Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÜNLÜ TASARIMCI KANSERE YENİLDİ
ÜNLÜ TASARIMCI KANSERE YENİLDİ
Moda dünyası tanınmış takı tasarımcısı Cem Lokmanhekim'in ölümünün üzüntüsünde.Ünlülerin takı tasarımcısı Cem Lokmanhekim uzun süredir mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düştü.
20 Ağustos 2017, 23:37
 
Ünlülerin takı tasarımcısı Cem Lokmanhekim uzun süredir mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düştü.
 
Moda dünyasını üzen ölüm
 
Yaratıcı takı tasarımcısı Cem Lokmanhekim iki senedir tedavi görüyordu. Cem Lokmanhekim 49 yaşında hayatını kaybetti.
 
Aşk-ı Memnu dizisinde Bihter'in, Firdevs'in, Peyker'in kullandığı takılara imzasını atan Lokmanhekim, dünyaca ünlü yıldızlara da takı tasarlamıştı.
 
CEM LOKMANHEKİM KİMDİR?
1968'de Tarsus'ta doğdu. İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünden mezun oldu. Çocukluğundan beri takı tasarlayan Lokmanhekim, mezun olduktan sonra tasarım işini profesyonel boyuta taşıdı ve koleksiyonlar yapmaya başladı.
 
2009 yılından beri tasarımları İstanbul Modern'de satılan Lokmanhekim'in Nişantaşı'nda bir butiği vardı.
 
image
 
Moda camiasının sevilen takı tasarımcısı Cem Lokmanhekim bir davette Moda Tasarımcısı Nejla Güvenç ve Şeffaf Gazete imtiyaz sahibi Mutlu Demirdelen ile birlikte.
 
Bir röportajında Takı tasarımı yapmaya nasıl karar verdiğini şöyle anlatıyor. 
 
Aslında kuyumcu bir ailenin çocuğuyum.Çocuklugumdan beri değerli taşlar, ihtişamlı gerdanlıklar ve bunları tamamlayan küpeler ve yüzüklerin arasında buldum hep kendimi.Sonrasında üniversite hayatım sırasındaysa Kapalıçarsı’dan hiç kopamadım, hep bir şekilde bağım oldu.Kimi zaman sadekar bir ustanın yanında bir yüzüğün oluşum sürecini izlerken, kimi zamansa yarı değerli taşların arasında aklımda yeni tasarımların hayali ve bunun gibi pek çok detay,galiba ben farkında olmadan nasıl takı tasarımını seçtiğimin belirleyici sebepleri oldu.
 
- Markanızın çıkış noktası nedir?
 
Markam aslında tamamen amatör bir ruhla başladığım bu serüvenin, zaman içerisinde yol alması diyebilirim. Nişantası’ndaki mağazamı profesyonel anlamda hiç bir iddaası olmadan, pek çok riski göze alarak açtığımı söylemek isterim. Şu anda geriye baktığımda o zaman göstermiş olduğum bu cesaret, beni hala şaşırtır. Şu anda hayata bakışım, daha temkinli ve güvenli adımlardan yana... Aslında tek amacım; hayalimdeki tasarımları ortaya çıkarabilmek, onların elle tutulur halini gelinceye kadar ki o serüveni yaşayıp, beğenildiklerini görebilmekti.1992 yılında başladığım bu serüven, aynı amatör heyecanla devam ediyor.  
 
Cem Lokmanhekim 20 Ağustos 2017’de hayatını kaybetti.Şeffaf Gazete olara Cem Lokmanhekim'in ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz,
 
Şeffaf Gazete.com.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR