Güzel ülkemiz için yazıyoruz - MODA DOLU BİR HAFTANIN ARDINDAN Şeffaf Gazete
http://seffafgazete.com/haberler/diger-haberler-1/31095/moda-dolu-bir-haftanin-ardindan

 

MODA DOLU BİR HAFTANIN ARDINDAN
MODA DOLU BİR HAFTANIN ARDINDAN
İlkbahar/Yaz 2018 koleksiyonlarının sunumu dışında, marka ve tasarımcıların satış etkinliklerinden modayı farklı boyutlarıyla konu alan söyleşiler, paneller ve atölye çalışmaları açısından zengin bir programla onuncu sezona veda eden Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'dan geçen haftanın değerlendirmesi.
22 Eylül 2017, 22:02

 

MERCEDES-BENZ FASHION WEEK ISTANBUL İLKBAHAR/YAZ 2018 SEZONU SONA ERDİ İŞTE MODA HAFTASINDAN GERİYE KALANLAR 

 

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul İlkbahar/Yaz 2018 sezonu 12-15 Eylül 2017 tarihleri arasında Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleştirildi. Moda dünyasının tüm önemli aktörleri tarafından heyecanla beklenen etkinlik kapsamında moda endüstrisinin oyuncuları defile ve sunumlara katılıp, trendleri takip ederek, satın alma seçeneklerini değerlendirdiler.

 

image

                                             Atıl Kutoğlu

 

İlkbahar/Yaz 2018 koleksiyonlarının sunumu dışında, marka ve tasarımcıların satış etkinliklerinden modayı farklı boyutlarıyla konu alan söyleşiler, paneller ve atölye çalışmaları açısından zengin bir programla onuncu sezona veda eden Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'dan satır başları:

 

image

 

Bu sezon ikinci defa Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleşen Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un, etkinlik sponsorlarının tanıtım standartlarına ev sahipliği yapan ve misafirlerin alana girişlerini düzenleyen Zone alanı, toplam 1200 metrekare, basın mensuplarının rahatça çalışabilmesi için düzenlenen “Press Lounge” ise toplam 300 metrekare büyüklüğündeydi.

 

image

 

1000 metrekarelik alanda kurulan, 700 kişi oturarak ve 150 kişi ayakta olmak üzere toplam 850 kişi kapasiteli, 27 metre uzunluğundaki Runway alanında 14 defile, 1 seminer ve 1 panel gerçekleştirildi. 300 metrekarelik alana sahip, 250 kişi oturarak ve 50 kişi ayakta olmak üzere toplam 300 kişi kapasiteli Studio alanı ise toplam 13 mini defile ve sunuma ev sahipliği yaptı.

 

Her gün ortalama 4.000 ziyaretçi olmak üzere hafta boyunca toplam 16.000’den fazla ziyaretçi defile ve sunumları takip etti.

 

      image

                         Maya Azucena  -   Çiğdem Akın

 

300’den fazla yabancı satın alma sorumlusu, The Core Istanbul’u ziyaret ederek toplam 16 marka ve 26 tasarımcının İlkbahar/Yaz 2018 koleksiyonlarını keşfettiler.Etkinlik alanı 300 kişilik bir prodüksiyon ekibi tarafından yönetilirken, hafta boyunca yaklaşık 4.500 kişilik bir ekip farklı görevlerde yer alarak kusursuz bir moda haftası için çalıştılar.

     image

                                      Özgür Masur - Ritüel

 

MBFWI'nin 10. sezonu, çok özel bir sergi ile kutlandı.

 

Bugüne kadar Mercedes-Benz'in destekleyerek defile ve enstalasyonlarını sunduğu tasarımcılar Özlem Kaya, Zeynep Tosun, Gül Ağış (Lug Von Siga), Hande Çokrak (Maid in Love), Gülçin Çengel, Mehtap Elaidi, Bahar Korçan, DB Berdan ve Başak Cankeş (Bashaques'), Mercedes-Benz'in ikonik yıldızını kendi tasarım anlayışları doğrultusunda yorumladılar ve ortaya moda ile otomobilin tasarım ortak paydasında buluştuğu, yaratıcı eserler çıktı.

 

image

 

Ceyda Balaban'ın küratörlüğünü üstlendiği ve kendisinin de bir yıldız tasarlayarak dahil olduğu serginin açılışı, 11 Eylül Pazartesi akşamı bir parti ile gerçekleşti, sonrasında ise yıldızlar MBFWI boyunca Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde yer aldı.

 

       image                                                    Zeynep Tosun

 

Mercedes-Benz Lounge bu sezon toplamda yaklaşık 6.000 davetliyi ağırladı. Ayrıca 20 adet

Mercedes-Benz C-Serisi'nden oluşan Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul araçları, tüm hafta etkinlik misafirlerinin ulaşımını kolaylaştırmak için İstanbul sokaklarındaydı.

 

   image

 

Etkinlik isim sponsoru Mercedes-Benz, bu sezon genç ve başarılı tasarımcı Başak Cankeş'in defilesini "Mercedes-Benz presents Bashaques'" ismiyle sundu.

 

Sektör profesyonellerine 18 ay sonrasının akım, renk, kalıp ve stillerini veren dünyanın en prestijli trend tahmini ajanslarından WGSN, vizyon ve Sonbahar/Kış 2018 sezonuna dair trend seminerleriyle Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul resmi programında yer aldı.

 

image                                   Giovane Gentile 

 

Bu sezon Türkiye'yi global ölçekte temsil eden isimlerden Ece Sükan, etkinliğin marka elçisi görevini üstlendi ve moda sektörünün farklı alanlarından uluslararası isimleri İstanbul'da ağırladı. 

 

image

 

Bu proje kapsamında Achtung Magazine Genel Yayın Yönetmeni Markus Ebner, A Magazine Genel Yayın Yönetmeni Daniel James Thawley, tasarımcı Esteban Cortazar, Hercules Magazine Genel Yayın Yönetmeni Francesco Sourigues ve moda dünyasının dünya çapında en etkili 500 ismi arasında anılan moda editörü, yaratıcı danışman Leaf Greener, Ece Sükan moderatörlüğünde bir panelde buluşarak MBFWI çatısı altında ilham verici hikayelerini davetlilerle paylaştılar.

 

   image

                                             Mehtap Elaidi

 

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul resmi tedarikçilerinden M.A.C Cosmetics, 20’den fazla makyaj sanatçısı ile toplam 18 defilenin makyaj uygulamasını üstlendi. Hafta boyunca modellere yüzlerce ürün uygulandı.

 

Yapı Kredi, The Zone alanında yer alan Lounge’da misafirlerini ağırladı.Arçelik, The Zone alanında ve kulislerde Kapsüllü Türk Kahve Makinesi ile yapılan binlerce Türk kahvesi ile kahve keyfi yaşatırken, aynı zamanda tahsis etmiş oldukları Arçelik ekranlar sayesinde moda haftasının tüm davetlilerle paylaşılmasını sağladı.Eti Karam, The Zone alanında ve kulislerde yer alan köşelerinde tüm Eti Karam çeşitlerinden toplam 6.000 adet ikram etti.

 

image

                                                                        Özlem Süer

 

Magnum, The Zone alanındaki Magnum Store konseptli alanından 3.700 adet farklı Magnum bar hazırlayarak davetlilere ikram etti. Ayrıca kulislerde modellere ve ekiplere 1.000 Adet Magnum Dark ikramında bulundu. Etkinlik boyunca katılımcılara, 4.000 kutu Red Bull ile hazırlanan özel tarifli kokteyller ikram edildi. Ayrıca Zone alanındaki DJ kabininde gün boyu Red Bull DJ’leri performans sergilediler.

 

            image                                                     Raşit Bağzıbağlı

 

17:00-19:00 saatlerindeki MBFWI Happy Hour’larda ise DJ Aksak davetlilerimize keyifli anlar yaşattı.

 

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul ekibi, hafta boyunca Under Armour t-shirt ve ayakkabıları ile etkinlik alanındaydı.Zubizu, The Zone’da yer alan keyifli etkinlik alanında ziyaretçilerin binlerce fotoğrafını çekerek sosyal medyadan paylaşılmasını sağladı.

 

image

 

WGSN ile geleceğin trendlerine bakış
Dünyanın önde gelen trend tahmin ajanslarından WGSN, Sonbahar/Kış 2018-2019 sezonuna dair öngörüleriyle MBFWI takvimindeydi. Sektör profesyonelleri ve davetliler dünya trendlerini yakalamak, her kıtadan özel araştırmalarla derlenen tüketici alışkanlıklarını keşfetmek ve yaratıcılığı körükleyecek esin kaynaklarından ilham almak üzere WGSN'in kıdemli editörlerinden Samuel Trotman'ın sunumunda buluştular. 

 

Şeffaf Gazete.com