Güzel ülkemiz için yazıyoruz - ÇİĞDEM AKIN YİNE DAMGASINI VURDU Şeffaf Gazete
http://seffafgazete.com/haberler/diger-haberler-1/31040/cigdem-akin-yine-damgasini-vurdu

 

ÇİĞDEM AKIN YİNE DAMGASINI VURDU
ÇİĞDEM AKIN YİNE DAMGASINI VURDU
Ele geçirilen dünyamıza karşı duyarlılığını “İSTİLA” temasıyla koleksiyona dönüştüren ünlü moda tasarımcısı Çiğdem Akın, Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında 2018 İlkbahar/Yaz tasarımlarını ilk kez moda severlere sundu.
17 Eylül 2017, 17:27
 
Kendi adını taşıyan '' Çiğdem Akın '' markası ile Avrupa'da çok önemli butiklerin gözdesi olan markanın yaratıcısı ünlü moda tasarımcısı Çiğdem Akın,Mercedes Benz Fashion Week Istanbul’da ayakta alkışlanan bir defile ile sunduğu '' İstila '' adını verdiği kolleksiyonu,2018 kadın modasında '' kadın gibi kadına özel kıyafetler '' dedirtecek özellikteydi.
 
   image
 
Amerika, Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere birçok ülkede tasarım butikleri bu kolleksiyonu bekliyordu
 
Ele geçirilen dünyamıza karşı duyarlılığını “İSTİLA” temasıyla koleksiyona dönüştüren Çiğdem Akın, Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında 2018 İlkbahar/Yaz tasarımlarını ilk kez moda severlere sundu.
 
Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirilen defilede, Jessica May, Günay Musayeva, Şebnem Schaefer ile Buse İskenderoğlu’nun da aralarında bulunduğu bir model kadrosu yer aldı.
 
image
 
İstanbul'lu moda severler ve markanın takipçilerinin yoğun ilgi gösterdiği defilede yurtdışından defileyi izlemeye gelen alımcı butik yöneticileri dikkat çekti. 
 
Çiğdem Akın “İSTİLA” koleksiyonu defilesi Grammy ödüllü şarkıcı ve aktivist Maya Azucena’nın canlı performansıyla tamamlandı.
 
image
 
Defilenin finalinde, içinde yaşadığımız yüzyılda, kendi doğamıza rağmen varlık gösterme çabamızın olumsuz sonuçlarının, ancak bugünün kadınlarının gücü eline almasıyla çözülebileceği ve evrenimizin özüne döndürülebileceğinin altı çizildi.
 
Sanatsal sunum ile “İSTİLA” üç aşamayla anlatılıyor...
 
“İSTİLA” temasının üç aşamayla anlatıldığı koleksiyonun birinci bölümünde, dünyanın ilk var olduğu, doğanın en saf ve temiz haline vurgu yapılıyor. Beyaz, krem ve ekru tonlarının hakim olduğu bu bölüm bebek mavisi, gül kurusu ve nil yeşili renklerin hakimiyetindeki ikinci bölüme bağlanıyor.
 
İkinci bölümde, doğanın milyarlarca canlıyla uyum içinde yaşayarak çeşitliliği kutladığı ve bin yıllar süren huzur mevsimi anılıyor. Farklı renk ve dokulardaki kumaşların birbiri üzerine eklemlenerek, yeni bir bütünlüğün oluşturulduğu bölümde, dantel kumaşların üzerine işlenen hayvan motifleri öne çıkıyor.
 
2018 İlkbahar-Yaz tasarımları moda severler tarafından büyük ilgi  gördü.
 
Koleksiyonun üçüncü bölümünde ise dünya üzerinde insan türünün varlık göstermesiyle, tıpkı doyumsuz bir istilacı gibi doğanın her yerine yayılışına ve binlerce yıldır devam eden harmoniyi kendi lehinde bozuşuna tanıklık ediyoruz. Safran ve siyah renklerin ağırlıkta olduğu bölüm, korseler, kafes dokumalı danteller ve dalından koparılmış yaprak motifleriyle ifade ediliyor.
 
Defilenin finalinde, içinde yaşadığımız yüzyılda, kendi doğamıza rağmen varlık gösterme çabamızın olumsuz sonuçlarının, ancak bugünün kadınlarının gücü eline almasıyla çözülebileceği ve evrenimizin özüne döndürülebileceğinin altı çizildi.    
 
            image                      image
 
Koleksiyonlarında sıra dışı kuplarla zamansız tasarımlar yaratan Çiğdem Akın, İstanbul Fashion Week kapsamında bugüne kadar, ‘‘Sihirli Dokunuşlar’’, ‘’Equine’’, ‘‘Ada’’, “Inferno”, “Purgatorio”, “Paradiso”, “Gaia”, “Nefes”, “Gizli Bahçe”, “Something Stupid” ''O’n’dan Sonra'' isimlerinde on bir defile gerçekleştirdi.
 
image
 
Defile, Ferhan Aral’ın koreografisi, Onur Hazar’ın stil danışmanlığı, Harun Güllüel yönetimindeki Mehmet Tatlı ekibinin saç tasarımları ve Erkan Uluç yönetimindeki Nars – BeautyRetouch’ın makyaj tasarımlarıyla hayata geçti.
 
image
 
Çiğdem Akın,Defile sonrası Grammy ödüllü şarkıcı Maya Azucena'nın performansı ile Zorlu Center Eataly Bar Aperitivo'da özel bir '' after party '' daveti düzenledi.
Başarısını dostları ile eğlenerek kutlayan ünlü tasarımcıyı,yine moda dünyamızın en önemli tasarımcılarından '' NEJ '' markasının yaratıcısı Nejla Güvenç ,defile ve after party'e katılarak Akın'ın bu özel gününde yanında oldu.
 
Şeffaf Gazete imtiyaz sahibi Mutlu Demirdelen ,Çiğdem Akın defilesi ve after party davetine katılan konuklar arasındaydı.   
 
İstila
 
Beyaz’dı günlerden dün.
Güneş parlak, gökyüzü derin, rüzgarlar ılıktı.
Doğa ana henüz milyarlarca yavrusunu doğurmamış,
henüz kirlenmemişti.
Önce hayvanlar geldi, olanca zerafeti ve güzelliğiyle
çeşitliliği kutladı.
Suya, ağaca, toprağa uyumlandı.
Sonra,
olanca hırsı ve vahşiliğiyle,
sudan, ağaçtan, topraktan,
güneş, gökyüzü ve rüzgardan
ve yaratılmış cümle mahlukattan yukarıda
insan!
Günlerden Siyah bugün
Gökkuşağının bütün renkleri,
Doğa ananın doğmuş ve doğacak bütün çocukları,
Dün, bugün ve yarın istila
Bir gün, çok da uzak olmayan bir gelecekte belki
Bu günün kadınları umudu, çeşitliliği ve güzelliği doğuracak.
İşte o gün
Güneş yeniden parlak,
gökyüzü derin ve rüzgarlar ılık olduğunda
Doğa ana
Ölümsüzlüğünü kutlayacak.
 
Şeffaf Gazete.com