Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MODA DOLU HAFTANIN ARDINDAN
MODA DOLU HAFTANIN ARDINDAN
Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul İlkbahar/Yaz 2017 sezonu 11-15 Ekim 2016 tarihleri arasında Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirildi. Moda dünyasının tüm önemli aktörleri tarafından heyecanla beklediğine deydi.
21 Ekim 2016, 15:16

 

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul İlkbahar/Yaz 2017 sezonu 11-15 Ekim 2016 tarihleri arasında Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Moda dünyasının tüm önemli aktörleri tarafından heyecanla beklenen etkinlik için global ölçekte moda endüstrisinin oyuncuları İstanbul’a gelerek defile ve sunumlara katılıp, trendleri takip ederek, satın alma seçeneklerini değerlendirdiler.

Marka ve tasarımcıların İlkbahar/Yaz 2017 koleksiyonlarını yerli ve yabancı satın alma sorumluları ile buluşturarak etkinliğin ticari ayağını oluşturan The Core Istanbul Zorlu Performans Sanatları Merkezin’de yapıldı.

image

 

Defile, sunum ve sergiler haricinde farklı etkinlikler İstanbul’un farklı noktalarında moda, yaşam stili ve farklı sanat disiplinlerini birleştirerek uluslararası ölçekte ses getirdiler. Bu sezon da etkinlik fotoğraflarında Getty Images’ın, videolarında da InDigital’in imzası vardı.

 

image

 Sayılarla Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’dan satır başları:

  • Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleşen Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un, etkinlik sponsorlarının tanıtım standartlarına ev sahipliği yapan ve misafirlerin alana girişlerini düzenleyen  Zone alanı, toplam 1200 metrekare büyüklüğündeydi.
  • Basın mensuplarının rahatça çalışabilmesi için düzenlenen “Press Lounge”, toplam 300 metrekare büyüklüğündeydi.
  • 1000 metrekarelik alanda kurulan, 700 kişi oturarak ve 150 kişi ayakta olmak üzere toplam 850 kişi kapasiteli, 27 metre uzunluğundaki Runway alanında 13 defile gerçekleştirildi.
  • 300 metrekarelik alana sahip, 250 kişi oturarak ve 50 kişi ayakta olmak üzere toplam 300 kişi kapasiteli Studio alanı ise toplam 16 mini defile ve sunuma ev sahipliği yaptı.
  • Bu sene etkinlik isim sponsoru Mercedes-Benz’in destekleyerek sunduğu “Mercedes-Benz celebrates Bahar Korçan” adı altında gerçekleşen “Toz” koleksiyonu sergisi, hafta boyunca MBFWI alanında yer alarak davetlileri ağırladı.
  • Her gün ortalama 5.000 ziyaretçi olmak üzere hafta boyunca toplam 25.000’den fazla ziyaretçi defile ve sunumları takip etti.
  • image
  • Bu yıl 5. Kez kapılarını açan The Core Istanbul’u, 300’den fazla yabancı satın alma sorumlusu ziyaret ederek toplam 27 marka ve 26 tasarımcının İllbahar/Yaz 2016 koleksiyonlarını keşfettiler.
  • Etkinlik alanı 300 kişilik bir prodüksiyon ekibi tarafından yönetilirken, hafta boyunca yaklaşık 4.500 kişilik bir ekip farklı görevlerde yer alarak kusursuz bir moda haftası için çalıştılar.
  • image
  • Etkinlik isim sponsoru Mercedes-Benz, hafta boyunca 4000’den fazla misafirini Mercedes-Benz Lounge’da ağırladı. Ayrıca Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul araçları, tüm hafta etkinlik misafirlerinin ulaşımını kolaylaştırmak için İstanbul sokaklarındaydı.
  • Yapı Kredi Private Banking, Zone alanında yer alan Private Lounge’da misafirlerini ağırladı ve ünlü tasarımcılara Tilt Brush deneyimi yaşattı. Her gün bir tasarımcı ile Yapı Kredi Private Lounge alanında röportajlar gerçekleştirildi.
  • Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul resmi sponsorlarından M.A.C Cosmetics, 20’den fazla makyaj sanatçısı  ile toplam 20’den fazla defilenin makyaj uygulamasını üstlendi. Hafta boyunca modellere toplam yüzlerce ürün uygulandı.
  • Etkinlik destekçilerinden S. Pellegrino, hafta boyunca toplam  5000 şişe S. Pellegrino, 5000 şişe de Acqua Panna servis etti.
  • Etkinlik destekçilerinden Brand Who, InStyle dergisi işbirliğiyle Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul ekibi için 300 adet t-shirt tasarladı.
  • Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul ekibi, hafta boyunca Nike ayakkabıları ile etkinlik alanındaydı.
  • Defile, sunum ve diğer etkinliklere katılanlar arasında Hadise Açıkgöz, Dick Advocaat, Sinan Akçıl, Duygu Akdeniz, Deniz Akkaya, Ali Aksöz, Aslışah Alkoçlar, Yasemin Allen, Pınar Altuğ, Serkan Altunorak, Volkan Atik, Abdullah Avcı, Sedef Avcı, Ezgi Baran, Aslı Bayraktaroğlu, Deniz Berdan, Rose Bertram, Merve Boluğur, Müge Boz, Melissa Von Faber Castell, Meltem Cumbul, Ceylan Çapa, Banu Çarmıklı, Nebahat Çehre, Zeynep Demirel, Başak Dizer, Aslı Ekşioğlu, Maria Eliyeşil, Hazar Ergüçlü, Burcu Esmersoy, Göksel, Elif Gönlüm, Feryal Gülman, Rula Habbab, Camile von Habsburg, Acun Ilıcalı, Bade İşçil, Derya Karagülle, Hazal Kaya, Seray Kaya, Özlem Kaymaz, Tara Kaymaz, Abdullah Kiğılı, Nevbahar Koç, Ayşe Kucuroğlu, Begüm Kütük, Chloe Loughnan, Derin Mermerci, Emel Müftüoğlu, Pascal Nouma, Sinan Öncel, Erkan Özarman, Seçkin Piriler, Işıl Reçber, Eliz Sakuçoğlu, Ivana Sert, Öykü Serter, Tanem Sivar, Edwina Sponza, Şeyma Subaşı, Gülriz Sururi, Tülin Şahin, Demet Şener, Hikmet Tanrıverdi, Eda Taşpınar Özge Ulusoy, Tuba Ünsal, Gonca Vuslateri, Gregory van Der Wiel, Ahu Yağtu, Ali Yıldırım, Ahmet Nazif Zorlu gibi isimler bulunuyordu.
  • image

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, Mercedes-Benz’in isim sponsorluğu, resmi sponsorlar DHL, M.A.C Cosmetics, Yapı Kredi Private Banking, mekan sponsorları Zorlu Center ve Zorlu PSM ile  tedarikçi sponsorlar Brand Who, Nike ve S. Pellegrino’nun katkılarıyla gerçekleştiridi.

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB), Moda Tasarımcıları Derneği (MTD), Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) ve İstanbul Moda Akademisi (İMA) tarafından desteklenmektedir.

MBFW Istanbul bir IMG Fashion organizasyonudur.

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR