Güzel ülkemiz için yazıyoruz - İSTANBUL MODA HAFTASINA BAŞLIYOR Şeffaf Gazete
http://seffafgazete.com/haberler/diger-haberler-1/31019/istanbul-moda-haftasina-basliyor

 

İSTANBUL MODA HAFTASINA BAŞLIYOR
İSTANBUL MODA HAFTASINA BAŞLIYOR
Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'un 10. sezonu, 12-15 Eylül 2017 tarihleri arasında Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleşecek. Marka ve tasarımcıların İlkbahar/Yaz 2018 koleksiyonlarının sergileneceği etkinlikte dolu dolu bir program davetlileri bekliyor.
11 Eylül 2017, 11:47
 
Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'un 10. sezonu, 12-15  Eylül 2017 tarihleri arasında Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleşecek. Marka ve tasarımcıların İlkbahar/Yaz 2018 koleksiyonlarının sergileneceği etkinlikte dolu dolu bir program davetlileri bekliyor. 
 
Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, 10. sezonunu gerçekleştirmenin heyecanı içerisinde! Etkinliğin 10. sezonu, çok özel bir sergi ile kutlanıyor.
 
Bugüne dek Mercedes-Benz'in sırasıyla desteklediği tasarımcılar Özlem Kaya, Zeynep Tosun, Gül Ağış (Lug Von Siga), Hande Çokrak (Maid in Love), Gülçin Çengel, Mehtap Elaidi, Bahar Korçan, DB Berdan ve Başak Cankeş (Bashaques')
 
image 
Mercedes-Benz bu sezon son yılların en yetenekli ve başarılı genç tasarımcılarından Başak Cankeş'i destekliyor. Başak Cankeş'in markası Bashaques', İlkbahar/Yaz 2018 koleksiyonunu "Mercedes-Benz presents Bashaques'" ismiyle 14 Eylül Perşembe günü Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde sunacak. Sunumunu "teatral moda performansı" olaran tanımlayan Bashaques'ın "Aşk Cenazesi" adını verdiği İlkbahar/Yaz 2018 koleksiyonu "Değer bilmezlik mi Aşk'ı bulamamaya yol açıyor yoksa tutku eksikliği mi Aşk'ın katili?" ve "İçini göremediğimiz, okuyamadığımız insanlara hayal gücümüz ile mi aşık oluyoruz?" gibi soruların cevabının peşine düşüyor. Tüm koleksiyon Cankeş'in bugüne kadar tasarladığı koleksiyonlardaki farklı iki giysi kalıbının birleşiminden oluşuyor. Aşk'ın, iki farklı ruhun bir araya geldiğinde yarattığı uyumsuzluğun güzelliği olduğuna inanan tasarımcı tüm parçalarına bu ikiliği yansıtıyor. 
 
        image
  Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'un onuncu sezonunda, sektörün unutulmaz sunumlar yapan Özlem Süer ve Arzu Kaprol, Atıl Kutoğlu, Özgür Masur, Özlem Süer,Çiğdem Akın, Raşit Bağzıbağlı, Zeynep Tosun, gibi usta moda tasarımcıları dikkat çekecek.Moda haftasına ilk kez katılacak olan marka ve tasarımcılar arasında ise AGA, Mehmet Korkmaz, Şiyar Akboğa ve Ümit Kutluk gibi isimler yer alıyor. 
 
image
 
Mercedes-Benz'in geçtiğimiz sezonlarda destekleyerek koleksiyonlarını sunduğu tasarımcılardan Mehtap Elaidi, Zeynep Tosun ve DB Berdan, İlkbahar/Yaz 2018 koleksiyonlarıyla MBFWI podyumunda olacaklar. Zeynep Tosun, bir moda filmi eşliğinde koleksiyonunu sergilerken DB Berdan, yine her zaman olduğu gibi dikkat çekici bir şovla davetlileri karşılayacak. Daha önce Sonbahar/Kış 2016 koleksiyonunu "Mercedes-Benz celebrates Mehtap Elaidi" ismiyle sunan Mehtap Elaidi ise bu sezon her vedanın yeni bir başlangıç olduğu düşüncesinden yola çıkan "Veda-Ha" koleksiyonuyla MBFWI podyumunda şaşırtıcı bir performans sunacak. 
 
image
 
Mercedes-Benz'in ikonik yıldızını kendi stillerinde yorumladılar ve ortaya moda ile otomobilin tasarım ortak paydasında buluştuğu yaratıcı eserler çıktı. Ceyda Balaban küratörlüğünde hazırlanan serginin açılışı ise 11 Eylül Pazartesi akşamı gerçekleşecek.
 
Şeffaf Gazete.com