Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ERKEK MODASI YÜKSELİYOR
ERKEK MODASI YÜKSELİYOR
Son yılların erkek modasında sivrilen isim olarak dikkat çeken ve MBFWI de yaptığı görselliği yüksek defileler ile başarı çıtasını  yükselten tasarımcı Niyazi Erdoğan yine MBFWI de podyumdaydı
18 Mart 2015, 11:58

 

Son yılların erkek modasında sivrilen isim olarak dikkat çeken ve MBFWI de yaptığı görselliği yüksek defileler ile başarı çıtasını  yükselten tasarımcı Niyazi Erdoğan yine MBFWI de podyumdaydı

Ünlü tasarımcı  Mercedes-Benz Fashion Week Sonbahar 2015 Istanbul kapsamında 16 Mart Pazartesi günü gerçekleştirdiği defilede 2015 Sonbahar/Kış Koleksiyonunu tanıttı.

image

Kolleksiyonunun ilhamını Türkiye'nin Da Vinci'si olarak da adlandırılan İlhan Koman eserlerinden ve tasarım anlayışından alan Niyazi Erdoğan’ın 2015 Sonbahar/Kış koleksiyonuna İlhan Koman’ın matematiksel araştırmalarının yansıması olan Sonsuzluk Heykeli ışık tutuyor. Koman’ın eserlerindeki estetik kaygının ve analitik öğelerin, Erdoğan’ın mimarlık geçmişiyle örtüşmesinden doğan koleksiyon çağdaş erkeklere hitap ediyor.

image

Stil anlayışında rakam tutkunu bir akademisyenin izlerini taşıyan koleksiyonda matematik sembolleri desen olarak karşımıza çıkıyordu. Fazlalıklardan arındırılmış bir koleksiyon hazırlayan tasarımcı, erkek ceketlerinin karakteri haline gelmiş yaka detaylarını bu sezon tersine çeviriyor ve sonsuzluğu çağrıştıran sade bitişleri tercih ediyor ve tek düğme çalışmaları ile dikkat çekiyordu.

Başarılı Tasarımcı ,tıpkı İlhan Koman heykellerinde görebileceğimiz gibi zıtlıkların uyumunu yansıtan koleksiyonun detaylarında kullanılan tekno kumaşlar ise, son iki sezondur Niyazi Erdoğan’ın imzası haline gelen sportif dokunuşu öne çıkartmıştı.

 İnce işlenmiş yün yüzeylere hafif yıkamalı denimler ve parça boya pamuklular eşlik ediyordu.. Siyahlara eşlik eden griler ve maviler sonsuzluk heykelinin izdüşümleri olarak kumaşlara yansıyarak desenleri oluşturmuş, Lacivertlerle buluşan yeşil ve bej, kahveler ile bir araya gelen lacivert ve bordo, yeşillere eşlik eden bordo ve turuncu tıpkı bir İlhan Koman heykelinin parçaları gibi bütünü oluşturuyordu.image

Koleksiyonun kreatif direktörlüğünü her sezon olduğu gibi Barış Çakmakçı üstlendi. Defilenin koreografisi ise usta koreograf Uğurkan Erez’in imzasını taşıyordu. Podyumda Med-Cezir dizisinin sevilen oyuncusu Çağlar Ertuğrul'un da yürüdüğü defilenin müzikleri ise yine oldukça ses getirdi.

Kağıt heykelleriyle son dönemde herkesin beğenisini kazanan Papier Atelier ise koleksiyonun geometrik altyapısını öne çıkararak, modellerin yüzünü polyhedron’larla yeniden yorumladı. MAC’in profesyonel makyaj artistlerinin hazırladığı makyaja Erdem Kıramer ekibinin tasarladığı saçlar eşlik ediyordu.

image

Defilenin hazırlık aşaması videosu ise StreetStyleTurkey.com ekibi tarafından hazırlandı.  

Erdoğan’ın 2015 Sonbahar/Kış koleksiyonunun kumaşları İpekiş'e, Niyazi Erdoğan’ın tasarımı olan defile ayakkabıları ise Vesba’ya aitti

Şeffaf Gazete.com - MODA


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR