Türkiye’deki yarım asırlık varoluşumuzu kutladığımız bu yılda Mercedes-Benz International Designer Exchange programı kapsamında, ikinci kez bir Türk tasarımcıyı yurt dışında desteklemekten ötürü çok mutluyuz. DB Berdan'ın tasarım dili ve koleksiyonlarının, Mercedes-Benz Fashion Week Tbilisi'nin yansıttığı moda enerjisiyle mükemmel bir uyum yakaladığına inanıyoruz." şeklinde görüşlerini bildirdi.

 

image

DB BERDAN, İlkbahar/Yaz 2018 koleksiyonunun konusunu hepimizin gündelik hayatta rastladığı yalan kişiliklerden alıyor. "Love Your Identity // Kişiliğini sev" sloganıyla günümüz dünyasının samimiyetten uzak kahramanlarına tepkisini gösteren DB BERDAN, çevremizi saran sahteliğe karşı ironik bakış açısını yansıttığı koleksiyonunda “Fake is The New Black” sloganını sıkça vurguluyor. Baskılarla detaylandırılan tasarımlarda nefes alabilen koton kumaşlar kullanılırken, kalıplarda 2000’lerin uçurum göğüs dekolteleri, ekstra dar zincir ve piercing detaylı elbiseler, etekler ve ceketlerin yanı sıra; ultra bol, cinsiyetsiz kalıplar blok renklerle harmanlanarak grafik silüetler ortaya çıkartıyor.

 

 image

 

DB Berdan, 2012 yılında Deniz ve Begüm Berdan tarafından kuruldu. Hikayelerini anlatmak için kendi tasarladıkları desenlerden yola çıkan ikili, en büyük ilham kaynaklarını şehrin sokaklarında ve alt kültürlerde buluyor. Her koleksiyonlarıyla topluma dair mesajları kendilerine has bir üslupla veren DB Berdan, ironik espri anlayışı ile bireysel, sofistike ve gerçek üstü bir marka olarak öne çıkıyor.

 

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un geride kalan on sezonu boyunca isim sponsorluğunun yanında sektörün farklı oyuncularını destekleyen Mercedes-Benz Türk, yetenekli tasarımcıların marka ve koleksiyonlarını uluslararası arenaya taşımalarında destekleyici güç olmayı sürdürüyor.

 

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR