Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MODA TASARIM DÜNYASI TOMTOM SOKAK'TA
MODA TASARIM DÜNYASI TOMTOM SOKAK'TA
“Kendini İzle” teması ile İstanbul’un Yeni Tasarım Mahallesi TomTom’da Kendine özgü dokusuyla sokağın enerjisinden ilham alan ve kültürle yoğrulan İstanbul’un en özel bölgelerinden biri olan Tomtom Mahallesi, 19-22 Ekim 2017 tarihlerinde tasarımın zengin ve renkli dünyası ile yenilenecek.
4 Ekim 2017, 13:56

 

 

İstanbul’un Yeni Tasarım Mahallesi TomTom’da

 

Kendine özgü dokusuyla sokağın enerjisinden ilham alan ve kültürle yoğrulan İstanbul’un en özel bölgelerinden biri olan Tomtom Mahallesi, 19-22 Ekim 2017 tarihlerinde tasarımın zengin ve renkli dünyası ile yenilenecek.

 

Üçüncüsü düzenlenecek olan Tasarım Tomtom Sokakta etkinliği, Türkiye’nin Ödeme Yöntemi Troy’un ana sponsorluğunda sanat, tasarım, müzik ve alışverişi buluşturacak. “Kendini İzle” temasıyla düzenlenen etkinlik 100 tasarımcı, 50 sanatçı, 50 konuşmacı ve 5 mekan ile tasarımı farklı alanlarda sokağa taşıyacak.

 

 image

 

İlk kez geçen yıl Ekim ayında düzenlenen ve gördüğü büyük ilgi nedeniyle geleneksel olarak yılda iki kez düzenlenmesine karar verilen TasarımTomtom Sokakta; Tomtom Mahallesi’nin yaratıcı havasını güçlendirecek.

 

 Mayıs 2017’de ikincisi düzenlenen ve 20 binin üzerinde ziyaretçinin ağırlandığı etkinlik, bu sefer de sergi ve enstalasyonlar, sohbet ve atölyeler, canlı performanslar ile Tomtom Mahallesi’nde tasarım dünyasına ilham verecek.

 

image

 

100 TASARIMCI, 50 SANATÇI, 50 KONUŞMACI

 

 TasarımTomtom Sokakta; Tomtom Mahallesi’nin yaratıcı havasını güçlendirecek. Tomtom Design Management İcra Kurulu Hakan Kodal, Bahar Korçan, Serra Arıkök ve Ayşegül Temel inisiyatifinde hayata geçirilen TasarımTomtom Sokakta; bu kez Türkiye’nin Ödeme Yöntemi Troy’un ana sponsorluğunda; Audi & Lamborghini, Mudo Concept, QNB Xclusive, Hopi, Tomtom Gardens, Orta Anadolu kategori sponsorluğunda; Acıbadem, Açık Radyo, Jotun, Pegasus’un katkıları; Moda Tasarımcıları Derneği (MTD), Tescilli Markalar Derneği (TMD), İtalyan Lisesi’nin desteği ile gerçekleştirilecek. Beyoğlu Belediyesi himayesinde düzenlenen etkinlikte ayrıca Tescilli Markalar Derneği de Tasarım Ödülleri verecek. Mayıs 2017’de ikincisi düzenlenen ve 20 binin üzerinde ziyaretçinin ağırlandığı etkinlik, bu sefer de sergi ve enstalasyonlar, sohbet ve atölyeler, canlı performanslar ile Tomtom Mahallesi’nde tasarım dünyasına ilham verecek

 

                               image

 

Tasarım Tomtom Sokakta ana sponsoru Türkiye’nin Ödeme Yöntemi Troy’u temsilen BKM (Bankalararası Kart Merkezi) Genel Müdürü Dr. Soner Canko, “Bugün Türkiye’nin Ödeme Yöntemi TROY ile yaratıcı fikirlerin arkasında olduğumuzu, yeni bakışların ve yaklaşımların ne kadar önemli olduğunu göstermek adına Tasarım Tomtom Sokakta etkinliğinin destekçilerinden biri olmanın gururunu yaşıyoruz. Yaratıcı insanlar için bir alan yaratabilen yegane etkinliklerden bir tanesi olan Tasarım Tomtom Sokakta üçüncüsü üretme ve yaratma eyleminin seyircilere ihtiyaç duysa da en temelde “Kendini İzle”me ile başladığını bizlere tekrar gösteriyor.

Hayallerin gerçeklere dönüştüğü, bugün de burada gördüğümüz hallerini aldığı tasarımların her biri kendini izleyen sanatçıların, tasarımcıların emeklerinin bir sonucu. Türkiye’de finansal teknolojiler ve ödemeler alanında hayallere yön vermeyi kendine görev edinmiş TROY böylesi iş birlikleri ile ufkunu genişletmeye devam edecek” dedi.

 

image

 

Tasarım Tomtom Sokakta’da birçok sürprizler var

 

Tasarım Tomtom Sokakta projesine iki dönem üst üste ev sahipliği yapan ‘Tomtom Garaj’, bu kez de misafirlerini iki katta ağırlıyor. Tasarım Tomtom Sokakta sanat yönetmeni Bahar Korçan, bu yılın teması “Kendini İzle” ile katılımcıları içe ve öze dönmeye davet ediyor ve konsepti “Ayna kapla duygularını ve kendini izle” sözleriyle özetlerken, Hakan Kodal “Geleceğin Zona Tortona’sı Tomtom Tasarım Mahallesi, yeni adıyla Tomtom Designhood, bir çok yenilik ve markaya ev sahipliği yapıyor” dedi.

 

Yenilikleriyle tasarım dünyasını, yaratıcılığın merkezi olan Tomtom Mahallesi’ne taşıyacak olan etkinlikte; moda, mücevher, aksesuar, mobilya, seramik, grafik, kumaş, kağıt, aydınlatma, teknoloji, gibi sektörlerden 100’ün üzerinde marka/tasarımcı yer alacak.

 

image

 

Geçen yıl Kenzo işbirliğinden sonra bu yıl yeni tasarımcı işbirliğini Erdem ile yapacak olan H&M bu işbirliğinin Türkiye’deki tanıtımını Tomtom Mahallesinde yapacak. Tomtom Kaptan Sokağın tarihi dokusu ile teknolojiyi birleştiren APPLE markası Premium Reseller’ı PUPA, tasarım öncüsü ürünleri ile yer alırken, tasarıma ve tasarımcıya değer veren İnci Deri Tasarım Tomtom Sokakta projesine özel olarak hazırladığı koleksiyonlarıyla etkinlikte yer alacak. 

 

    image

 

 İnci Deri İcra Kurulu Üyesi Ela Kızıltaş, “İnci Deri koleksiyonlarının güçlü mimarları tasarımcılarımız ile Tasarım TomTom Sokakta etkinliğine hazırlanıyoruz. Kerem, Begüm ve Gizem “Kendini İzle” temasını özgürce ve ayrı ayrı yorumlayarak hazırladıkları kadın / erkek çanta ve aksesuar koleksiyonlarıyla etkinlikte yer alacaklar. Türkiye’nin 100 yıllık ilk moda perakende markası olarak bir ilke imza atmaktan; çok kıymetli tasarımcılarımızın bireysel başarılarını desteklemekten ve kutlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. 

 

image

 

Etkinlikte Vespa ve Divarese’in sürpriz projelerinin yanısıra Hopililere özel avantajlar ve ikramlar da katılımcıları bekliyor.

 

Moda Tasarımcıları Derneği işbirliği ve Bahar Korçan seçkisi ile Tomtom Garajda yaratılan Tomtom Trend Alanı’nda Arzu Kaprol, Mehtap Elaidi, Özgür Masur gibi önde gelen moda tasarımcılarının yanı sıra genç moda tasarımcılarının tasarımları Tomtom seçkisi ile sergilenecek.

 

                                image

 

Açılışı, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve organizasyon komitesi tarafından 19 Ekim 2017 Perşembe günü yapılacak etkinlik boyunca Açık Radyo İşbirliği ile özel yayınlar gerçekleşecek. Üç akşam üç ayrı etkinlik yer alıyor. 19 Ekim’de açılış gecesi Tomtom Designhood’un sanat, tasarım, müzik dolu özel lansmanı, 20 Ekim’de QNB Finansbank sponsorluğunda TMd Ödülleri ve Gala Gecesi, 21 Ekim ise Troy davetlilerine özel “Nardis Caz Gecesi” düzenlenecek. ‘Hayatı ve Geleceği Tasarlamak’ konulu özel söyleşi ve buluşmaların yanı sıra dans performansları ve farklı müzik aktiviteleriyle katılımcısına sadece alışveriş değil, yaşam enerjisi sunacak. Ayrıca söyleşi ve atölye çalışmalarında Levent Erden, Ömer Madra, Yelda İpekli, Özlem İkiışık Barutçu, Sare PalaskaCem Talu, Hande Akın, Özlem Gürses, Şah Yaycı, Ecmel Ayral, Başak Pelister ve Günseli Kato’nun aralarında yer aldığı isimler yer alacaklar.

 

image

 

Bu yıl stant ve sokak içi yerleşimlerinde özel yeme-içme markalarına da ev sahipliği yapan Tasarım Tomtom SokaktaGurme Lezzetler Tomtom Sokak’ta ile birbirinden özel lezzetler sunacak. Dünyaca ünlü mutfak sanatları okulu Le Cordon Blue workshopları, Nicole’ün ünlü şefi Aylin Yazıcıoğlu’nun özel menüleri sokaktaki arabalarda satılacak ve organik ilgili özel ürünleri Tasarım Tomtom Sokakta’ya lezzet katacak.

 

“Kendini İzle” temasıyla çeşitli enstalasyonlara da yer verilecek olan etkinlik mekanının yanı sıra dört gün boyunca Tomtom Mahallesi’nin önemli yapıları da enstalasyon ve sanat projelerine ev sahipliği yapacak. Etkinlik için özel olarak düzenlenen ve küratörlüğünü Bahar Korçan’ın yaptığı Tomtom Kırmızı'nın sergi alanında İrfan Önürmen, Barış Sarıbaş, Çağla Mısırlı, Alev Gözonar, Buğra Erol, Dicle Çiftçi, Alev Araslı; Sevil Dolmacı Art Cosultancy sanatçılarından Alea Pınar Du Pre, Elif Tutka, Yusuf Aygeç, Nurdan Likos; Art On Galery Sanatçılarından Olcay Kuş, Erman Özbaşaran, Ahmet Çerkez, Olgu Ülkenciler gibi 50’nin üzerinde sanatçının eserleri yer alacak.

 

image

 

Tomtom Kırmızı da sanat sergisinin yanı sıra bu sene ilk defa “Deco Floor” katı hazırlandı. 6 oda 6 marka projesi ile Türkiyenin ve dünyanın önde gelen dekorasyon tasarım markalarının sergilerine yer verilecek.Etkinlik boyunca her gün DJ performansları ve canlı müzik dinletileri de ziyaretçilere renkli saatler yaşatacak.

 

Üçüncüsü gerçekleştirilen etkinlik boyunca, şehrin belli noktalarından Audi ile Tomtom Mahallesi’ne ring yapılacak. Ayrıca Lamborghini’nin tasarım arabasının sergileneceği etkinlikte Tomtom Mahallesi’nin tarihi dokusu tasarım ile bütünleşecek.

 

Geleneksel TMD Tasarım Ödülleri Sahibini Bulacak

 

Bireysel tasarımcıların yanı sıra perakende sektörünün tasarıma önem veren markalarının da bir araya geldiği etkinlikte, Tescilli Markalar Derneği iş birliğiyle geleneksel olarak gerçekleştirilen ‘Tescilli Markalar Derneği Tasarım Ödülleri’ de sahiplerini bulacak. Geçtiğimiz yıl kazananlarının önemli moda noktalarında tasarımlarıyla yer almalarını sağlayan yarışmanın Swarovski tarafından tasaranan ödülleri bu yıl da kazananları seçkin platformlarla buluşturacak.

 

Düzenlendiği ilk yıl perakende dünyasının dikkatini çeken, kalite, yaratıcılık ve özgünlük kıstasları açısından örnek gösterilebilecek projelerin değerlendirildiği Perakende Güneşi Ödülleri ATÜ Özel Ödülü’ne layık görülen Tasarım Tomtom Sokakta etkinliği; 2017’den itibaren Mayıs ve Ekim aylarında yılda iki kez düzenleniyor. Etkinliğe; Tomtom Garaj, Tomotom Kırmızı, İtalyan Lisesi, Tomtom Gardens Avlusu, Tomton Kaptan Sokak, Boğazkesen Pop-Up Mağazalar ve bölgenin katılımcı mağazaları ev sahipliği yapacak.

 

image

 

Türkiye’nin Ödeme Yöntemi Troy’un ana sponsorluğunda; Audi & Lamborghini, Mudo Concept, QNB Xclusive, Hopi, Tomtom Gardens, Orta Anadolu kategori sponsorluğunda; Acıbadem, Açık Radyo, Jotun, Pegasus’un katkıları; Moda Tasarımcıları Derneği (MTD), Tescilli Markalar Derneği (TMD), İtalyan Lisesi’nin desteği ve Beyoğlu Belediyesi’nin himayesinde gerçekleştiriliyor.

 

Tasarımcıların Buluşma Noktası; Tomtom Sokak

 

Beyoğlu Tomtom Kaptan Sokak’ta İstanbul’un tarihi dokusuyla tasarım ruhunu yaşatmak ve daha geniş kitlelerle buluşturmak hedefiyle, Bahar Korçan, Hakan Kodal, Serra Arıkök ve Ayşegül Temel öncülüğünde gerçekleştirilen ve tasarımdan alışverişe, sanattan gurme lezzetlere geniş bir yelpazede yaşam alanı sunmayı hedefleyen Tasarım Tomtom Sokakta, her yıl Mayıs ve Ekim aylarında farklı konseptlerle düzenleniyor.

 

Tomtom Kaptan Sokak ve çevresindeki mekanların yanı sıra farklı bölgelerde gerçekleşen festival havasındaki etkinlik ziyaretçilerin moda, dekorasyon, grafik tasarım, müzik ve yeme-içme kategorilerinde tasarım örnekleri keşfetmesini sağlarken, sunduğu tasarım sohbetleri ve atölye çalışmaları ile ziyaretçilerini alanında profesyonel isimlerle buluşturuyor.

 

Tasarım Tomtom Sokakta etkinliği, İstanbul’un en eski mahallesi TomTom Sokak’ta yaktığı tasarım meşalesini uluslararası platforma taşımayı hedefliyor.

 

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR