Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TASARIMCI NEJLA GÜVENÇ'İN GURURU
TASARIMCI NEJLA GÜVENÇ'İN GURURU
Türkiye'de moda ve tasarım denince akla gelen öncü isimlerden NEJ markasının yaratıcısı Türkiye’nin ilk ve tek organik moda tasarımcısı Nejla Güvenç, farklı yaratan çalışmalarıyla uluslararası alanda ses getirmeye devam ediyor.
2 Şubat 2015, 11:04
 
Türkiye'de moda ve tasarım denince akla gelen öncü isimlerden NEJ markasının yaratıcısı Türkiye’nin ilk ve tek organik moda tasarımcısı Nejla Güvenç, farklı yaratan çalışmalarıyla uluslararası alanda ses getirmeye devam ediyor. 
 
“Women Entrepreneurs Inspiring Stories From Emerging Economies and Developing Countries” - Yükselen Ekonomilerden ve Gelişmekte Olan Ülkelerden İlham Verici Kadın Girişimci Hikâyeleri
 
 Türkiye’nin ilk ve tek organik moda tasarımcısı Nejla Güvenç, 
 
Tasarımcılığı kadar ticari zekası ile de fark yaratan çalışmalarıyla uluslararası alanda ses getirmeye devam ediyor. Amerika’daki The Wharton School of The University of Pennsylvania’da girişimcilik dersinde okutulan “Yükselen Ekonomilerden ve Gelişmekte Olan Ülkelerden İlham Verici Kadın Girişimci Hikâyeleri” kitabında yer alan Güvenç, özgün tasarım felsefesi ile genç modacılara ilham verecek. Böyle önemli bir kitapta yer almanın kendisine gurur verdiğini söyleyen Nejla Güvenç, “Tasarım yolculuğumun en büyük ödülü oldu” dedi.
 
image
 
Türkiye’nin organik koleksiyon hazırlayan ilk ve tek tasarımcısı Nejla Güvenç, The Wharton School of The University of Pennsylvania Joseph H. Lauder Institute’da girişimcilik dersinde okutulan “Yükselen Ekonomilerden ve Gelişmekte Olan Ülkelerden İlham Verici Kadın Girişimci Hikâyeleri” kitabında yer alma başarısını gösterdi.
 
 Nejla Güvenç, 2011 yılında yatırım bankası Goldman Sachs  tarafından desteklenen, Harvard University ve The Wharton School of The University of Pennsylvania tarafından yürütülen “10.000 Kadın Girişimci” projesinde, rol model seçilen tek Türk kadın girişimci olurken, proje için hazırlanan kitapta hikâyesine yer verilen 24 başarılı kadın arasına adını yazdırdı.
 
image
 
2002 yılında yarattığı markası NEJ'i, “ekolojik bir serüven” olarak konumluyor 
 
Tasarımlarında organik malzemeler kullanıyor. Tasarımlarını dünyada sürdürülebilir bir yaşam için; üretilirken de, kullanılırken de, yok edilirken de çevre dostu olarak tanımlayan Nejla Güvenç, Türkiye moda endüstrisi içinde her zaman fark yaratan tasarım felsefesi ve yaratıcı enerjisi ile akademik bir kitapta yer almanın gururunu yaşıyor. Kitapla ilgili değerlendirme yapan Nejla Güvenç “Bu kitapta yer alarak büyük bir gurur yaşadım. Tasarım yolculuğumun en büyük ödülü oldu” diyor. 
 
Orijinal adı “Women Entrepreneurs Inspiring Stories From Emerging Economies And Developing Countries” olan kitap, dünyaca ünlü akademik yayınevi Routledge Taylor & Frances Group tarafından 2014 yılında basıldı. Yükselen ve gelişmekte olan ülkelerde girişimci olarak kendi ayakları üzerinde durarak mücadele eden, fark yaratan, uluslararası olan, iş hacmi yaratan, pazarlama ve insan kaynağı yöneten, işini büyütme başarısı gösteren 24  girişimci kadını “case study” olarak inceleyen kitap, Amerika’daki kitapçılarda ve amazon.com’da satılıyor.
 
 The Wharton School of The University of Pennsylvania’da Joseph H. Lauder Institute’da uluslararası yönetim programı kapsamında girişimcilik dersinde “casebook” olarak okutulan kitap, kadın girişimcilerin azimli yolculuğuna ışık tutarken girişimci olmak isteyen öğrencilere de rehberlik edip, ilham veriyor.
 
image
 
NEJLA GÜVENÇ KİMDİR?
Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) Yönetim Kurulu Üyesi olan Nejla Güvenç; Garanti Bankası’nın, Ekonomist Dergisi ve Türkiye Kadın Girişimcileri Derneği'nin (KAGİDER) işbirliğiyle 2011’de düzenlenen “Türkiye’nin Kadın Girişimci” yarışmasında “Gelecek Vaat Eden Kadın Girişimci “dalında ikinci olmuştur. 
 
Türkiye’yi dünya moda endüstrisinde temsil eden tasarımcılar arasında yer alan Nejla Güvenç, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon ve İhracatçıları Birlikleri (İTKİB) tarafından desteklenmektedir. 
Birleşmiş Kültür organizasyonun düzenlediği “Hope Couture” projesinde farklı ülkelerden seçilen dört tasarımcıdan birisi olan Nejla Güvenç; barış, kültür ve moda elçisi olarak Türkiye’yi temsil etmiştir. 2013’de Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen Unesco’nun desteklediği Dünya Kültür Expo’da Nejla Güvenç ülkemizi temsil etmiştir.
 
Güvenç, Türk tasarımlarının yurt dışında markalaşması ve imajının yerleştirilmesi ile ilgili DTM (Dış Ticaret Müsteşarlığı) tarafından geliştirilen “TURQUALITY” projesinde “Yetkilendirilmiş Tasarım Danışmanı” olma hakkı kazanmıştır.
Nejla Güvenç; Coterie New York, Who’s Next Paris, Berlin Premium, Tokyo I.F.F, Tokyo Weaready, Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul presented by American Express, Kuveyt Hala Expo ve CPM Moscow’da koleksiyonunu sergilemiştir.
Nej markası uluslararası platformda Amerika, Fransa, Almanya, İtalya, İsviçre, Portekiz, İngiltere, İsrail, Bahreyn, Kuveyt, Lübnan, Riyad ve Mısır’da seçkin noktalarda yer almaktadır.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR