Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MEHTAP ELAIDI’NIN KONUŞAN TASARIMLARI
MEHTAP ELAIDI’NIN KONUŞAN TASARIMLARI
İstanbul Moda Haftası’nın gözde tasarımcılarından Mehtap Elaidi’nin son kreasyonu üzerinde duracağım bu yazımda. “Claim Your White” diyor Elaidi. Tarihin güçlü kadınlarından esinlenerek “Özünü kabul et. Dilediğin gibi ol.” Mesajı veriyor bizlere.
28 Mart 2016, 13:13

 

İstanbul Moda Haftası’nın gözde tasarımcılarından Mehtap Elaidi’nin son kreasyonu üzerinde duracağım bu yazımda. “Claim Your White” diyor Elaidi.  Tarihin güçlü kadınlarından esinlenerek “Özünü kabul et. Dilediğin gibi ol.” Mesajı veriyor bizlere. Toplumun dayattığı kuralları yıkıyor. image

Dikkat çekici olduğu için birçok kadının giymeye ve yapmaya çekindiği, içinden geldiği halde kendini baskı altında hissettiği her şeyi podyumda mükemmel bir uyum içerisinde sergiliyor.  

Capcanlı renkler, kabarık saçlar, bol bol fırfır ve floral desenler ile adeta bir isyan bayrağı çekiyor biz kadınlar adına.  Özgürlüğüne düşkün, kendi ayakları üstünde duran güçlü bir kadın olarak bu kreasyona resmen  BA-YIL-DIM!!

image

Tasarımlarında Madame Curie’den Afife Jale’ye kadar tarihe damga vurmuş birçok kadının etkisi olduğunu söylüyor Elaidi. Güçlü olanın erkek olarak kabul edildiği ve kas gücüne dayandırıldığı dünyamızda erkeksi dokudaki çizgili takım elbise kumaşları ve fil coupe çizgili kumaşlarıyla bizim de hayatın her alanında var olduğumuzu ve yön verebileceğimizi anlatırken korse kemerleri ile de kadınsılığın önemini vurguluyordu.

Sonbahar –Kış kreasyonu ile kışın canlı renkler giyilmez önyargısını ortadan kaldırmak istemiş Elaidi. Bu yüzden capcanlı kırmızıları ve morları kullanıyor. Defileyi izlerken bu kreasyonla birlikte artık sonbahar ve kış ayları melankolik ve depresif geçmeyecek dedim içimden . Cıvıl cıvıl özgüveni yüksek kadınlar göreceğiz sokakta.

image

Defilenin geneline maximalist bir akımın hakim olduğunu söleyebilirim.  Gabardin, fil coupe, şifon ve pamuklu kumaşların, pelüş kürkler, fularlar ve eldivenlerle birleştirildiği kreasyonda kat kat giyime dayanan minimalizmden uzak bir yaklaşım bulunuyordu. Elbiselerin altına giyilen floral desenli fırfırlı pantolonlar, balon ve straplez kesim tuniklerin altından çıkan etekler,  danteller,  püsküllü rugan ayakkabılar, volanlı etekler… Resmen nefes aldığımı hissettim. Nice 15 yıllara sevgili Mehtap Elaidi. Moda dünyasının bu bakış açısına daha çok uzun yıllar ihtiyacı var.

Yazar: Funja TÜRK / www.funjaturk.com  

Fotoğraflar: Onur Erdem Oduncular

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR