Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BEYAZIN SALTANATI BİTMEZ
BEYAZIN SALTANATI BİTMEZ
Beyaza düşmek diye bir kavram olsaydı keşke… Bembeyaz bir düşün tam ortasına düşeriz bazen. Ayağımız kayar birden ve geriye doğru düşer gibi oluruz, şanslıysak son anda toparlanıveririz.
23 Mayıs 2015, 20:28

Beyaza düşmek diye bir kavram olsaydı keşke… Bembeyaz bir düşün tam ortasına düşeriz bazen. Ayağımız kayar birden ve geriye doğru düşer gibi oluruz, şanslıysak son anda toparlanıveririz.

Beyaz bir sayfa açmaktan bahsetmek gibi yanılgılara düştüğümüz de olur kimi zaman. Beyazın sembolize ettiği kavramların günümüzdeki gerçekliğinden emin olamayıp vazgeçebiliriz o sayfayı açmaktan.

image

Masumiyet, saflık, bilgi, zerafet, iyilik gibi kavramları temsil etmesi gerekirken ‘ak’; adaletsizlik, hırsızlık, baskı gibi kötücül kavramları anımsattığından, beyazı ölümle ilişkilendiren Japonlara benzemiş olabiliriz.

Politikacılar da özellikle seçim kampanyalarında en çok beyaz gömleği tercih ettiklerine göre, ülkede kaybedilenler için yas tutuluyor olabilir. Döneme göre anlamların değişmesi mümkündür.

[Haber görseli]Diren beyaz gömlek!

Beyaz renk, karşılığını en mükemmel biçimde gömlekte bulur. Olmak isteyip olamadıklarımız, topluma uyum çabası, kendimiz gibi olma arzusudur beyaz gömlek. Gardrobumuzda hislerimize bu kadar saf tercüman olan başka bir giysi var mıdır?

[Haber görseli]Bir beyaz gömlek nelere kadirdir… “Beyaz renk çınlar, birdenbire anlaşılan sessizlik gibi” der Wassily Kandinsky. Beyaz gömlek de ne zaman çınlayacağını bilerek bekler. Grace Kelly giydiğinde klasik, Dokuz Buçuk Hafta filminde Kim Basinger’ın üzerinde seksi, Horses albümünün kapağı için Robert Mapplethorpe’un fotoğrafladığı Patti Smith’in üzerinde anarşist kimliğe bürünmeyi bilir.

Beyaz gömlek, direnişçidir. 11 Şubat, ABD ve Porto Riko'da otomotiv işçilerini temsil eden sendika United Automobile Workers (Birleşik Otomobil İşçileri) tarafından ‘beyaz gömlek günü’ olarak kutlanır. Mavi yakalı çalışanlarla beyaz yakalı çalışanların eşitliği bu kutlamayla vurgulanır.

 

[Haber görseli]Baştan Ayağa Beyaza Bürünmek

Baştan ayağa beyaza bürünmek, yaz aylarının şanındandır.

2015 İlkbahar-Yaz sezonunda da moda tasarımcıları kurala sadık kalıp, kadın ve erkekler için ‘beyazlara bürünmeyi’ sezonun en önemli akımlarından biri olarak podyuma taşıdılar.

[Haber görseli]Bu sezon beyazları giyerken belli kuralları izlemek yerine dokuları karıştırmak, çeşitli parçaları bir arada kullanıp katlı görünüm yaratmak ve farklı tonları kombinlemek, akımın temelini oluşturuyor.

Kadınlar için Victoria Beckham ve Ralph Laurent’in beyaz pantolon takımları, Donna Karan ve Wes Gordon’un ‘küçük beyaz elbise’ yorumları; erkek koleksiyonlarından Christopher Shannon’un anaroklarla kombinlediği bol şortlar ve Neil Barrett’in grafik ve desenlerle süslediği beyaz giysiler ilgi çekici. Mavi’de çeşit çeşit beyaz jean, COS’da ise hem kadın hem de erkekler için ‘temiz’ beyaz aksesuarlar bulmak mümkün.

Biz yine de beyaza kırılmayalım. Yeni modanın ‘herşeye rağmen beyaz kalmak’ olduğuna inanıp, direnelim kötülüğe. Dönemler gelir geçer, ak gerçek manasına kavuşur elbet.

image

Arzu Süzmen


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR