Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÇİĞDEM AKIN YABANCILARIN GÖZDESİ OLDU
ÇİĞDEM AKIN YABANCILARIN GÖZDESİ OLDU
Ünlü tasarımcı Çiğdem Akın GAIA - Yeryüzü 2015-16 Sonbahar Kış Koleksiyonunu Mercedes-Benz Fashion Week kapsamında yaptığı muhteşem bir sunum ile gerçekleştirdi.
22 Mart 2015, 22:49
 
 
Ünlü tasarımcı Çiğdem Akın’ın yeryüzünün örtüsü olan topraktan esinlenerek hazırladığı GAIA - Yeryüzü 2015-16 Sonbahar Kış Koleksiyonunu Mercedes-Benz Fashion Week kapsamında yaptığı muhteşem bir sunum ile gerçekleştirdi.
 
image
 
Ünlü manken ve oyuncu Günay Museyeva’nın  yer aldığı podyum şov'u  yine MBFWI nin en çok ilgi çeken defilelerinden biri oldu ve modaseverlerin büyük beğenisini topladı.
 
 Akın , Yunan mitolojisinde doğaya ve diğer tanrılara hayat verdiğine inanılan GAIA doğurganlığı, dişil gücü ve toprağın bereketini sembolize eden  Antik dönemin didaktik şiir babası Hediodos’un yaratılışı betimlediği ünlü eseri Theogonia’nın da ilham kaynağından aldığı ilhamı tasarımının ana ögesi yaptı..
 image
 
Toprak ve kadının yaşam döngüsü içerisindeki bu eşsiz uyumu ve içinde barındırdığı güç, Çiğdem Akın’ın yeni koleksiyonu için esinlendiği tema olarak dikkat çekiyor.Çiğdem Akın’ın Gaia/Yeryüzü isimli koleksiyonu, tamamıyla toprağa ve bereketlerine ithaf edilmiş.
 
Toprağın gücünü kadın üzerinde somutlaştıran  Çiğdem Akın koleksiyonunda, safran rengi açılışıyla bu gücün güneşten geldiğini gösteriyordu. 
 
image
 
Tasarımlarda  Çiğdem  Akın’ın sıklıkla kullandığı şifon, ipek, organze, yün, dantel, deri ve kürkler yine görülür detaylardı. . Kumaşlara devore ve emprime baskılar uygulanmış, kesimler asimetrik, mood ise kimi zaman maskülen kimi zamansa dişiliği vurguluyordu. Serinin zamansızları ise klasik pantolon ve ceketlerdi.Vizon, haki ve bordonun ağırlıkta olduğu koleksiyonun kapanışını erguvan renginin üstlenmesi ise bize doğanın sürprizlerle dolu bolluğunu hatırlatmak ister nitelikteydi. 
 
image
 
Koleksiyondaki  ipek şifon, ipek organze, yün, dantel, kürk ve deriyi de içinde barındıran zengin kumaş portfolyosu ünlü tasarımcının kumaşlarla olan usta dansını sahneye taşıyordu.
 
Akın’ın GAIA için  kullandığı asimetrik kesim ve dokunuşlar, koleksiyonun en can alıcı noktası idi.. Double-face kumaşlarla oluşturulan maskülen palto kupları, cigarette deri pantolonlar ve kumaşa öncelik veren klasik pantolonlar koleksiyonun dikkat çeken detayları arasındaydı..
 
image
 
 YABANCI ALIMCILARDAN DEFİLEYE BÜYÜK İLGİ
En çok yabancı konuğun takip ettiği defile olma özelliğini taşıyan Çiğdem Akın sunumu , yaklaşık 30 kişilik yurtdışından bu defileyi izlemek için gelen satın almacı konuğun ilgi ile takip etmesi , bir yanı ile  40 civarında ülkeye tasarımlarını pazarlayan Çiğdem Akın için ayrı bir  motivasyon oldu.
 
image
 
Ünlü tasarımcı defile sonrası  yaptığı açıklamada : Yaptığım defile benim açımdan amacına ulaştı ,moda tasarım markası olma yolunda  yavaş ta olsa emin adımlarla ilerleyen   '' Çiğdem Akın '' marka kolleksiyonunu görmek için farklı ülkelerden gelen satınalımcı müşterilerin kolleksiyon hakkında çok olumlu görüşleri ,talepleri beni fazlası ile memnun etti. Bunca yoğun geçen tempolu bir süreçten sonra emeklerimizin  karşılığını almak tabiki büyük haz benim için bir başka güzel yanı ise daha fazla üretme konusunda yabancı müşterilerimizin kolleksiyona gösterdikleri ilgi oldu dedi.
 
image
 
Galatasaray başkan yardımcısı Abdurrahim Albayrak ünlü tasarımcının defilesindeki önemli konuklar arasındaydı,ayrıca Şeffaf Gazete yöneticisi ve Group Model Europe temsilcisi Mutlu Demirdelen defileyi  ABD de yaşayan  Beyaz Rusya '' Belarus ''  asıllı Türkiye aşığı model oyuncu Olga Zharkevich ile beraber takip etti
 
Her sezon olduğu gibi Ferhan Aral’ın muhteşem koreografisi eşliğinde .  gerçekleştirilen defilede ayakkabı sponsorluğu için Bestello, saç tasarımı için Kariyer Eğitim Kurumları’ndan destek alan Akın makyaj tasarımı için ise tercihini daha önce olduğu gibi Erkan Uluç denetimindeki Make Up Forever ekibinden yana kullanımıştı.
 
Backstage çekimlerini moda fotoğrafçıları Sarper Kesim ve Bahadır Aydoğudu tarafından gerçekleştirdi.
 
image
 
Şeffaf Gazete.com / MODA
 
Fotoğraf : Bahadır Aydoğdu

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR